• Receptes
  • 2015. gada mājbrūvētāju saieta labāko alu receptes

Lūgums IPA pirmajam trīniekam iepostēt savas receptes. Tās tiks nopublicētas arī bruvepats.lv (ar atsaucēm uz Autoru)

Simpātiju uzvarētājiem arī lūgums padalīties ar receptēm.. Plus protams drīkst padalīties ar kādu recepti, pēc kuras tauta prasa.

    #14:

    droši vari publicēt. recepte modificeeta no kaut kaa internetaa atrasta.

    #68.png

      IPA konkursa godalgotiem + simpātiju konkursa uzvarētājiem, kuri izejvielas ir iegādājušies brūvēpats.lv, un atļaus publicēt savu recepti, saņems pateicību graudā no www.bruvepats.lv

      Vēlos papildināt recepšu sadaļu ar reālām receptēm, lai citiem ir kur tiekties..:)

        US-05 līdz 1P nograuza ?!

          Dainis said: US-05 līdz 1P nograuza ?!

          man vienmeer US-05 liidz 1P-1,5P nograuzh.

            papakarlo said: IPA konkursa godalgotiem + simpātiju konkursa uzvarētājiem, kuri izejvielas ir iegādājušies brūvēpats.lv, un atļaus publicēt savu recepti, saņems pateicību graudā no www.bruvepats.lv

            Vēlos papildināt recepšu sadaļu ar reālām receptēm, lai citiem ir kur tiekties..:)

            manējo droši vari publicēt. recepte modificeeta no kaut kaa internetaa atrasta.

              10# IPA Mārtiņš Andžs

              IPA paredzēta 20 litriem tīrā iznākuma

              Iejavo 68 C 60 min

              OG=1054 FG=1006

              Iesals: 4,50 kg Pilzenes 0.15 kg X special 0,10 kg Kūpinātais iesals

              Apiņi 25g Perle (8,5%) 60 min + laktoze 60 g 10g Perle (8,5%) 10 min 10g SAAZ (3,5%) 10 min 5g SAAZ (3,5%) 1 min 10g Amarillo (13,4%) 1 min

              Raugs

              US-05

              Kaķots 12 dienā 1 dnn pirms pudeļošanas

              100g Simcoe (13,2%) 50g Citra (13,2%)

              IBU= 55,81 EBC= 15,89 SRM= 8,07

              ABW= 6%

              Gala iznākums 20 Litri

              Lai labi garšo! :)

              Brīvi izplatāma recepte

                Mandzs said: 10# IPA Mārtiņš Andžs

                IPA paredzēta 20 litriem tīrā iznākuma

                Iejavo 68 C 60 min

                OG=1054 FG=1006

                Iesals: 4,50 kg Pilzenes 0.15 kg X special 0,10 kg Kūpinātais iesals

                Apiņi 25g Perle (8,5%) 60 min + laktoze 60 g 10g Perle (8,5%) 10 min 10g SAAZ (3,5%) 10 min 5g SAAZ (3,5%) 1 min 10g Amarillo (13,4%) 1 min

                Raugs

                US-05

                Kaķots 12 dienā 1 dnn pirms pudeļošanas

                100g Simcoe (13,2%) 50g Citra (13,2%)

                IBU= 55,81 EBC= 15,89 SRM= 8,07

                ABW= 6%

                Gala iznākums 20 Litri

                Lai labi garšo! :)

                Brīvi izplatāma recepte

                  Rūgto alu uzvaras alus recepte (superligt bitter): iejavo pie 68C ūdens daudzumu neatceros vāra uz grila dzesē sniega kupenā :)

                  1.JPG

                    Mandzs said: 10# IPA Mārtiņš Andžs

                    Šī ir uzvarētāja recepte? Baigi "interesanta". Kūpinājumu jūt caur 7.5g/litrā citras dry hopa??? Kapēc tik maz apiņi uz vārīšanās beigām?

                      Gaišais Eils recepte:

                      Uz 8 litriem.

                      Pilsner (Latvija) 2.9 kg

                      Magnum 8 gr @ 60' Tradition 10 gr @ 15' Ekg 5 gr @ 10' Tradition 5 gr @ 5' Tradition (dry) 15 gr ( pēc 4 dienām uz 4 dienām)

                      Raugs: US 05 1/2 pac.

                      Iejavošana - 66 grādi @ 90 min.

                      Pirms pudeļošanas uz 1 dienu pie +2 grādiem.

                      Karbonizācijas aprēķins uz 2.5 ar cukura sīrupu.

                      Vārīts 29.11.14 Pilďīts 07.12.14.

                        Gruit Ale ~18 Litri 2,50kg Pale Ale (BestMälz) (5,0 EBC) 52,1 % 0,75kg Munich (BestMälz) (15,0 EBC) 15,6 % 0,75kg Vienna (BestMälz) (8,0 EBC) 15,6 % 0,50kg Wheat Dark (BestMälz) (15,0 EBC) 10,4 % 0,30kg Caramel Pils (BestMälz) (5,0 EBC) 6,3 % 15g Yarrow (Pelašķis) (Boil 60 mins) 10g Wild rosemary/Labrador tea (Purva vaivariņš)(Boil 60 mins) 10g Wormwood (Vērmeles)(Boil 60 mins) 20g Roseship + Hibiscus (Mežrozīšu un Hibiska tēja)(Boil 5 mins) 10g Bog Myrtle (Parastā purvmitre)(Boil 0mins + Dry hopping 2days) 10g Wild rosemary/Labrador tea (Boil 0mins + Dry hopping 2days) 5g Wormwood (Boil 0mins + Dry hopping 2days) 5g Yarrow (Boil 0mins + Dry hopping 2days) 1 pkg Newcastle Dark Ale Yeast (Mangrove Jack's #M03)

