Vobla
Labietis brūvēšanā izmanto tikai karsto 🙂

a month later

Vobla esmu dzīvojis padomijā, tad nevienā daudzdzīvokļu mājā siltummaiņa nebija. karstais ūdens nāca no katlu mājas pa atsevišķu cauruli un pa taisno pie guļvada. dzirdēts ka tika pievienota kautkāda ķīmija. varbūt lai nekaļķojas, varbūt pret baciļiem...

9 months later

Kāds no šejienes brūveriem izmanto reversās osmozes ūdeni? Pats šobrīd brūvēju ar Āgenskalna waterworks, ir jēga apdomāt šādas sistēmas iegādi? Varbūt kādam ir pieredze ar kādām konkrētām iekārtām? Varbūt kāds analizējis savu ūdeni pirms / pēc osmozes? Patīk doma ka katru reizi varētu sākt no tīras lapas un piedzīt ūdeni attiecīgajam alus stilam.

Es dažkārt izmantoju. Es nopirku eBay RO sistēmu (2 filtri + RO membrāna). Tolaik maksāja ap 60eur ar visu piegādi no Lielbritānijas. Sākumā vārīju visus alus ar RO, bet tad apnika. Tagad RO ūdeni ņemu vien "maigajiem" alus stiliem - mēreni apiņotajiem lāgeriem u.c. Bet porteriem, apiņotajiem, skābuļiem un citiem izmantoju krāna ūdeni (tam veiktas analīzes un zināms minerālu sastāvs), kuram pievienoju nepieciešamo daudzumu CaCL2, ģipša un fosforskābes.

Man ir DEPO pirkta Geizer iekārta paredzēta mājsaimniecībām. Baigi lēna un neekonomiska. Mazs uztvērējtrauks. Pamatā operēju ar tiem stiliem kuriem atbilst ūdensvada ūdens. Bet kad ienāk prātā brūvēšanas "izvirtības" , tad ievācu RO ūdeni.

a year later

Cīnamies ar nepārāk garšīgu alu. APA/IPA ar sausu, tanīnainu sūri rūgtu pēcgaršu... Pirms gada identiskai receptei viss bija garšīgi!
        Versijas dažādas....
        -ūdens pamainījies
        -negaršīgums sakrīt ar laiku kad pārgājām no Bestmaltz un Simsonu
        -skalošana ar pārāk siltu ūdeni utt utt

Jautājums- vai kādam ir pēdējo gadu laikā Rīgas Ūdens analīzes pieejamas, PĀRDAUGAVAI?
        Negribas 30eur tērēt pašlaik ziņkārībai 🙂))

PeterisT Nez vai derēs universāli, mums te divus gadus atpakaļ pārrāva cauruli pagalmā un pieslēdza ūdeni caur kaut kādu citu zaru, rezultātā reāli pamainījās ph, sapratu pēc hot break uzvedības katlā pie identiskām receptēm. Tā kā laikam būs vien jāņem un jātestē esošo.

4 years later

Zelcs Sveiks! Vai pa šo laiku domas nav mainījušās un kalpo uzticami? Domāju par ko līdzīgu, arī akvārijam domāto. Kā ar filtru pieejamību nomaiņai? Var tepat LV arī dabūt vai jāsūta no ārzemēm?

Write a Reply...