“Hypnos” konkursā kopumā tika piedāvāti atminēšanai 9 ali:
1) Hypnos “Light Pulp” 4,5% (session pale ale ar mango).
2) Labietis “Mežs” 5,5% (juniper red ale)
3) Sakiškiu/Bakunin “Marshmallow IPA” 5,5% (sour New England IPA ar zefīriem un vaniļu)
4) Malduguns/Ārpus “Piejūras klimats” 4,8% (Gose ar ogām)
5) Bakunin “Vega” 8,2% (Imperial Rye Pilsner)
6) Hypnos “Alternating Currant” 5% (amerikāņu kviešu eils ar upenēm un vaniļu)
7) Nurme “Pinefruit” 5,7% (IPA ar greipfrūta miziņām un priežu pumpuriem)
8) Malduguns “Pelēcis” 6,8% (brūnais eils ar Earl Grey tēju)
9) V1 “Black Monday” 5% (oatmeal coffee stout)
Punktus devām (no 1 līdz 3) par:
1) alus stila noteikšanu,
2) alkohola % atminēšanu,
3) pievienoto piedevu atpazīšanu,
4) alusdarītavas atminēšanu.
Alus stilus vērtējām diezgan elastīgi – piemēram, Hypnos Light Pulp tika pieņemts arī NEIPA, milkshake, east coast ipa, pale ale (visiem attiecīgi 3 punkti). Piedevas – nu tur vajadzēja kaut vienu nosaukt, lai dabūtu punktus. Grādi un alusdarītavas nosaukums - tie tādi objektīvāki rādītāji.
1.vieta – Arnis Ikaunieks
2.vieta – Pēteris Tauriņš
3.vieta – Dainis Mazkaļķis
Pārējās vietas šobrīd precīzi nevaram nosaukt, jo datora ķibeļu dēļ ekselis nesaglabājās un otrreiz visu rēķināt negribas. Bet, ja mani atmiņa neviļ, tad 4. un 5.vietu ieņēma Ričarda/Aivara duets un Kastrolis.
Visvairāk alus (četrus – Light Pulp, Piejūras klimats, Alternating Currant, Pelēcis) pēc garšas atpazina Arnis – līdz ar to savāca daudz punktus gan par šo atpazīto alu stilu, alko, piedevām un alusdarītavu. Pēteris precīzi atpazina vienu alu (Light Pulp), taču daudz punktus savāca ar piedevu, stilu, grādu un alusdarītavu minēšanu. Dainis precīzi atpazina divus alus (Light Pulp, Pinefruit), kā arī vāca punktus par piedevu un grādu atminēšanu.
Light Pulp - mango un alus stilu noteica praktiski visi.
Labieša “Mežā” neviens neatminēja kadiķogas, kaut arī Labieša garša tika atpazīta.
Sakiškiu/Bakunin “Marshmallow IPA” – dažiem likās, ka tas ir Hypnos “Main Squeeze”. Ne zefīrs, ne vaniļa netika atkosti.
Piejūras klimats - šo atpazina vairāki dalībnieki, arī ogas tika sagaršotas.
Vega - stils (lāgeris) tika noteikts, taču ar grādiem gāja grūtāk.
Alternating Currant - šo daži atpazina, sagaršotas tika dažādas ogas.
Nurme “Pinefruit” – daļa tur sagaršoja dažādas zālītes, ingveru un augļus.
Pelēcis - tikai divi dalībnieki noteica, ka ir pievienota tēja.
Black Monday - kafija bija izaicinājums, to uzķēra tikai divi dalībnieki.
Malduguns “Pelēcis” – tikai divi dalībnieki sagaršoja tur tēju.
V1 “Black Monday” – arī te tikai divi dalībnieki sagaršoja kafiju.
Jāteic, ka uzdevums nebija viegls, jo pa dienu tāpat jau bija daudz dzerts un garšas kārpiņas, iespējams, jau bija nedaudz notrulinātas. Kopumā var teikt, ka rezultāti bija ļoti atzīstami, lielākā daļa garšu tika atminētas.
Mums pašiem bija interesanti un gan jau konkursa dalībniekiem arī.