Es par vienu kopīgu konkursu visiem. Neesam tik daudz ne dalībnieki, ne potenciālā žūrija, lai dalītos. Un domāju, ka jaunie var mierīgi sacensties līdz ar pārējiem, nav vajadzības viņus nekā īpaši atdalīt - Kraukļos biju visus 3 gadus un kaut kā neatceros, ka rezultātu augšgalā būtu tikai veterāni un tie, kas tiek uzskatīti par tipskajiem konkursu uzvarētājiem, šķiet, ka katru gadu labi novērtēti ir bijuši arī kādi diezgan nepieredzējuši mājbrūvētāji vai pat kāds, kas piedalās pirmoreiz. Un domāju ka aklā degustācija ir pietiekami labs konkursa veids, lai saņemtos iesniegt arī jaunie, ja nu tik ideāli sanācis nebūs, nebūs jau jāprezentē "šis ir mans alus" (lai gan tāds variants te pavasarī pavīdēja 😃 ). Grūti arī noteikt to robežu, kuri no mums kurā grupā iederētos.
Rencis Te jau sākās dedovščina, nu pasakiet lūdzu man kurš no Jums šeit ,visiem, jau pirmajās reizēs ir uzvārījis labas IPA, DIPA u.t.t???
Nez, nu pēc tāda principa man arī Mežpils DIPĀ nevajadzēja piedalīties (uz to brīdi 18 vārījumi kopumā un 0 DIPU), bet pēc rezultātiem sanāca tīri labi. Ja būtu bijis paziņots, ka sagaida dalību no pieredzējušiem mājbrūvētājiem un iesācējiem būs atsevišķs konkurss, gan jau nepiedalītos. Gan no saviem aliem, gan no citu aliem man ir tīri labi garšojuši arī ~3.-10. vārījumi.
Zelcs Jo tieši KUPLA mājbrūvētāju balsojumam jābūt izšķirošajam. Nevis tikai šauras organizētāju grupas lēmumam.
Piekrītu! Man arī īsti neprasās kaut ko tik specifisku/grūtu kā deserta ali vai NEIPA, bet, ja vairākums forumiešu gribēs NEIPU, tad nav pamata to ierobežot. Šī gada balsošanas sistēma izskatās sakarīga.
Un par simpātiju galdu - arī noteikti esmu par 1 paraugu katram, tāpat jau pa 3 konkursiem ir pārāk daudz alu, lai normāli varētu visus nogaršot. Šāds ierobežojums tomēr diezgan samazina bardaku uz galda.
KalvisK Šeit gan diskusijās par šo jautājumu nav padalījušies džeki, kuriem ir zem 30 vārījumiem, tādēļ būtu interesanti uzzināt arī nepieredzējušo brūvētāju viedokli.
Džeks neesmu, bet sava slinkuma dēļ kategorijā "zem 30 vārījumiem" joprojām iekļaujos 😃