Sveiki visiem,ir doma un intrese sakt varit alu.Neko vel daudz pa to nezinu! Gribeju pajautat specjukiem,jums! Es skatos iekartas tadas kuras var sarazot 100l. Dienakti,varbut jus varat ieteikt kaut ko,kur meklet,no kadas firmas,no kadas valsts labak pasutit? Skatos ka Krievija ir daudz vinju.Un varbut cenas ari kads zin tadam iekartam? Busu ljoti pateicigs ja kads padalisies ar info.

    AndrejsStoma Mans ieteikums varētu būt par daudzumu, kas man pašam liekas ne šis, ne tas. Viens variants būtu samazināt apjomu līdz ~30l, lai varētu pārvietot katlu saviem spēkiem, ar rokām. Otrs variants būtu vārīt 200l vai vairāk, kas ar laiku varētu būt maza brūža apjoms. 100l liekas tāda ļēļakošana- tu sev atņem iespēju cilāt katlu un esi spiests apkrauties ar sūkņiem un tamlīdzīgu drazu, bet apjoms joprojām ir mājas līmenī.

      Izklausās ka Tu domā drīzāk destilējamo aparātu, nevis "iekārtu" kur vārīt alu... Tādu Krievijā gan ir daudz.
      Palasi tēmas "manu katlu evolūcija", "iesācēja komplekts", "katli" utt., pēc tam jautā, ja kas nav skaidrs.

        dumbris 100l ir ok, ja misu dala pa atsevišķiem fermenteriem, un tos tad var nēsāt gluži identiski, kā vārot vienā mazākā katlā vienu vārījumu. Vismaz es tā daru, vāru 60-100l reizē, ja darbinu lielo katlu, un tālāk dalu pa saviem 40l fermenteriem, cik nu kuram tiek.

          lampa Nu nezinu gan, cenas nepētīju, bet nedomāju ka importa ražojumi varētu būt lētāki, izlaižot vēl caur Krieviju (pvn, muita, utt), tā ka tā būtu pēdējā vieta, kur es skatītos nopietnas iekārtas. Ja tēmas autors ar vārdu "iekārtas" domā kādas RUS bodes savāktu komplektu "baltais spainis + vārāmais katls", tad kas atkal to liedz izdarīt pašam uz vietas? Visvairāk jau mani samulsināja tā ražība 100l/diennaktī, kas tomēr dikti atgādina kādu lēnak notiekošu nepārtrauktu procesu kā destilācija ;D Ok, šis jau offtopikā aiziet😉

            4 days later

            Ka ar sitadam iekartam? 200l. Tas ir Italju razojums! Atradu interneta.

              Luk tada tipa skatijos,sitie ir dargi! 100l,maksa 23000$😭

                piedo veci, bet vai tu forumu pašķirstīji pirms tādus jautājumus uzdot?

                reku tepat blakus tpoikā viens tirgo tieši to ko tu meklē
                turklāt 23 reizes lētāk nekā tas ko tu atrodi internetā.

                MyBeer Pārdodu savu nepabeigto HERMS sistēmu. Lielais katls 150L abi mazie 100L. Statīvs ar regulējamu garumu. Divi gāzes degļi, 7,5kw katrs. Par visu gribētu 850eur (reāli viss izmaksāja 1130eur) Ja kas, tad Divi Septiņi Pieci Trīs Divi Četri Septiņi Septiņi

                  Šis topic jau sāk atgādināt Cosmopolitian sieviešu forumu par skropstu tušām. Ja reiz esi sataisījies vārīt alu, tad varbūt sāc ar to kā to vispār dara! Palasi forumu, uzvāri pirmo alu uz 10L, pagaršo un secini esi vai neesi Tu nākamais Mikkeler. Savādāk šobrīd tikai ar SPAM nodarbojies.
                  P.s. Ja nu Tev ir pārliecība, ka esi dzimis lai vārītu alu, tad aizšauj ciemā pie Suladem. Gan jau šamie apgaismos par iekārtām un vārēsi vārīt - pēc sentēvu tradīcijām (diacetils) darītu dzīvu un nepasterizētu (saskābušu) alu.

                  https://kupla.lv/d/248-pirmo-reizi-foruma-izlasit-obligati
                  tur ir saite uz vienu lielisku pamācību/grāmatu par alus taisīšanu.
                  Tur arī varēs atrast vairākus iekārtu attīstības posmus, kur būs atbilde uz daļu jautājumu.
                  Ja ir piķis, tad ir daži ražotāji, kas piedāvā dārgas/labas sistēmas - graifather, speidels braumeister, spike brewing, sabco utt.
                  tās gan būs vairāk vai mazāk, bet mājbrūvētāju iekārtas.
                  analogi, ja pats esi gatavs ķēpāties, tad http://www.theelectricbrewery.com/ ir labākais paraugs, kas mājbrūvētājam var būt.

                  100l gan ir pārāk daudz. apniks dzert tik daudz vienu alu.

                    Es lasu visu par alus darisanu! Te es ielidu laj uzinatu par to ko vairak no cilvekiem, kuri ar to nodarbojas! Mani intrese iekartas pirm kart,ne prieks sevis es vinju varisu! Es taisos atvert savu nelielu baru,kur gribu pats varit alu baram. Es nemekleju katlus parastos,es skatos mini vaj mikro iekartas! Tapeic ari prasiju jums ar ko tie katla iekarts atskiras no tas iekartas kas uz pedeja foto! Es nemeklejus iekartu pa 800€ kur taisit sev alu,es mekleju pa 10000€ apmeran. Paldies visiem ka palidzat!

                      AndrejsStoma Tev ir jāsaprot, ka lielākā daļa Kuplas biedru ir mājražotāji un alus darīšanu uztver kā hobiju un ideja/doma par savu brūzi paliek skurbuma sapņu līmenī. Ja reiz Tu lasi visu par alus darīšanu, tad droši esi lasījis par HERMS sistēmām. Ar nelielām investīcijām (~3k EUR uz 100L bez fermentieriem) vari uzbūvēt pats vai palūgt uzbūvēt kādam. Piemēram primais attēls ir HERMS sistēma, otra bildīte ir vnk bilde no kādam virtuves un tie pēdējie vispār pēc kkādiem autoklāviem izskatās! 😃 Manuprāt ir jāsāk nevis ar to, ka random bildēm jāprasa komentāri, bet:
                      1. jāpadomā cik esi gatavs iegūldīt;
                      2. Cik jaudīgas iekārtas Tev vajag (L/vienā vārījumā);
                      3. Kādu resursu plāno izmantot vārīšanai (malka, gāze, elektrība utml.);
                      4. Ko Tev atļauj telpu izvietojums u.c.
                      īsumā ar domu par alus vārīšanu nepietiek 😉