Papakarlo raksta (pārcelta diskusija)
Nu tad jau Koceenam būs jābrauc ar "ciemakukuli" ciemos pie Jāņa, kad viņš atkal būs darbos Norvēģijā...:):):)...varbūt pat sanāks kāds kopīgs brūvējums...
Es pats pirms neilga laika biju ar līdzīgām domām, bet tici, ar ekstraktiem ir OK, bet īstenībā 25-30L būs tik pat ilgi cik AG....man īstenībā, kad taisīju savu pirmo ar Iļģuciema iesalu no A-Z aizgāja 12stundas.......
Vēl viena lieta, ja gribi tikai pamēģināt vai 2x gadā uztaisīt alu tad ekstrakts būs ok, bet ja ir čujs, ka kādu laiku ņemsies noteikti un ir vieta, tad no sirds iesaku uzreiz AG, kaut vai izmaksu ziņā, neatceros kurš, laikam Jānis rakstīja, ka AG Tev varētu jau atmaksāties kādā 3-4 reizē. Es puišus nepaklausīju, un sāku ar iļģuciema ekstraktu, tagad saprotu, ka vajadzēja uzreiz ar "pilno iesalu" un ar vienu temp. stopu viss notiktos:)
Apskaties topikā ieteikums pirmajam starta komplektam ko uzsāku, tur puiši ieteica divas vienkāršas receptes ar iļģuciema iesalu, pats izmēģināju to ko Edgars rakstīja, vakar kā reiz vienu pudeli attaisīju...nu beidzot sāk pēc alus būt, tā, ka toč zem trim nedēļām alus vēl nav nogatavojies, jāpagaida vēl nedēļa.
Depiņš tiešām labs, bet ja gribēsi visu nopirkt pareizi+lēti, tad ne.
Piemēram Depo nav laba fermentācijas spaiņa, iesaku ko arī citi iesaka PTC, kuri atrodas Matīsa ielas galā pārbraucot dzelzceļa pārbrauktuvi.
Izejvielas kā apiņus un raugu (arī iesalu) silti iesaku atbalstīt savējos-tātad Rīgā pie Jāņa (īstenībā cenas netipiski letiņiem-viszemākās Latvijā-par ko liels paldies!)
Hidroaizvars-depo, bet mīnuss, ka viņam nenāk līdzi tas gumijas korķītis ko likt spaiņa vākā, es vienkārši turpat paņēmu gumijas korķi ar caurumu vidū, kas domāts 25L vīna pudelei un fiksi izgriezu ārā to korķīti.
Dezinfekcijas šķidrums- jods no aptiekas....
Vajadzēs labu plītiņu, vislabāk gāzes vai malkas
Vajadzēs svariņus
Vajadzēs termometru
Vajadzēs garu garu karoti
Vajadzēs strauji atdzesēt, es savējo vēl paspēju lielā vējā un sasedzu ar sniegu, bet vienalga 30L man dzisa vairāk kā 3 stundas, kas nav labi....vislabāk jau uzreiz uztaisīt spirālveidīgo dzesētāju, vislētākais kapars šobrīd ir Depo, cenas stipri atšķiras.
Vakar Cēsu K-Rautā ieraudzīju reklāmu, ka šie tirgo alus sākumkomplektu zem 10Ls, lielais spainis+hidroaizvars+termometra papīrīts(nezinu cik precīzs...), krāniņš un vēl kādi 2-3 loriņi, paskaties, varbūt šāds sanāk pat vēl lētāk un vienā vietā.
Es pats arī dažas iepildīju plastmasas pudelēs redzēs...
Personīgi uzskatu, ja plastmasas pudeli tur vēsumā un tumsā, kur saule netiek, tad 1-2mēneši nekāda vaina, kaut man Cēsu alū strādā viens gudrs cilvēks pa tehniskām lietām, un viņš man arī apstiprināja par UV un to, ka plastmasa laiž cauri skābekli.
Priekā