Es otrdien ari varetu meginat tikt (ja nemsiet vel pulcina)?
Paris 0.3 pudelites vel palikusas, bet laiks sadiem aliem nenak par labu, pienemu, ka visiem bus pabalejusi tie ali pa siem 2 menesiem.
Aldara mājbrūvētāju kauss 2017
- Edited
BOD ''DIPA ir citādāka'' - nolikumā DIPA bija aprakstīta tikai ar alko un IBU jumtu ... Esmu dzēris pietiekami daudz DIPU, kas labi ja uz IPA velk, ja ne smuku Pale Ale ... savukārt daži Barley Vine ir pēc kārtīgām DIPĀm garšojuši ...
Aizmirsu piebilst, ka nolikumu pirms tam nebiju lasījis, bet par DIPA analogu priekš sevis pieņēmu "Lauvas pacietību" apvienojumā ar spilgtu iztēli "KĀ" vajadzētu garšot DIPA'i. Pēc konkursa TAKĀ dzēru Jungle Hop, un noteicu Jurim, ka šāda DIPA būtu visiem izgriezusi pogas. Izrādās, ka šis alus liekams pie NEIPA stila!
Tu, Daini, man vari ieskaidrot kas ir DIPA, kas ir IPA un kura ir NEIPA?! Esmu gatavs segt izmaksas, bet tad tā, lai man vienreiz par visām reizēm ir skaidrs! Un pie jautājuma par to kādam stilam īsti atbilst "Valmiermuižas gaišais" mums nebūtu jāatgriežas!
Otrdiena man derētu, tā ka varēšu ierasties ar savu DIPU.
Tu iebliez 2x vairāk apiņu nekā (savā) IPĀ un tā kļūst pat Dubulto IPU ... kas tur ko nesaprast
Dubultā jau var būt arī ļoti ''sausa'' - ne velti tām bieži bliež cukuru klāt
aizdomīgi par to ebc. varbūt duļķis nav atrēķināts vai kāda cita kalibrācijas kļūda. nevar būt ka reāli tāda starpība...
Droši vien. Man vēl laktoze klāt - tā arī duļķaināku padara.
MartinsK Esmu, esmu no Pumpura. Jaunā Dubultā IPA iznākusi uz aldara konkursa alus bāzes, bet ar korekcijām, nedaudz ABV un IBU samazināts šim vārījumam.
Apsveicam!
Fināla rezultāti:
#1 Uģis Narvils 175 punkti
#2 Andris Remerts 172 punkti
#3 Dainis Maz Kaļķis 154 punkti
#4 Raivis Driksna 147 punkti
Uzvarētāji iegūs:
#1 Dāvanu karti no BrūvēPats.lv 1000 EUR vērtībā meistarības pilnveidošanai,
#2 un #3 Dāvanu kartes no BrūvēPats.lv 500 EUR vērtībā meistarības pilnveidošanai,
#4 atzinības balvu no Mežpils Alus.
DIPAs man negaršo. Tomēr Uģa meistardarbu noteikti pirkšu un garšošu!
Es paralēli arī mājās uzvāīju tādu pašu kā Aldarī, tik laktozi ieliku par 5g.mazāk. Jāsaka, ka varēja pa 10g. mazāk likt un vēl apiņus piespert, tik jau rodas problēma ar viņu efektivitāti, jo grūti paliek izkratīt pa bunduli to masu - vajag automātisko maisītāju izmantot.
Apsveikumi Uģim!
alu veikalu plauktos gaidīšu ar nepacietību, interesanti cik tur būs gr/l apiņi? Un ja tikpat cik konkursā iesniegtajam paraugam (kas īsti neticās), tad kāda būs cena.....
Drīzāk iespējams, ka būs pat vairāk apiņu grami uz litru
MartinsT paldies!
Domaju, ka nav iemesla viniem samazinat gramus (25g/l), pirmkart, viniem ar savu apjomu ir citas iepirkuma cenas (gan Citra, gan Mosaic ir viniem brivi pieejami, jo izmanto ari savos alos), un sis projekts/konkurss nav pelnas pasakums, pat ja mums tas summas liekas milzigas, Aldaris tas ir "kapeikas". Un ka Andris teica, vini, izsludinot DIPA temu, rekinajas ar ko riske, un apzinati nelika kadus ierobezojumus izejvielu zina.
OK, gaidīsim un vērtēsim
man tīri kaķī 20g aizgāja Virpulī 5g/L, bet pārējais 3g/L. Tik sāku šaubīties, vai no virpuļa ir liela jēga, jo nekaķotai versijai nekāds apiņu blieziens aromātā un garšā nav
tad jau tev vairak par manejo apinu samests un mani te visi zaka par sitiem daudzumiem
dryhop blieziens ir labs sakuma/istermina, bet ilgtermina, manuprat, ari virpulis dod paliekosaku apinu garsu, man varisana simboliski ibu sakuma no magnuma un tad tikai virpulis+dryhop (2 reizes)
- Edited
Dry hop jau aromātu tikai dod. Virpulī apiņi dod garšu (bet ne rūgtumu). Vel jau ļoti no rauga atkarīgs ir/nav apiņu blieziens. Piem. S-05 ne tuvi nedod tādu buķeti kā M44
es konstatēju, ka pēc pāris mēnešiem M44 no US-05 vairs neatšķiras un, tā kā M44 ir kaprīzāks, tad turos pie US-05