Varbūt kāds vēlas Briseles Bretu WLP650, es sapratu ka man ar vienu Bretu (WLP653 Brettanomyces lambicus) jau līdz ūkai būs, negribas bojā laist. Maksāja ap 10 EUR, atdošu pa 7 eur. Tipa termiņš līdz 11.02,18 bet nedomāju ka tas baigi ko maina, piegādāts, uzglabāts speciālā dubultajā mīkstajā folijā un vienmērīgā temperatūrā turēts.
image dsc-0479.jpeg

    5 months later

    Varbūt kādam vajag WhiteLabs raugus?
    WLP351 Bavarian Weizen - ražošanas datums 16.06.2018.
    WLP380 Hefeweizen - ražošanas datums 20.03.2018.
    Atdotu abus pa 15eur. Jūtu, ka pats nesavārīšu tik daudz kviešu, cik raugu ledusskapī.

      7 months later

      https://www.aliexpress.com/item/Angel-Yeast-Wine-500g-Pack-Alcohol-Yeast-Active-Dry-Yeast-Fermentation-White-Wine-Brewing-With-Saccharomyces/32951309161.html
      Kaut kādu aziātu tradicionālo brāgu/vīnu raudzēšanai. (Used for: making daqu waste distiller’s grains liquor, fuqu liquor, xiaoqu wine and liqur-making with uncooked materials.)
      Turklāt tur esot raugs un arī visādi enzīmi: (Ingredient: yeast, rhizopus, oryzae, food additives(alpha-amylase, glucoamylase, phytase)

      11 days later

      Vakar uzvāriju alu un tikai pēc tam iestājās satraukums par to vai vispār sanāks?!
      Proti, alus kā alus, bet raugu pieliku tādu Kitzinger Champagne dried yeast, nu tipa cerībā kaut ko uz Samta eilu.
      Kad jau vis bija izdarīts un raugs piebērts, sāku domāt, a raugs kas paredzēts fruktozei ēdīs maltozi???
      image ekranuznemums-18.png

      image ekranuznemums-17.png

        Vienkāršākos cukurus jau noēdīs. Bet nu beigu blīvums būs augstāks par plānoto, manuprāt. Ja tas neder - uz rūgšanas beigām pieliec kādu alus raugu. Tas noēdīs arī daļu sarežģītāko cukuru.

          Vienalga. Kāds ir. Vai kāds patīk.

            Jautājums vai var būt tā ka no rauga US-05 sāp galva? Uztaisīju divas porcijas ar US-05, no abiem sāp galva. Pirmīt taisot alu nebiju izmantojis šo raugu, un no citiem brūvējumiem tā nebija biis...
            Viens brūvējums ar US-05 fermentējās 10 dienas, otrs 13 dienas.

              Galva sāp no alkohola, nevis no rauga.

                Zelcs Galva sāp no alkohola, nevis no rauga.

                n-tās reizes pārbaudīts ka rauga blakusproduktiem ir izšķiroša nozīme, etilspirts nav vainīgs. man vēl kautkur ir nobāzts alus no kura jebkuram sāpēs galva ja 3x0.5 izdzers.

                  es tikai ar US-05 raudzēju - galva nesāp, bet temp. ir 15-20C. Viņam ideālā temp. ir 15-22C - ja vides ir 23-24C, tad rūgs jau pie 25-27C, kas jau ir Saisoniem pie augšējās robežas.

                    Fermeris Pilnīgi noteikti Us- 05 nav tas no kā galva sāpēs. Galva sāp no visiem estēriskajiem raugiem kā kviešu, saizoniem, brettiem, lambikiem uc un jo sevišķi ja raudzē virs +25 grādiem tad arī ir vairāk stila nepieciešamo blakus produktu kuri dod attiecīgo garšu. Bet šie ali arī nav domāti lai vakarā 8 x 0,5l izdzertu 😃
                    Piemēram, vasarā noraudzēju saizonu pie +30 grādiem un pēc 2 nedēļām piešāvu Brett Lambicu uz vēl diviem mēnešiem un t joprojām bij ap +28 grādiem. Nu tad no šī alus gan galva sāp manāmi vairāk nekā ja tas nav bijis lietots!

                      Vobla Kad jau vis bija izdarīts un raugs piebērts, sāku domāt, a raugs kas paredzēts fruktozei ēdīs maltozi???

                      Pēc trim dienām no 1.044 jau uz 1.016 noēdis- izskatās cerīgs grauzējs🙂
                      Domāju ja līdz 1.010 noēdīs tad citu raugu nemaz i nelikšu, ne!? A var gadīties ka vēl vairāk nograuzīs!

                        Vobla Ok, tad mēģināšu vēlreiz ar mazāku temperatūru

                          Vobla Galva sāp no visiem estēriskajiem raugiem kā kviešu, saizoniem, brettiem, lambikiem uc un jo sevišķi ja raudzē virs +25 grādiem tad arī ir vairāk stila nepieciešamo blakus produktu kuri dod attiecīgo garšu. Bet šie ali arī nav domāti lai vakarā 8 x 0,5l izdzertu 😃

                          Oponēšu, no visām reizēm, kad (stipri) pārspīlēts ar alus daudzumu, pēc vācu kviešiniekiem ir bijis vismazāk ciešanu…

                            Teorētiski B vitamīns (ko satur raugs) palīdz pret paģirām - kviešiniekiem raugs ir pietiekami garšīgs un to pat iesaka iemaisīt alū. Varbūt tāpēc simptomi mazāki.