Manas kapeikas šim visam:
jurisok Par variantu paraugu kvalitātes uzlabošanai drīzāk piekrītu Andim, ka virziens būtu jāiedod daudz agrāk, lai tiem, kas vēlas lietām pieiet nopietni, būtu iespēja arī nopietnāk pagatavoties.
Arī piekrītu par laiku. Ja izsludina 2 mēnešus iepriekš, tad ideālā variantā paiet 1 nedēļa kamēr saņem izejvielas (šajā gadījumā es savus raugus saņēmu tikai Jūnija sākuma. Un Raivo par to liels MEGA PALDIES!!). Tad no vārīšanas līdz pirmā varianta garšu testiem 3-4 nedēļas. Kas kopumā ir jau 4-5 nedēļas ideālos apstākļos. Praksē tas viss paildzinās vel par 1 nedēļu. Tātad otru varījumu nemaz tīri teorētiski nepaspēj uzvārīt.
Un vel, ņemot vērā, ka Hefe ir vasaras dzēriens, tad RIMI plauktos pirmie aliņi labākajā gadījumā nonāks tikai Augusta beigās. Vai nebūs jau nokavēta sezona? Mans ietiekums Aldarim- Sludināt konkursu ārā 5 mēnešus pirms attiecīgā alus sezonalitātes t.i. 3 mēnešus iedot sagatavoties un 2 mēnešus testa vārījums + komercvārījums= ideāls taimings
Un vel - šī konkursa alus mājas režīmā, minēšu, ir vārīts max. 2 reizes. Pēc tam 1x būs testa vārījums Aldarī un tad jau aidā- RIMI plauktos. Esmu gan dzirdējis, ka no idejas līdz komerciāli nonivelētai receptei paiet 4-5 testa vārījumi, kur brūži piekoriģē vajadzīgās lietas. Tā, ka ja tas alus būs +/- garšās ziņā līdzīgs LV komerciāli pieejamām Hefēm, tad tas tikai norāda uz mājbrūvētāju līmeni labā nozīmē.
P.s. varbūt te kāds brūžu tehnologs var iekomentēt cik ilgs laiks pagāja, lai izstrādātu, manā skaitījumā, labāko LV pieejamo kviesīti- Cīruļputeni.