Jap, viena temp. pauze ir pietiekama. Īpašu šķirbu starp 66C un 70C neizjūtu - abus US-05 (ar to raudzēju 90% savu alu) noēd līdz 1.010.
Saldumu panāk ar īpašiem iesaliem - minētā minhene, vīne, carapils, biscuit, Melanoiden u.c.
Man iesala/ūdens attiecība ir 2,6. Reizēm 3, lai vieglāk izmaisīt. Uz 5kg tad sanāk, ka 15L uz cukurošanu un 20L uz skalošanu.
Es apiņus beru normāli klāt un novārīto ar visiem biezumiem un nosēdumiem maucu raudzējamā traukā - tāpat beigās viss ir pretīgi dzidrs (var palasīt Brulosophy eskperimentus - tur sanāca līdzīgi - https://kupla.lv/d/5735-interneta-sasenotais/12), ja kādu diennakti notur aukstumā/vēsumā.
Karbonizē tādā kā raudzēji (jo raugs pie tās ir pieradis) vai istabas. Ar nedēļu parasti pietiek. reizēm divas vajag, ja ilgi dzidrināts.
Mani 2 centi - novērots, ka kaķojamie ali (pārlieti citā traukā un pielikti apiņi uz 3-7 dienām) mēdz norūgt vēl pa kādām 2-5 iedaļām, tā ka, ja bieži sanāk pārgāzēts alus (pats lieku cukuru 2g/L), tad var apsvērt domu pārliet uz sekundāro un noturēt 3-5 dienas.
Arī ieteiktu BeerSmith vai kādu online palīgu (šķiet, ka rokasgrāmatā arī bija saites)