                        Measured Original Gravity: 1,061 SG Measured Final Gravity: 1,020 SG Actual Alcohol by Vol: 5,4 %

                        Mash In 63 C 45 min Mash Out 75 C 10 min

                        Est Color: 20 EBC Bitterness: īsti nevar izmērīt vērmeļu un pelāšķa rūgtumu, bet diezgan izteikts, pēc sajūtām- ap 60 IBU

                        Gotlandsdricka ~18 Litri 2,00kg Smoked (BestMälz) (6,0 EBC) 43,0 % 1,00kg Munich Dark (BestMälz) (25,0 EBC) 21,5 % 1,00kg Pilsen (BestMälz) (3,5 EBC) 21,5 % 0,30kg Munich (BestMälz) (15,0 EBC) 6,5 % 0,25kg Wheat Dark (BestMälz) (15,0 EBC) 5,4 % 0,10kg Caramel Dark (BestMälz) (120,0 EBC) 2,2 % 20g Tettnang - Boil 60min 11,3 IBUs 5g Tradition - Boil 60min 3,6 IBUs 0,70kg Juniper berries+boughs (Kadiķa zari ar visām ogām)(Boil 60,0 mins) 1pkg British Ale Yeast (Mangrove Jack's #M07)

                        Measured Original Gravity: 1,057 SG Measured Final Gravity: 1,016 SG Actual Alcohol by Vol: 5,4 %

                        Mash In 68 C 60 min Mash Out 75 C 10 min Bitterness: 14,9 IBUs Est Color: 20 EBC

                        Abas receptes faktiski ir oriģinālas, tapušas apkopojot informāciju no vairākiem forumiem, žurnāliem un rakstiem internetā

                          ^ Tavējie gruit-veidīgie, Vadim, man arī gāja pie sirds, kaut kas atšķirīgs no kopējā; atceros vienam, šķiet "gruit ale" arī karbonizācija likās palielāka, kopējā buķetē iederējās. Sudo !

                            Gaišais lāgers:

                            - Alus daudzums 17 litri

                            - Iesals: 3,85 kg. Pilzenes (LV) (3,7 EBC) 0,15 kg. Aromatic (D-Best Malz)(30 EBC - Apiņi: 5 g. Mājās audzēti Latvijā izplatīti apiņi (pēc eksperimentiem - ap 16%) (@ 60 min.) 4 g. Perle (8,5%) (@ 15 min.) - Raugs: Maribrew Lager 497 - Ūdens: Iejavošana 10 litri (2,5 litri/kg) Skalošana 17 litri (80 grādi C) - Pauzes: 47 grad.C - 20 min. 65 grad.C - 70 min. 72 grad.C - 30 min.

                            Vārīšana 80 min.

                            OG 1046

                              ^ man gan bija pārliecība, ka iedzimtajiem LV apiņiem alfa kā Saaz'am varētu būt - 2-4%

                              Dāvis varētu savu 71 eila (ar kviešu raugu raudzētais) recepti ielikt - tas bija vienīgais, ko no galvas atceros par labu esam.

                              Un Kastrolis savu Nr.16 Sorachi Ace ar (laikam) Cascade

                                #linuxlamer, kur pirki augus savai receptei?

                                  Dainis said: ^ man gan bija pārliecība, ka iedzimtajiem LV apiņiem alfa kā Saaz'am varētu būt - 2-4%

                                  Dāvis varētu savu 71 eila (ar kviešu raugu raudzētais) recepti ielikt - tas bija vienīgais, ko no galvas atceros par labu esam.

                                  Un Kastrolis savu Nr.16 Sorachi Ace ar (laikam) Cascade

                                  Nezinu, vai tie, kas man ir ir iedzimtie, bet aug viņi jau no vectēva laikiem. Sākumā arī liku, kā rakstīts receptēs - ap 20 g. un vairāk, bet tad sapratu, ka nežēlīgi rūgts. Tad sāku samazināt pakāpeniski daudzumu un nonācu pie maziem cipariem.

                                  Procentus noteicu aptuveni uz garšu: Paņēmu zināmos pašus stiprākos un savējos. ieliku divos vienādos ūdens tilpumos vienādu svaru apiņu un pavārīju pāris minūtes. Tad pēc garšas salīdzīnāju. manējie bija vēl rūgtāki par zināmajiem. Tā ka tas ir stipri aptuveni.

                                    tagad dzeru savu konkursnieku, vairs nešķiet ka bija pelnījis augstāku vietu :) īsti vīri bekapus netaisa, mēģināšu no galvas kautko atcerēties...

                                    SS ipa iesali varēja būt aptuveni uz pusēm best malz pale un vīne, kāda kripata biscuit un 30 karamele. iesalu daļa pilnībā pazudusi, tālāk būs daudzmaz precīzi. pārcukurošana 60min 66-69C, mazliet sildīju. vārīšana 60min. 20g sorachi ace fwh (nav droši, bet pēc apiņu atlikuma aptuveni tā bija) 10g sorachi ace 15min. 20g sorachi ace 10min. 50g sorachi ace 5min. 50g sorachi ace steep 10min.@97C 50g simcoe steep 10min.@97C misas blīvums ~15.5P raugs wlp037(paldies edgaram!) kaķis 150g simcoe 8 dienas beigu blīvums ~2.5P tilpums ~32L, ~7.5%, 50-60 ibu

                                    man interesē māra 52-3-1 recepte un daiņa sorachi ipa