Aldara mājbrūvētāju kauss 2017
Ieraksti Alus lietās, tur visi tādi nomierinājušies
Edzins Spriežot pēc diskusijas alus lietās (pēc aprakstu fragmentiem par konkursa norisi), saprotu, ka ir maza varbūtība, ka kaut kas būtu nogājis greizi ar pašiem aliem. Bet, jebkurā gadījumā, man būtu interesanti uzzināt kā mana PEMA nonāca blakus Uģim tabulā. Tieši to nosaukumu es ieraudzīju pirmo, un pēc tam tikai vārdu, uzvārdu, kā jau uzrakstīju komentārā Mežpils alus postā.
Žēl, bet nākamnedēļ netieku uz pasākumu. Vēl vairāk žēl, ka viss pirms Jāņiem brūvētais ir Jāņos izsmelts un neviens konkursa paraugs nav saglabājies.
Skatoties laboratorijas rezulātus un dalībnieku komentārus beidzot uzskatāmi pierādās, ka kaķis tomēr IBU nedod. Tas protams ja beersmith neliek papildus IBU kaķim klāt. Varēs droši savos pierakstos likt aprēķināto IBU ar kaķi kā IBU 0.
Es otrdien ari varetu meginat tikt (ja nemsiet vel pulcina)?
Paris 0.3 pudelites vel palikusas, bet laiks sadiem aliem nenak par labu, pienemu, ka visiem bus pabalejusi tie ali pa siem 2 menesiem.
- Edited
BOD ''DIPA ir citādāka'' - nolikumā DIPA bija aprakstīta tikai ar alko un IBU jumtu ... Esmu dzēris pietiekami daudz DIPU, kas labi ja uz IPA velk, ja ne smuku Pale Ale ... savukārt daži Barley Vine ir pēc kārtīgām DIPĀm garšojuši ...
Aizmirsu piebilst, ka nolikumu pirms tam nebiju lasījis, bet par DIPA analogu priekš sevis pieņēmu "Lauvas pacietību" apvienojumā ar spilgtu iztēli "KĀ" vajadzētu garšot DIPA'i. Pēc konkursa TAKĀ dzēru Jungle Hop, un noteicu Jurim, ka šāda DIPA būtu visiem izgriezusi pogas. Izrādās, ka šis alus liekams pie NEIPA stila!
Tu, Daini, man vari ieskaidrot kas ir DIPA, kas ir IPA un kura ir NEIPA?! Esmu gatavs segt izmaksas, bet tad tā, lai man vienreiz par visām reizēm ir skaidrs! Un pie jautājuma par to kādam stilam īsti atbilst "Valmiermuižas gaišais" mums nebūtu jāatgriežas!
Otrdiena man derētu, tā ka varēšu ierasties ar savu DIPU.
Tu iebliez 2x vairāk apiņu nekā (savā) IPĀ un tā kļūst pat Dubulto IPU ... kas tur ko nesaprast
Dubultā jau var būt arī ļoti ''sausa'' - ne velti tām bieži bliež cukuru klāt
aizdomīgi par to ebc. varbūt duļķis nav atrēķināts vai kāda cita kalibrācijas kļūda. nevar būt ka reāli tāda starpība...
Droši vien. Man vēl laktoze klāt - tā arī duļķaināku padara.
MartinsK Esmu, esmu no Pumpura. Jaunā Dubultā IPA iznākusi uz aldara konkursa alus bāzes, bet ar korekcijām, nedaudz ABV un IBU samazināts šim vārījumam.
Apsveicam!
Fināla rezultāti:
#1 Uģis Narvils 175 punkti
#2 Andris Remerts 172 punkti
#3 Dainis Maz Kaļķis 154 punkti
#4 Raivis Driksna 147 punkti
Uzvarētāji iegūs:
#1 Dāvanu karti no BrūvēPats.lv 1000 EUR vērtībā meistarības pilnveidošanai,
#2 un #3 Dāvanu kartes no BrūvēPats.lv 500 EUR vērtībā meistarības pilnveidošanai,
#4 atzinības balvu no Mežpils Alus.
DIPAs man negaršo. Tomēr Uģa meistardarbu noteikti pirkšu un garšošu!
Es paralēli arī mājās uzvāīju tādu pašu kā Aldarī, tik laktozi ieliku par 5g.mazāk. Jāsaka, ka varēja pa 10g. mazāk likt un vēl apiņus piespert, tik jau rodas problēma ar viņu efektivitāti, jo grūti paliek izkratīt pa bunduli to masu - vajag automātisko maisītāju izmantot.
Apsveikumi Uģim!
alu veikalu plauktos gaidīšu ar nepacietību, interesanti cik tur būs gr/l apiņi? Un ja tikpat cik konkursā iesniegtajam paraugam (kas īsti neticās), tad kāda būs cena.....