• Pasākumi
  • Gada mājbrūvētāju pasākums 2019-apspriešana

Daiga, Mārtiņš un Linards noorganizēja lielisku pasākumu! Paldies par to!

Es atbalstu ideju, ka mājbrūvētāju gada pasākums katru gadu varētu notikt citā vietā. Tā ir lieliska iespēja apskatīt tādas Latvijas vietas, kuras citādāk varbūt nekad netiktu redzētas. Kraukļos pirmajā gadā bija lieliski, otrajā gadā jau ievērojami vājāk.
Bet nu par to var domāt, ja ir finansiāli līdzvērtīgi viesu namu piedāvājumi. Ja ar Vizuļiem neviens nespēj konkurēt - paliekam arī citugad Vizuļos.

Vēl atbalstu ideju, ka Simpātiju konkursa aliem varētu būt vairāk info uz etiķetes. Varētu izsūtīt vienotu sagatavi visiem dalībniekiem, kurā būtu jānorāda stils, alko, krāsa, izmantotās sastāvdaļas, piedevas u.t.t..

Forši ka beidzot pasākums notika pareizā Daugavas pusē 🙂
Nez ko tur Dainis par skaņas izloāciju stāsta. Lai arī šoreiz biju kopējā istabā nekādus trokšņus nedzirdēju - abas naktis atsitos pret spilvenu un pazaudēju samaņu līdz rītam.
Piekrītu Kastrolim - pēc pagāšgada paikas trūkuma šogad varēja sagaidīt paikas pārpilnību. Brokastu zupa un uzkodas bija super!
Pirtiņa bija labu labā. Baļļā gan prasījās pēc svaigāka ūdens, bet nācās iztikt ar tādu kāds bija.
Voblas trūkumu lieliski kompensēja atraktīvie latgaļu džeki, kas baļļā sarīkoja veselu koncertu.
Tiesa tie paši latgaļu džeki arī pielēja pirti ar ūdeni un piešmucēja ar lapām tā ka kādu brīdi sita laukā automātslēdzi un lapas no rīta palika nesavāktas.
Atzīšos ka -1 vietējā glāze ir arī manā kontā. Jādomā ka to saimnieks jau laicīgi bija ielicis cenā.

Alus šķietamo trūkumu laikam izraisīja slinkums aiziet uz pagrabu. svētdien no rīta diezgan daudz alu no pagraba iznesu. un vēl arī aukstumsomu pilnu ar paiku.
Kā jau te minēts saimnieks bija gana labs un prom nedzina. Tāpēc mēs palikām ilgāk un principā pa lielam iznīcinājām visu alu kas netīšām atradās pagrabā 🙂 tā kā pāri nekas nepalika!

Njā, to baļļas ūdeni no rīta bijām apskatījuši - izskatījās pēc rabarberu kompota 😃

    Tā jau ar tiem smalkajiem rīdziniekiem ir 😛

      Paldies organizētajiem par labu pasākumu. Ta kā tas ir mans otrais apmeklētājs pasākums nav daudz ar ko salīdzināt. Man gan Kraukļos patīka vairāk, bet nu tas ir mans personīgais viedoklis. Bet ēdināšana gan bija labāka Auce, nekā Kraukļos. Atbalstu Uzkodu konkursa turpināšanu arī turpmāk. Par simpātiju konkursu pareizi augstāk izteicās, ka jāuztaisa vienu šablonu kur var norādīt nepieciešamo informaciju par alu. Lekcijas bija izvēlētas tieši mājbrūvētājiem. No mīnusiem tikai aromāti 😁. Mans ieteikums ir jādomā vai jātaisa atkal balsošanu par nakama gada konkursa alu jau tagad. Lai būtu vairāk laika eksperimentiem un uzbrūvēt tieši to kas kļus par pirmo. Vēlreiz paldies visiem. 🍻

