Ja Oskars nevar, es arī varu līdz Rīgas centram atvest.

    a month later

    Varbūt te iepriekš jau diskusijā ir bijis, bet neuzgāju. Vai kāds ir mēģinājis brūvēt no veikalā nopērkamajiem - Mangaļi, Venden u.t.t. ūdeņiem (varbūt ir kādam analīžu dati kaut kur?)

      Kapteinis Esmu brūvējis. Daudziem (bet ne visiem) ūdeņiem uz pudelēm ir kaut kāds sastāvs rakstīts. Bet priekš brūvēšanas nekas izcils tie ūdeņi nav. No krāna var dabūt praktiski tādu pašu.

        sākumā Mangaļus un OL izmantoju, bet vienreiz pagaršoju mājas krāna ūdeni un konstatēju, ka tas garšo labāk

          Kad brūvēju Carnikavā, tad, protams, viss bija ideāli. Bet tagad Āgenskalnā kaut kā negribas provēt, ja pat kā tīrs dzeramais ūdens man viņš šķiet diezgan negaršīgs.

            Mangalim sarkanajam, cik atceros, bija normāls sastāvs. Kkad vienreiz mēģināju pudeļūdeni. No visiem veikalos sastaptajiem, mangalim bija vislabākais sastāvs. Pārsvarā, jau ir uz etiķetes tabula. Ja nav, tad ir mājas lapā.

              a month later

              GirtsE

              Paskaties tepat kādus ierakstus iepriekš - te Dainis (17.oktobrī) bija ielicis paskaidrojumu par ūdens sastāvu. Man pašam liekas, ka tajās Kandavas avotu analīzēs slikti ir tas, ka nav norādīts kalcijs un magnijs atsevišķi, bet ir tikai summārais - taču, pēc tā cipara spriežot, ūdens nav pārāk ciets. Slikti ir tas, ka hidrogēnkarbonāti vispār nav norādīti - tas jau ir diezgan svarīgs rādītājs, ja grib brūvēt alu. Tad vēl man liekas, ka nitrāti ir par daudz tomēr - tas, šķiet, norāda uz (lauksaimniecības radītu?) piesārņojumu - ideāli ir, ja brūvēšanas ūdenī nitrāti ir 0.

                11 days later

                Kaut kad puspālī esam par to runājuši, bet kā Jums šķiet vai Rīgas ūdens karstais un aukstais ir vienādas kvalitātes?
                Man kaut kā šķiet ka karstais ir sūdīgāks jo vismaz vēlajos padomju laikos to nedrīkstēja dzeršanai lietot!
                Automatiš, jautājums, vai Jūs tējkannā tējai no krāna lejat aukstu vai karstu ūdeni (pilsētas apgādes)?

                  Vobla Tās ir pilsētas leģendas un tik pat liela patiesība, ka dzīvais alus saskābst pēc 3 dienām.
                  Patiesībā ir tāda, ka RU mājai piegādā dzeramā ūdens kvalitātes auksto ūdeni. Tālāk karsto ūdeni sagatavo jau pašā mājā (siltummainis vai boilers). Līdz ar ko ūdens kvalitāte UN minerālu sastāvs būs atkarīgs no karstā ūdens stāvvadu un guļvadu teh. stāvokļa.

                    KalvisK Bet tu pats, kad vāri, uzkarsē auksto ūdeni vai karsto lai mazāk jākarsē?

                      Vobla Es ņemu karsto ūdeni, lai būtu mazāks kopējais laiks. Arī uz analīzēm nesu karsto ūdeni (protams atdzesētu)

                        Vobla Boileros un cauruļvados pa kurieni karstais ūdens staigā ir labvēlīga vide daudzām baktērijām. Tāpēc to arī nav ieteicams lietot dzeršanai.

                          KalvisK

                          Agnis
                          Lūk Jums konfrontācija!!! A kur taisnība? Man jau liekas ka loģika vairāk Agņa pusē! Tāpēc jau prasu ka gribētu darīt kā citi bet tomēr raustos!

                            Vobla Neesmu biologs lai argumentētu 🙂 Šeit noteikti Gints no Snaptest var nokomentēt, taču cik man zināms, tad vienīgās cilvēkam bīstamās baktērijas šajā vidē ir leģionella, kura dzīvo un vairojas pie +20 - +50 grādiem. Agņa komentārs ir tikai apgalvojums bez argumentiem. Paturpinot šo apgalvojumu sanāk, ka mazgāties arī nevar, jo tas ūdens ir pilns ar bīstamām baktērijām un nedod dievs to ūdeni netīšām norīt- beigts uz vietas

                              Līdz brīdim kad iemontēju katlā tenu, un pārstāju vārīšanai lietot virtuves plītsvirsmu, es laika ekonomijas nolūkos iejavošanai un pārskalošanai ūdeni ņēmu no siltā krāna! Kalvis ar Voblu tad vēl gan vēl nebrūvēja, bet Agnim un citiem foruma vecbiedriem vispārinot augstāk minēto teoriju tad vajadzētu būt uzņēmušiem visas baktērijas kas savairojušās siltummainī un siltā ūdens caurulēs. Lai jūs zinātu, ko esat uzņēmuši, pielikumā pievienoju ūdens analīzi!
                              Bet ja mēģinu būt mazliet nopietns, tad šajā un citos līdzīgos gadījumos iesaku pielietot Šikora kunga daudzkārt piesaukto sensoro metodi, kad produktu novērtē pēc tā garšas un smaržas īpatnībām. Ja "tu" vari un esi gatavs silto ūdeni (atdzesētu, protams) lietot uzturā, kāpēc gan no viņu (neatdzesētu, protams) nevarētu izmantot alum!?
                              image jaunmarupes-h2o.jpeg

                                Te nu dzimst patiesība, paldies, turpmāk taupīšu laiku un lietošu karsto ūdeni.