Tiko no @MartinsT saņēmu savu balvu, paldies Tev. Gribēju pateikt paldies pasākuma organizātoriem un atbalstītājiem par balvām 🙂 Iesniedzu savu variantu protams ar cerībām, bet saprotot, ka piedalīsies daudz cilvēku centos sevi noskaņot kritiski, tāpēc bija ļoti patīkams pārsteigums ar kuru protams es uzreiz bez kautrības padalījos ar draugiem un radiem 🙂
Mana recepte:
German Pils [Vārīts 29-Mar-22 / Uz kegu 13-Apr-22 / Lāgerēts 03-May-22 - 12-May-22]
BIAB Uz 36 Litriem:
6 kg IREKS Pilsner 2,5-5 EBC (92.3%)
350 gr IREKS Crystal Birch 10-15 EBC (5.4%)
150 gr IREKS Mela Beech 80-90 EBC (2.3%)
20 gr Hallertauer Mittelfrüh Nectar 8.85%, 2020 @ 60 min
20 gr Hallertauer Mittelfrüh Nectar 8.85%, 2020 @ 40 min
20 gr Hallertauer Mittelfrüh Nectar 8.85%, 2020 @ 20 min
10 gr Irish Moss @ 10 min
5 gr HopAid Antifoam @ ferm.
+69C mash 120 min
5 gr Calcium chloride CaCl2
5 gr Calcium sulfate CaSO4
Yeast : Lallemand Diamond Lager 05/2022
OG : 1.048
FG : 1.008
ABV : 5.25%
Attenuation : 83%
IBU : 32.12
SRM : 3.87
BU/GU ratio : 0.7
PH@ferm : 5.20
Fermentēts bez temperatūras kontroles, termometru nepieliku, bet spriežot pēc temperatūras grafikiem citiem vārījumiem, bet noteikti bija vismaz +26C - +27C "karstākajā fermentācijas brīdī", viss process zem vidēji 20 psi spiediena, startā iepumpējot ~ 30 psi, trešajā dienā aizgriezu spunding valvi un devu karbonizēties, tad divas dienas pirms pārliet uz kegu soft crash līdz ~ +5C.