        Viss bija lieliski! Paldies visiem par kompāniju! Paldies organizatoriem! Man lielais gada pasākums nu jau 4. reizi tā patīk, ka kkādi neizdevušies sīkumi liekas mazsvarīgi. Savā īsajā mājbrūvētāja karjerā esmu iepazinis tik daudz labu cilvēku! Lielu daļu satieku reizi vai divas gadā, bet vienmēr ir interesanti un jautri. Šogad galvenais uzstādījums bija iepazīties vismaz ar pāris jauniem dalībniekiem, kas arī godam izdevās. Ēdiens bija labs, gulēt, kur bija, bērniem vispār ideāli.
        Nesaprotu, kā jūs tos laikapstākļus katru gadu noorganizējat? Droši vien, Mārtiņš pieslēdzis kādu kontrolieri...
        Uzkodu konkursu vajag atstāt konkursu listē. Es piedalīšos, noteikti.
        Neskatoties uz to, ka pametu Latviju uz kādiem gadiem 4, noteikti mēģināšu saorganizēties nākamgad arī. Ja viss izdosies, 6dienas brokastis ņemu uz sevi. Ņemšu vērā arī pamatoto kritiku, ka zupa bija par asu.
        Ja nu kādam nākotnē ir darīšnas Minskā, dodiet ziņu. Ar vīzām, naktsmājām un alu varēšu palīdzēt. Vai arī sludināšu pasākumu Baltkrievijā.

          Nākamo konkiras alu šķiet parasti kādu pusgadu pirms kārtējā maija izsludina.
          Šķiet tam vēl par agru. Vasarā jānodzer kas i un rudenī jāceļ tēma gaisā.

          Nebija zupa par asu. Labulabā zupiņa tieši kā vājag! Gribu vēl!

            Edzins

            Es domāju, ka visa organizatoru komanda labprāt dzirdētu arī par tiem sīkumiem.
            Kā arī cienot tos, kas nav LV, centīsiemies max laicīgi izziņot datumus nākošajam gadam, lai visi var savākties! Tas nekas, ka pēdējā nedēļā piesakās puse dalībnieku, radot pamatīgas galvas sāpes un sirmus matus organizatoriem 😃

            Varētu droši izlemt tagad, kurš būs atbidlīgs par konkursa alus noteikšanu, un septembrī tad uzsākt diskusijas! Manuprāt, Zelcs lieliski tika ar šo pienākumu galā 💯

              Pārdomas par NEIPA dalībniekiem garšošanas kārtībā:

              11N - ➕ labs, tik nedaudz par saldu;
              5N - ➕ labāks, vairāk apinis, nedaudz ass nobeigums;
              24N - OK, zāļaināks un asāks par 5N;
              7N - OK, tik nedaudz pašķidrs;
              14N - 🙅 nav labs apinis un ass;
              36N - OK
              30N - 🙅 liekas atšālējies un nekāds;
              13N - ➕ labs, bet 5N labāks;
              18N - ➕ labs.

              Beigās vēl 4 labākos pa otram lāgam garšoju un palika 5 un 11. Lai gan sākumā 5 patika vairāk, beigās par 11 nobalsoju.

              14S - kviesis - nu tā ...;
              11S - man par skābu, bet stilā labs un apinis tīkams (Enigma ?);
              15S - ➕ tīkams skābums un labs ķirsītis;
              27S - OK, stauts, pasauss, nedaudz pārgāzēts;
              3S - ➕ ITC porteris - kā šokolādes saldējums;
              8S - OK, APA, nedaudz paasi apiņi, bet ir ok;
              30S - ➕ porteris - klasiski labs;
              12S - ➕ kviesis, laba garša, nedaudz saldena, nedaudz koriandrs, bet labākajās nozīmēs;
              5S - ➕ APA, kautkas nedaudz traucē / pietrūkst, bet laba;
              16S - ne pārāk labs tumšais;
              33S - OK, Cascade smash;
              18S - nekāds;

              5 favorītus nogaršoju vēlreiz un fināltrīnniekā iekļuva 12,15 un 30. Izšķirties bija grūti, jo abi vienlīdz labi patika, bet nobalsoju par kviesi (30), jo pats stils man ne visai, bet ja jau patīk, tad stila ietvaros laikam ļoti labs ...

