Sveiki!
Tas labi, ka esat nolēmis brūvēt alu. Tas ir Jūsu dzīves labākais lēmums.
Ja pašlaik nav nekāda skaidrība par to, kas un kā, tas nekas, šajā forumā Jūs atradīsiet lielāko daļu atbildes uz saviem jautājumiem, ko/kur/kā/ar ko uzsākt brūvēt alu.
Cienot citus un arī pašu sevi-pirms uzdot jautājumus, vajadzētu rūpīgi iepazīties ar to, kas jau ir pieejams.
- mājas alus rokasgrāmata, labs padomu apkopojums par pirmo mājas alu brūvēšanu, http://labsalus.lv/wp-content/uploads/2015/06/majas-alus-rokasgramata-2ed.pdf
- sticky (ar dzeltenu fonu pirmajā lapā) diskusija par pirmo iekārtu. Ir http://kupla.lv lapa ar pamācībām.
Tātad, sākam ar lasīšanu - jo vairāk, jo labāk. Ja liekas, ka tas ir par daudz un gribas visu gatavu, tad jālasa vēlreiz, vai arī brūvēšanai neesat vēl nobriedis.
Protams, tas nenozīmē, ka jautāt nedrīkst. Ir jājautā cik daudz vien spēj. Tikai, lūdzu, pirms tam kaut vai aptuveni pārlasīt to, kas šeit jau ir.
Daži aldaru "džentlmeņu" ieteikumi:
- labs tonis ir vispirms pameklēt atbildi forumā un tikai tad taisīt jaunu topiku,
- ja pats neesi pārliecināts par savas atbildes patiesību, tad ar savu atbildi nemaldini citus...
- Rakstot topika nosaukumu, padomā par lakonisku nosaukumu, lai citi arī viegli saprastu, par ko iet runa.
- Padomā kurā sadaļā Tavs topiks būs vispareizāk, lai nebūtu beztēmā un adminam lieks darbs.
- Aprakstot kādu problēmu, centies aprakstīt viņu lakoniski ar iespējami daudz informācijas par to, lai citiem nav jāzīlē alus drabiņās.
Diskusijās iespējams iesaistīties tikai pēc reģistrācijas. Spamam un bezgalīgām sarunām paredzētas šīs divas tēmas, tās netiek rediģētas vai atbildes tajās dzēstas:
Par alu, kuru dzer, par alus darītavām un alus nozari kopumā vai konkrētu ar alu saistītu sāpi:
https://kupla.lv/d/117-kadu-alu-mes-dzeram
Par alu, kuru brūvē:
https://kupla.lv/d/366-kadu-alu-mes-bruvejam
P.S. Mājbrūvētāju pasākumos/semināros var droši nākt jebkurš alus interesents - iepriekšēja pieredze un līdzpaņemts alus nav obligāti nosacījumi. /Dainis