Pasākuma kopbilde
Pārējām būs pievienots links.
Mājbrūvētāju gada pasākums 2022.- apspriešana
Tiko no @MartinsT saņēmu savu balvu, paldies Tev. Gribēju pateikt paldies pasākuma organizātoriem un atbalstītājiem par balvām Iesniedzu savu variantu protams ar cerībām, bet saprotot, ka piedalīsies daudz cilvēku centos sevi noskaņot kritiski, tāpēc bija ļoti patīkams pārsteigums ar kuru protams es uzreiz bez kautrības padalījos ar draugiem un radiem
Mana recepte:
German Pils [Vārīts 29-Mar-22 / Uz kegu 13-Apr-22 / Lāgerēts 03-May-22 - 12-May-22]
BIAB Uz 36 Litriem:
6 kg IREKS Pilsner 2,5-5 EBC (92.3%)
350 gr IREKS Crystal Birch 10-15 EBC (5.4%)
150 gr IREKS Mela Beech 80-90 EBC (2.3%)
20 gr Hallertauer Mittelfrüh Nectar 8.85%, 2020 @ 60 min
20 gr Hallertauer Mittelfrüh Nectar 8.85%, 2020 @ 40 min
20 gr Hallertauer Mittelfrüh Nectar 8.85%, 2020 @ 20 min
10 gr Irish Moss @ 10 min
5 gr HopAid Antifoam @ ferm.
+69C mash 120 min
5 gr Calcium chloride CaCl2
5 gr Calcium sulfate CaSO4
Yeast : Lallemand Diamond Lager 05/2022
OG : 1.048
FG : 1.008
ABV : 5.25%
Attenuation : 83%
IBU : 32.12
SRM : 3.87
BU/GU ratio : 0.7
PH@ferm : 5.20
Fermentēts bez temperatūras kontroles, termometru nepieliku, bet spriežot pēc temperatūras grafikiem citiem vārījumiem, bet noteikti bija vismaz +26C - +27C "karstākajā fermentācijas brīdī", viss process zem vidēji 20 psi spiediena, startā iepumpējot ~ 30 psi, trešajā dienā aizgriezu spunding valvi un devu karbonizēties, tad divas dienas pirms pārliet uz kegu soft crash līdz ~ +5C.
- Edited
Pievienoju linku uz bildēm mākonī. Uzreiz atvainojos par bilžu kvalitāti. Viss bija auto režīmā, šur tur nebija baltā balanss. Kā sanāca tā sanāca. https://failiem.lv/u/pwnas44nd
BOD Jā, tā pat kā visu savu alu, jau labu laiku bez jebkādas temperatūras kontroles, vajadzīgos estrus es regulēju ar spiedienu - ~ 10 psi ar, ~ 20 psi bez. Pielikumā ir samplis temperatūras grafikam, pārsvarā visi līdzīgi +/- pāris grādi atkarībā no tā vai ir apkure vai nē. Termometrs atrodas ārpusē, tā kā nav 100% precīzi. Žēl ka iebremzēju ar termometru, kad fermentējās pilsners.
Tā bija NEIPA, var redzēt brīdi kad bēru klāt apiņus
Man balvā bija baigi garšīgie kūpinājumi. Paldies sponsoriem!
- Edited
Paldies visiem par atzinīgo vērtējumu!
Alus Nr.3 1.Vieta tautas vērtējums 3.vieta žūrījas vērtējums.
Czech Pilsner - 4.5%
Brewster Beacon uz 50L Litriem:
Fermentables (10.3 kg)
10.3 kg Latmalt Pilsner 3.5 EBC (100%)
Boil Time : 90 min
Hops (200 g)
90 min - 100 g - Saaz - 4.5% (25 IBU)
20 min - 50 g - Saaz - 4.5% (7 IBU)
10 min - 50 g - Saaz - 4.5% (4 IBU)
Miscellaneous
Mash - 6 g - Calcium Chloride (CaCl2)
Mash - 12 g - Gypsum (CaSO4)
10 min - Boil - 1 items - Protafloc
Reverse Osmosis Water
Ca 72 Mg 0 Na 8 Cl 48 SO 112
Mash Profile
52 °C - 15 min - Protein rest
63 °C - 30 min - Decoction
70 °C - 30 min - Decoction
75 °C - 10 min - Mash out
Yeast : Fermentum Mobile Bohemian melody FM30
Fermentation Profile:
12 °C - 7 days - Primary
21 °C - 2 days - Primary
1 °C - 3 days - Cold Crash
IBU : 36 (Tinseth)
BU/GU : 0.76
Color : 6 EBC
Carbonation : 2.4 CO2-vol
Pre-Boil Gravity : 1.045
Original Gravity : 1.048
Final Gravity : 1.014
Nolāgerot līdz pasākumam sanāca ~ 3 nedēļas
"Dekokcija"
- Protein pauze 52C temperatūrā 15 minūtes, pēc tam atsmēlu aptuveni 1/3 biezākās misas atsevišķā katlā.
Lēnām uzkarsēju līdz 70C un noturēju 15 minūtes, pēc tam lēnām uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai ļāvu vārīties 10 minūtes. - Pievienoju atpakaļ novārījumu kopējai 52C misai, cenšoties sasniegt 64C temperatūru. Noturēju šo temperatūru 30 minūtes.
- Kad tas ir pabeigts, otro reizi noņēmu apmēram 1/6 biezākās misas un atkārtoju iepriekšējo procesu.
Otro novārījumu atkal pievieno misai, cenšoties sasniegt 70C temperatūru un noturēju vēl 30min.
Beidzot attīstīju pasākuma filmiņu!
Ieliku bildes šeit:
https://failiem.lv/u/28j4tnk8m
Zvaniet man, ja nepieciešams fotografēt alu!
Nebiju pasākumā bet kreklu dabuju. Bet nez kāpēc man tika sieviešu modelis L izmērs. Varbūt kādai dāmai ir netīšām iedalīts vīriešu modelis L izmērs? Labprāt samainītu.