AndrejsStoma Nu par vietu varu teikt kadi 60kvadrat metru ir vieta
AndrejsStoma Es domaju tapat ka Martijns! Bet tas ka 200l buz pa maz,kapeic? 5-6 dienas ja vara apmeram 200l,tas sanak apmeram 1000l,nedelja tas ir pa maz prieks neliela bara?
reku uzreiz tava šaurā vieta.
uzvārīt jau var cik uziet. ar 200 litru grāpjiem divi cilvēki vienā weekendā var pāri pa tonnu alus uzvārīt.
taču pēc tam tas viss ir arī jāraudzē, bet fermenteri arī aizņem vietu un tie neatbrīvojas tik ātri cik vārāmais grāpis. fermenteris ar gaišo aliņu atbrīvojas pēc nedēļas, ar tumšo pēc divām.
un tad vēl vieta kegošanai un arī pašiem kegiem. parasti jau pa taisno no fermentera bārā alu klientam taču nelej, vai ne? cienīgs bārs nepasniegs zaļu nenogatavinātu alu. tātad pēc fermentera gaišais alus vēl kādu mēnesi, bet tumšais kādu pusgadu jāpaglabā kegā.
kur tu to visu liksi?
pajautā Labieša džekiem cik viņiem ātri kvadrātmetri aizpildījās.