Šodien "atradu" interesantu un lētu paņēmienu, angliski saucas "brew in a bag", tb iesalu ar visu maisu iemērc vārīšanas katlā un pirms vārīšanas izņem ārā. Uzreiz samazinās nepieciešamo trauku daudzums un saprotu, ka rezultāti ir pat samērā normāli.

http://www.beersmith.com/blog/2009/04/14/brew-in-a-bag-biab-all-grain-beer-brewing/

    Latvju bāleliņi otrā krastā tādu metodi arī piekopj: http://austrums.wordpress.com/2007/10/29/top-secret-kas-tos-dumus-kupinaja/

      Man šitā metode galīgi neder, jo lielākais kaifs brūvēšanas procesā ir pirmais misas tecējums pa krānu!

        Es gan laikam pamēģināšu šovasar. Tīri intereses pēc.

          Principā tas jau ir tas pats, šeit forumā jau nedaudz apspriestais Speidel (http://www.speidels-braumeister.de) katls katlā variants. Viss jau notiks,nedaudz mazāka efektivitāte un lielāks duļķis.

            Sen biju pētījis to Špīdelu. Manuprāt sūds. Brīnos, ka vācieši taisa pat liela izmēra tādas iekārtas. Kur tad paliek "graudu gulta"? Tur tāda netīra putra vien ārā nāks.

              6 years later

              Nekas nav ērtāks kā brūvēt ar maisu!!!
              image img-3802.jpeg

              image dsc-0032.jpeg

              image img-4299.jpeg
              Viss notiek vienā katlā, ērti, un dzīvoklī nav jāglabā papildus kaste!
              Ar vienu roku ibio....

              un maiss jāceļ augšā. man virs katla ir nosūcējs, nav variantu.

                BOD Aukstumkaste tomēr labāk notur temp..

                Ja apsedz ar segu tad t krituma nav vai max 1 grāds, ja segu uzliek pa virsu un netin visu katlu tad 2 grādu kritums, ja nesedz vispār tad 3-4 grādu kritums!!!

                  kastrolis un maiss jāceļ augšā. man virs katla ir nosūcējs, nav variantu.

                  Man arī ir nosūcējs, nekādu problēmu.

                    BOD
                    Pie maziem tilpumiem vēl ir iespēja katlu likt līdz attiecīgajai temperatūrai uzsildītā cepeškrāsnī.

                      Es neredzu problēmu 2-3 grādu t kritumam!!! Protams patīkamāk ja tādas nav🙂

                        6 months later

                        Kur pērk tos maisus tie, kas viņos brūvē? Vai vismaz kāda auduma materiālu?

                          Ebay, aliexpress, citi šuj paši. Akciza.net ir nopērkams, bet šķiet padārgs. Materiāls ir food grade poliesters.

                            Kapteinis Jā, akciza.net ir dārgs, šķiet 22 eiro par nelielu maisu, bet es pirku jo aukstumkaste nav lētāka un vairāk vietas aizņem. Vēlāk savā garažā atradu daudzus kaprons/neilona aizkarus (redzami augstāk) un tie izrādījās perfekti šim mērķim, viens gabals ir izturējis jau vairāk kā 60 brūvējumus. Šie gan ir jau iztirgoti, bet var meklēt audumu veikalos. Galvenais lai auduma rūtiņas ir savstarpēji sasietas lai nešķīstu kā austam audumam.

                            • BOD replied to this.
                              7 months later

                              Padalās ar info, ja kāds ir papētījis un kaut kur pircis audumus maisam. Aktuālie jautājumi par pašu materiālu un cik rupju. Uzgāju šādu iestādi ar dažādiem sietiem arī pārtikai, bet cik smalku/rupju plānot?
                              http://tehaudumi.lv/index.php/lv/

                                Pēc ilgstoša saņemšanās perioda arī esmu nolēmis pamēğināt. Pašlaik plānoju izmantot brew in bag metodi, jo tā mazāk tehnika jāgādā sākumam. Jautājums, vai kāds ir mēğinājis maisu gatavot no marles vairākās kārtās? Vai labāk tomēr nepažēlot evro un iegādāt no akciza.net?

                                  No aizkariem uztaisi. Šķiet, ka Vobla no tiem tieši taisīja.

                                  Īsti nesaprotu, kā ar "brew in bag" mazāk tehnika jāgādā - ja pats netaisi maisu, tad sanāk pirkt un tāpat vajag otru katlu skalojamā ūdens sildīšanai