• Pasākumi
  • Mājbrūvētāju gada pasākums 2022.- apspriešana

Gribu pateikt paldies visiem, kas atbrauca, atbalstīja un piedalījās.
Īpašs paldies brūvē.lv par dāvanām galvenajam konkursam un ne tikai, paldies Hopalaa un Origami par gardo alu un lielisko balvu- 500 etiķetes, paldies Brūvēpats.lv par dāvanām Simpātiju konkursam, kur šogad bija mazliet citāds labāko sadalījums, paldies Edžiņam un Pireka par mūsu zināšanu papildināšanu, milzīgs paldies Naurim par izmitināšanu un viņa meitenēm par lielisko ēdināšanu, paldies Lembužu brūzim un "Sidrabiņi" par dāvanām un gardumiem, paldies MJM power par skaistajiem krekliņiem un Mildas laikam par lielisko pasākuma logo, paldies draudzīgajām alusdarītavām- Hypnos, Viedi, Trofeja un Labietis. Varbūt kādu piemirsu bet PALDIES visiem, pat tam zaķim un pīlēm ko redzēju mežā!
Lai gan pasākums tika organizēts gandrīz pēdējā brīdī un laikapstākļi mūs nelutināja, mēs bijām lieliski. Pirmkārt - jo beidzot visi satikāmies, otkārt- ka darījām to, kas vislabāk sanāk , un treškārt- mēs to varējām paradīt tiem, kas vislabāk saprot.

Galvenais konkurss "Pizlenes alus" uzvarētāji:

  1. QA-
  2. dzeruvaru
  3. Rraimis

"Pilzenes alus" tautas vērtējums (9 dalībnieki):

  1. Rraimis (6 balsis)
  2. Autoklavs (4 balsi)
  3. QA- ; Juris A; Mucis; dzeruvaru (katram pa 2 balsīm)

Labākā etiķete:

  1. kozulins (9 balsis)

Labākā uzkoda pie alus (5 dalībnieki):

  1. Pils Kalns (10 balsis)
  2. Alusvedāja sieva (6 balsis)
  3. kastrolis (3 balsis)

Simpātiju konkurs- Stouts/Porteris (3 dalībnieki):

  1. MartinsT (19 balsis)
  2. Juris A (6 balsis)

Simpātiju konkurs- Apiņotais (3 dalībnieki):

  1. BOD #5 (16 balsis)
  2. kozulins; Andris (katram 3 balsis)

Simpātiju konkurs- Skābulītis (10 dalībnieki):

  1. OBR (6 balsis)
  2. remerts2 (3 balsis)

Simpātiju konkurs- VISVISVIS labākais:

  1. remerts2 (3 balsis)
  2. Autoklavs; MartinsT; Juris A; MartinsK (katram pa 2 balsīm)

Rezumē- alus kvalitāte pieaug, bija daudz padzeramu alu, daži arī ļoti baudāmi. Malači!

PS. ar bildēm fotogrāfi padalīsies šeit forumā, esam pacietīgi.

    Tiko no @MartinsT saņēmu savu balvu, paldies Tev. Gribēju pateikt paldies pasākuma organizātoriem un atbalstītājiem par balvām 🙂 Iesniedzu savu variantu protams ar cerībām, bet saprotot, ka piedalīsies daudz cilvēku centos sevi noskaņot kritiski, tāpēc bija ļoti patīkams pārsteigums ar kuru protams es uzreiz bez kautrības padalījos ar draugiem un radiem 🙂

    Mana recepte:

    German Pils [Vārīts 29-Mar-22 / Uz kegu 13-Apr-22 / Lāgerēts 03-May-22 - 12-May-22]

    BIAB Uz 36 Litriem:

    6 kg IREKS Pilsner 2,5-5 EBC (92.3%)
    350 gr IREKS Crystal Birch 10-15 EBC (5.4%)
    150 gr IREKS Mela Beech 80-90 EBC (2.3%)

    20 gr Hallertauer Mittelfrüh Nectar 8.85%, 2020 @ 60 min
    20 gr Hallertauer Mittelfrüh Nectar 8.85%, 2020 @ 40 min
    20 gr Hallertauer Mittelfrüh Nectar 8.85%, 2020 @ 20 min
    10 gr Irish Moss @ 10 min
    5 gr HopAid Antifoam @ ferm.