              Uzkodas:

              36U - ➕ BBQ bekons - prīmā, tik nedaudz par saldu - viens no pirmajiem nozuda;
              15U - OK, drabiņu cepumi (vairāk gan siera, kā jau tas ar drabiņu cepumiem parasti ir);
              6U - OK, vistu astītes. Kraukšķi vairāk gribējās.
              30U - ➕ siera cepumi ar garneli, smēriņu un vēl kautko. Cepenē grauzdēts siers vienmēr laba lieta un pārējās lietas arī smuki garšoja.
              9U - ➕ garneles ar tomātu mērci (paštaisītu) - garneles, kā jau garneles - bezgaršīgas, bet mērcīte ierullēja;
              35U - OK, maizīte ar ķimenēm - siltā veidā nedaudz labāka, bet arī auksta OK, tik nedaudz par sausu;
              21U - OK - siera (?) cepums ar čili, sīpolu un vēl kautko (speķa gabalu) - arī labs;

              No trim favorītiem izvēlējos 30U, jo tam vienīgajam nebija kur piesieties.

                Daiga
                Šogad tādu sīkumu pat nebija. Staļļa aromāts un dažādās toņkārtās krācoši istabas biedri gluži nav organizatoru atbildība un galu galā padarīja pasākumu tikai interesantāku.

                Vidzido Mans ieteikums ir jādomā vai jātaisa atkal balsošanu par nakama gada konkursa alu jau tagad.

                Vasara paliek pārdomām un diskusijām, bet septembra sākumā jau var aktualizēt diskusiju tā, lai uz oktobri jau var sākt gatavoties.

                Paldies organizatoriem par pasākumu un dalībniekiem par labu kompāniju! Bijām pirmo reizi, nav ar ko salīdzināt, tāpēc šis pasākums bija pats labākais! 🙂
                Tagad - ar vēsu prātu īsumā manas pārdomas.
                Simpātiju konkurss. Līdz šim nepatika kvieši to specifiskās garšas dēļ. Autoklavs ar savu Nr.12 apgrieza manu pasaulīti ar kājām gaisā. Tas bija fantastisks! Jau izdīcu receptīti....
                Uzkodu konkurss. Guntara sivēnu vēderiņiem tikai 3. vieta??? Droši vien visi nemaz nedabūja nogaršot...Nu labi - manai gaumei pietrūka čili asumiņam, bet kādu 1/2 spaini vienalga tovakar izēstu... Protams- visa cieņa uzvarētājam. Viņa 4 gadalaiki bija ideāli, bet tā jau nebija uzkoda pie alus, bet gan restorāna cienīgs ēdiens, kur Mārtiņš Rītiņš var tikai pienest ūdeni. Man uzkoda vairāk asociējas ar čipsiem, grauzdiņiem, voblām, siermaizītēm un citiem vienkāršiem graužamajiem. Nākošgad jārīko atsevišķi uzkodu un gastranomisko izvirtību konkursi. 🙂
                Galvenais konkurss. Nevērtēju, jo mans līmenis pagaidām ir garšo - negaršo. Neesmu stilu speciālists. Dažus pagaršoju, un visi patika.
                Rezumē. Patika. Brauksim vēl. Kaut uz Balviem vai Atašieni. (Atašienes Nokia - sivēnu bizness...)
                P.S. Sienu biezums ir proporcionāls izdzertā alus daudzumam.
                P.P.S. Speciāls paldies Autoklavam un Juris A ar otrajām pusītēm par kompāniju!

                  kurzemnieks Simpātiju konkurss. Līdz šim nepatika kvieši to specifiskās garšas dēļ. Autoklavs ar savu Nr.12 apgrieza manu pasaulīti ar kājām gaisā. Tas bija fantastisks! Jau izdīcu receptīti....

                  Kādreiz gāju garām kviešiniekiem, pēdējā laikā sāk iepatikties. Gribas uzbrūvēt pirmo kviešinieku, bet bailes, ka nebūs dzerams. Ja nav noslēpums, vai vari padalīties ar šo recepti? 🙂

                    neimets132
                    Nebūs smuki, ja es te bez Autoklava ziņas ar viņa receptēm mētāšos. Paprasi viņam pašam.

                      Uzkodu konkursa uzvarētāji- jums e-pastā ir nosūtīta informatīva ziņa. Lūgums izlasīt un ņemt vērā!

                      P.S. vēl ļoti patika HYPNOS konkurss - atmini stilu, grādus, ražotāju, nosaukumu. Labprāt uzzinātu pareizās atbildes no @KatrinaL vai @remerts2

                        BOD Centīsimies šodien ielikt rezultātus un pareizās atbildes.

                          Ā - pasākuma īpašās glāzes formas izvēle - izcila. Šodien novērtēju. Paldies!