Iesāku brūvēšanas gaitas šī gada maija sākumā. No 10 vārījumiem ir sakrājušās dažas neveiksmes un kļūdas
Gribēju uztaisīt tumšo eilu ar vaivariņiem. Uztaisīju 2l testu - tīri ok, nedaudz mazāk vaivariņu un būs dzerams. Taisot 7l partiju rezultātā smarža it kā ieejot purvā (kā kuram laba vai slikta), bet garša gan draņķīga, nevajadzēja laikam ekspermentēt ar kafijas iesalu un vairariņu graša tikai tālu fonā. Pa virsu pretīgs rūgtums.
Gadījās arī, ka biju uzlicis sistēmu ar cauruli un ūdens burku priekš CO2. Ieliku pagrabā atdzesēties un sarāva uz 7l alus 1l dezinfekcijas līdzekli (Chemipro san ja pareizi atceros). Aizmirsu, ka gaiss saraujas temperatūrai samazinoties. Ar hidroaizvariem nekāda problēma un leju tagad šņabīti, ja saraus, nav liela bēda.
Black IPA iznāca rūgtāks par "zviedru rūgto". Pēc tam tikai kārtīgi iepazinos ar pieejamo literatūru un sapratu, ka dedzināto iesalu ar jūtām jāpievieno vai uz iejavošanas beigām (pievienoju ap 8%)
Mēģinājums banānu un rabarberu saisonam beidzās ar pastipru vieglo alu bez gandrīz jebkāda 'ķermenīša'. Neierēķināju banānu cukuru un norūga zemāk kā biju ieplānojis. Mēnesis pudelē daļēji dzēsa alko pieskaņu. Redzēs, kas būs vasaras beigās
Rekonstruēju akmens dzirnavas priekš iesala malšanas. Nedaudz neefektīvs pasākums, ka ap 10-15% iesala saberž miltos, pārējais samalts diezgan labi. No otras puses vienmēr taisot alu var sataisīt iesala pankūkas