    +69C mash 120 min
    5 gr Calcium chloride CaCl2
    5 gr Calcium sulfate CaSO4

    Yeast : Lallemand Diamond Lager 05/2022
    OG : 1.048
    FG : 1.008
    ABV : 5.25%
    Attenuation : 83%
    IBU : 32.12
    SRM : 3.87
    BU/GU ratio : 0.7
    PH@ferm : 5.20

    Fermentēts bez temperatūras kontroles, termometru nepieliku, bet spriežot pēc temperatūras grafikiem citiem vārījumiem, bet noteikti bija vismaz +26C - +27C "karstākajā fermentācijas brīdī", viss process zem vidēji 20 psi spiediena, startā iepumpējot ~ 30 psi, trešajā dienā aizgriezu spunding valvi un devu karbonizēties, tad divas dienas pirms pārliet uz kegu soft crash līdz ~ +5C.

      dzeruvaru Fermentēts bez temperatūras kontroles, termometru nepieliku, bet spriežot pēc temperatūras grafikiem citiem vārījumiem, bet noteikti bija vismaz +26C - +27C "karstākajā fermentācijas brīdī"

      Pag, Tu gribi teikt, ka lāgeri raudzēji pie +26C ?! 🤯

        BOD Jā, tā pat kā visu savu alu, jau labu laiku bez jebkādas temperatūras kontroles, vajadzīgos estrus es regulēju ar spiedienu - ~ 10 psi ar, ~ 20 psi bez. Pielikumā ir samplis temperatūras grafikam, pārsvarā visi līdzīgi +/- pāris grādi atkarībā no tā vai ir apkure vai nē. Termometrs atrodas ārpusē, tā kā nav 100% precīzi. Žēl ka iebremzēju ar termometru, kad fermentējās pilsners.

        Tā bija NEIPA, var redzēt brīdi kad bēru klāt apiņus 🙂

          Man balvā bija baigi garšīgie kūpinājumi. Paldies sponsoriem!

          Paldies visiem par atzinīgo vērtējumu!
          Alus Nr.3 1.Vieta tautas vērtējums 3.vieta žūrījas vērtējums.

          Czech Pilsner - 4.5%

          Brewster Beacon uz 50L Litriem:

          Fermentables (10.3 kg)
          10.3 kg Latmalt Pilsner 3.5 EBC (100%)

          Boil Time : 90 min

          Hops (200 g)
          90 min - 100 g - Saaz - 4.5% (25 IBU)
          20 min - 50 g - Saaz - 4.5% (7 IBU)
          10 min - 50 g - Saaz - 4.5% (4 IBU)

          Miscellaneous
          Mash - 6 g - Calcium Chloride (CaCl2)
          Mash - 12 g - Gypsum (CaSO4)
          10 min - Boil - 1 items - Protafloc

          Reverse Osmosis Water
          Ca 72 Mg 0 Na 8 Cl 48 SO 112

          Mash Profile
          52 °C - 15 min - Protein rest
          63 °C - 30 min - Decoction
          70 °C - 30 min - Decoction
          75 °C - 10 min - Mash out

          Yeast : Fermentum Mobile Bohemian melody FM30

          Fermentation Profile:
          12 °C - 7 days - Primary
          21 °C - 2 days - Primary
          1 °C - 3 days - Cold Crash

          IBU : 36 (Tinseth)
          BU/GU : 0.76
          Color : 6 EBC
          Carbonation : 2.4 CO2-vol
          Pre-Boil Gravity : 1.045
          Original Gravity : 1.048
          Final Gravity : 1.014

          Nolāgerot līdz pasākumam sanāca ~ 3 nedēļas

          "Dekokcija"

          • Protein pauze 52C temperatūrā 15 minūtes, pēc tam atsmēlu aptuveni 1/3 biezākās misas atsevišķā katlā.
            Lēnām uzkarsēju līdz 70C un noturēju 15 minūtes, pēc tam lēnām uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai ļāvu vārīties 10 minūtes.
          • Pievienoju atpakaļ novārījumu kopējai 52C misai, cenšoties sasniegt 64C temperatūru. Noturēju šo temperatūru 30 minūtes.
          • Kad tas ir pabeigts, otro reizi noņēmu apmēram 1/6 biezākās misas un atkārtoju iepriekšējo procesu.
            Otro novārījumu atkal pievieno misai, cenšoties sasniegt 70C temperatūru un noturēju vēl 30min.
          6 days later
          13 days later

          Nebiju pasākumā bet kreklu dabuju. Bet nez kāpēc man tika sieviešu modelis L izmērs. Varbūt kādai dāmai ir netīšām iedalīts vīriešu modelis L izmērs? Labprāt samainītu.

            13 days later

            Autoklavs tu mani esi nepareizi sapratis. Pasākuma laikā vīriešiem tika doti vīriešu krekliņi. Bet kādai sievietei ar L izmēru ir ticis vīriešu krekliņš, kuru Ģirts labprāt apmainītu.

              2 months later
              Write a Reply...