dzirnavnieks jā, ļoti žēl! Pagājšgad ar bija ilga cīnīšanās ar šo lietu, neko nedabūjām. Aladrim laikam ir savi iemesli nedot to info- domāju no datu aizsardzības viedokļa, ka kāds nesāk celt haju, ka viņa vārds tur parādās, un "davai jūs esat tur kautko netā savērtējuši" utt. Risks dabūt haju FB, attiecīgi negatīva publicitāti ap to konkursu utt... Manuprāt.
Mežpils Prove 2019
Nu kaut izsūtīt pašiem iesniedzējiem uz e-pastu. Atgriezeniskā saite ir ļoti vērtīga.
II. vietā (manā vērtējumā 4.v.) - Guntars K.
III. vietā (manā vērtējumā arī) - Vitālijs O.
Normali, nak jauna paaudze. Uzvaretajs, cik zinu, ari salidzinosi nesen bruve. Te jau lielaka dala vecbiedru vairs nevar pec reglamenta piedalities
Bet vajag aktivus jaunos biedrus, savadak KUPLA tads panikums iestajies...
Guntars Tepat forumā- Pasākumu sadaļā.
https://kupla.lv/d/152758-m-jbr-v-t-ju-10-tais-gada-pas-kums-18-19-maij/10
Tiešām ļoti labs pasākums, kur savākt ļoti daudz praktiskas info no diezgan zinošiem un pieredzējušiem brūvētājiem
- Edited
Vajadzēja arī šito iedzert kalibrācijā, lai nav jādzird muļķības par noapiņošanu: https://untappd.com/b/brouwerij-de-ranke-saison-de-dottignies/10626
Ričardu satiku vakar Cellē - tas bija viņa trešais brūvējums (vai alus). Šī bija receptes otrā versija.
- Edited
BOD lai nav jādzird muļķības par noapiņošanu
(finger)
Tu domā, ka kalibrācijai konkursam ir jānoprovē visas stilā pieejamās versijas, tikai lai pēc tam vērtējot paraugus nedod dievs neaizskartu kāda apiņu pielūdzēja jūtas?! Šito pieeju atstāj Šikoram. Ja es esmu iedomājies kādu es gribēšu alu pirkt RIMI, tad tā arī vērtēju! Otrs kritērijs bija brūvējuma kvalitāte!
Pagājušajā gadā tas pats bija, kad pateicu, ka manā ieskatā skābulis neierakstās vaisbīra kategorijā, uzreiz sekoja - "tu neko nesaproti!"
Vajadzēja jau konkursa nolikumā ierakstīt, ka tiek meklēts dupont klons
MartinsT kāds sakars ar klonu?! Dupont vienkāši ir ļoti precīzs Saison ekvivalents! Īsti nesaprotu kāpēc ir problēma, ja es uzskatu ka Saisonam ir jāsmaržo kā "zirga deķim", bet jāgaršo ļoti kompleksi? NEIPA paskata alus, ar izteiktu "kaķi" un tīru garšu manā ieskatā nav Saisons. Bet nē... tā nedrīkst domāt! Ja autors ir vārījis Saisonu, tad viņš ir Saisons!
Ir tāds konkurss "Baltic Beer Star", tur jā... šefs skaidri un gaiši pateica , ka ja alus iesniegts konkrētā stila kategorijā, nav bojāts, zemu atzīmi nedrīkst likt!
Mārtiņ un Daini, maijā laipni lūgti žūrijā!
FB beidzot izspiesti bik rezultāti:
Linards
Žēl man, ka tev tik smagi nācās pārstāvēt kuplas viedokli :-)
Tīri konstruktīvi skatoties tomēr šis tas neliekas īsti pareizi.
Saison stils tiešām ir ļoti stiejams jēdziens un tur es piekrītu Dainim, tas vairāk vai mazāk IR lauku alus.
Raugs tika nominēts, bet tas, kā mēs zinām tomēr nav vienīgais stilu ietekmējošais faktors.
