priekš kam tev rokas pumpi, ja liksi co2 balonu? teorētiski tev der jebkurš ledusskapis, kurā tu vari augšpusē izrubinat caurumiņu un piestiprinat torni. var arī izvilkt krāna galu pa priekšu ārā. vislabāk noteikti mazs ledusskapis.

• Wash replied to this.

zux Jā,tāda bija doma izurbināt augšpusē caurumu tornim. Ok, varbūt vari lūdzu nosaukt tās detaļas kas man ir vajadzīgas vēl klāt, izņemot kegu, torni un co2 balonu? Un kā izpaužās rokas pumpis? Cik saprotu tas manā gadījumā īsti neder?
    Un vēl tāds jautājums, ja es nopērku tukšu kegu, tad to alus brūžos var atstāt uz maiņu, kad ņemu pilnu, vai tomēr šmējie svešus kegus neņem pretī un būs drošības nauda jāatstāj?

CO2 no balona izspiež alu ārā no kega caur krānu. Kegu nesteidz pirkt, bet gan uzrunā kādu no mazajām darītavām, kas varētu tev pārdot alu kegā paņemot kādus 30-50€ drošības naudā par savu kegu.

To sistēmu angliski sauc par kegerator. Pagūglē bildes, šēmas. Tur viss vienkārši. Ledskapis, co2 balons ar reduktoru, kega pieslēgums un krāns.

image image.png

Jesus Liels paldies, tagad bilde kļūst skaidrāka. Tagad tik jāatrod visi pričendāļi... 🙂

Un kā šai sistēmā ar spiedienu no balona iederas rokas pumpis? Ja vien pareizi saprotu, ka rokas pumpim funkcija tā pat kā aerosolam, kuru cik uzspied, tik iznāk. Nezinu kā terminoloģijā šo principu sauc.

Cik ilgi kegā alus ir lietojams? OK, ledusskapī tas lēnām maitājas. Var iekomentēt kāds? Ja istabas temperatūrā 2 nedēļas, ledusskapī minu- 3...4? Mēnesi dzert 25 litrus vienu un to pašu alu..... Nopietni? Uz lielāku pasākumu- ok, bet ne jau majās....

• Wash replied to this.

PeterisT Domāju kādu mēnesi, mazliet vairāk ar alu leduskapī nekas slikts nenotiks. Un kapēc, lai nevarētu dzert vienu un to pašu alu mēnesi?

Kāpēc mēnesi dzert vienu un to pašu alu, ja katru dienu var dzert kādu citu ?

Man tieši tāda sistēma ar ledusskapi ir. Temperatūru turu ap 10C, kas man liekas komfortabla dzeršanai. Parasti sāku dzert 2 mēnešus pēc vārīšanas, jo tikai tad garša parasti šķiet noapaļojusies un stabila. 2-3 mēnešu laikā izdzerās. Ja patrāpās vairāk viesu, tad jau arī mēnesi nenostāv.
                Nākamais uzlabojums ir jau uzsūtīts no China - https://www.aliexpress.com/item/Homebrew-Beer-gun-bottle-filler-Beer-Co2-Carbornation-Kit-Homebrew-bottling-Equipment/32762807415.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.MciX9W
                Plānoju vispār atteikties no vesela vārījuma pudeļošanas, jo man tas reāli bessī. Sapildīšu no kega nelielu daļu sagāzēta dzidra alus un miers. Neesmu vēl izdomājis kā ērtāk, piepirkt atsevišķu mikromatiku pistolei vai esošajā līnijā viņu iekļaut ar “troiņiku”. Otrajā variantā gan sanāktu baigais mudžeklis un drīzāk tā nē.

Ieej Pinterest un uzraksti keezer,daudz labu ideju!
                  Pats ar domāju tādu nākamgad uzmeistarot!

Exciter Man tāds Beer Gun jau ir, šogad sāku lietot. Uztaisi kādu pildījumu, tad apmainīsimies pieredzē!

Jesus
                      Man ar kornī kegiem tāda pieredze- ja nav pretvārsts sistēmā, kad spiedieni kegā un reduktorā ieregulētais pamazām izlīdzinās, tad alus iztek no kega šļaukā un, ja neuzmanīgi apietās, alu padzerās arī reduktors- tad tas jātjauc ārā un seko tam lielā tīrīšana. Mikromatikam iekšā tāds gumijas pipsis, kas darbojas kā pretvārsts. Es savā sistēmā uzliku pretvārstus no pneimatikas ar atsperes spiestu metāla lodīti, bet, ja spiediens izlīdzinās lēni, tas ne vella neko nedod! Kādam cita pieredze?

8 months later

Kāds nav mēģinājis pielāgot Venden ūdens automātus mūsu vajadzībām?
                        Mana ideja - bunduļa vietā tornis ar krānu, CO2 balons kā jau ir- iekšā, kegs vai kegi blakus.
                        Varbūt ir idejas, kur to ūdens automātu dabūt?

Jesus
                          Nē. Bet pievadot šļauciņu no krāna, būtu silts ūdens glāžu izskalošanai 🙂))

ideja interesanta. kur lai nosper automātu?

Šķiet katrā ofisā mūsdienās ir vosmaz viens tāds aparāts.
                              Aizņemies no kāda ofisa 😃

Write a Reply...