Kā iepriekš lasīju: Saison Dupont, kā Mock-up, kuram jāatbilst iesniegtajiem paraugiem tika nominēts atlases dienā, kas īsti nav pareizi - jo paraugu iesniedzēji par šadu uzstādījumu nezināja. Dalībnieki visticamāk būtu iesnieguši savādākus paraugus, ja šāds uzstādījums būtu bijis zināms konkursa nolikumā!!!
Saison Dupont ir arī mans Saison stila favorīts, kuru esmu diezgan sekmīgi mēģinājis kolonēt ar atbilstošu šķidro raugu, bet tas nenozīmē ka Dupont Saison ir starptautiski atzīts Saison stila etalons ar kuru konkursantiem vajadzētu rēķināties. Dupont Saison ir vairāk uz pircēju masu tendēts alus, jo ir salds. Vairums saisonu tomēr ir skābi, to ir tik daudz tirgū - arī iepriekš pieminētie "zirga deķi" . Taču, kas vienam liekas "zirga deķis" citam ir labs saisons un nebūt neliekas sliktāks par Dupont.
Vadlīnijas ir svarīgas un Dupont Saison kā etalona izvirzīšana izvērtēšanas dienā ir nepieņemama. La arī tas ir mans subjektīvs viedoklis, pieļauju, ka līdzīgi domā citi Kuplas biedri.
īsumā Mežpils gribēja legālu Saison Dupont klonu ko varētu veiksmīgi tirgot
Agnis Žēl man, ka tev tik smagi nācās pārstāvēt kuplas viedokli :-
Kurā brīdī es teicu kaut ko par to ka bija smagi!?
BOD Problēma, ka tu uzskati, ka Saisonam jāsmaržo kā zirga deķim :p Man Saisons ir Beļģu Pilsnera ekvivalents - sauss, ar jūtamu apiņu piegaršu (kaķis saisonam ir tradicionāls). Saisons ir diezgan izplūdis žanrs (lauku alus, tā teikt).
Nu redzi , Daini, katram savs. Es tikai atšķirībā no tevis nesaku, ka tev tā ir problēma. :p
Lielie stila eksperti! Kādu risinājumu jūs piedāvāsiet? Nogaršot simpadsmit tirgū pieejamos saisonus, lai varētu piedalīties žūrijā? Neaizmirsīsim, ka šajā konkursā netiek doti punkti, procenti u.t.t. Tā pat kā mūsu konkursos, labākais , t.i. uzvarētāju alus tiek noteikt pēc principa garšo/negaršo. Atkārtošos, es un jūs par šo alu pēc tam maksāsiet naudu. Tad nu pēc tā, un savas izpratnes par Saisonu es arī vērtēju. Man personīgi nebija nepieciešamības uzlikt kaut kādu etalonu, jo tā pat kā daudzi es zinu kā garšo saisons. Bet žūrijā bija cilvēki kam nebija par to izpratnes, un Duponts manuprāt lieliski raksturo vārdu "saison" ! Kopš 2012. gada nevienas diskusijas par neatbilstīgu vērtēšanu KUPLAS pasākumos, bet jau otro gadu Mežpils Proves vērtējums neesot viennozīmīgs. Bet interesantākais ir tas, ka MP un Kuplas pasākumu konkursos kritēriji ir līdzīgi. Tad jau sanāk, ka nepieciešams apšaubīt arī piemēram tā gada konkursu kad par Angļu bittera "etalonu" tika ņemts Fullers ESB, jo ir tak dikti daudz citu biteru kas negaršo kā Fullers. Tak saprotiet reiz, ka šis ir "for fun" pasākums. Te nevienam medaļas uz etiķetes netiek spraustas. Uzvarētājs saņem balvu, MP tā ir lielāka, mūsu pasākumos mazāka. Bet galvenais ir tas, ka tiek veicināta alus darīšanas kultūra, izpratne par to ka alus nav tikai gaišais un tumšais. Bet nē redz... Linards ne tā vērtēja, un Mežpils ne tā organizēja!
Agni, kā tad beigu beigās bija, Mežpils Fricis bija waisbīrs?
Tiekamies Aucē, un varēsiet apliecināt savu stilu izpratni ne tikai vārdos, bet arī darbos!