- Edited
Cukura pielietošana brūvējot no ekstrata
Labdien, Kungi! Svētdien vakarā iemaisīju COOPERS ekstraktu ar Ilģuciema iesala ekstraktu (4 bundžas). Šodien ir otrdienas rīts un no rūgšanas procesa nav ne miņas. Nu vismaz nav acīmredzama rūgšanas procesa- nekas neburbuļo...
Jautājums gaužām vienkārš- ir pamats celt paniku vai tas tā normāli? Pirms tam, kad brūvēju ar cukru, rūgšanas process bija pilnā sparā jau nākošajā dienā.
Paldies jau iepriekš!
Raugu gadījumā nezimirsi pielikt. Vismaz pēc rakstītā tā izskatās. Paver bunduli un paskaties vai ir rūgšanas pazīmes. Mēdz būt arī ka burbulinators neskan bet rūgst tāoat smuki.
@janis s#203403
Pieliku pieliku! Tas tā pats par sevi saprotams likās un tāpēc nepierakstīju
Bunduli drīkst virināt?
Drīkst. Kratīt tik nevajag, ja vien neesi aizmirsis apskābekļot.
Ja ir daudzmaz caurspīdīgs raudzējamais trauks, var paskatīties, vai redz nošķirtu nogulšņu slāni - ja tāds ir, tad vai nu nav vēl sācies, vai jau paspējis norūgt
Es paskatīšos vēl šodien/rīt.... Bet ja nesāk rūgt, var bērt klāt jaunu rauga porciju?
Labāk skaties ātrāk. Ja ir blīvuma mērītājs, pamēri blīvumu. Ja izskatās, ka nav rūdzis, tad ber jaunu raugu klāt.
Mazliet nost no tēmas.....
Ar šo jautājumu piezvanīju uz mājasalus.lv
Saku- sveiki! Es te interentā izlasīju, ka cukuru var aizvietot ar iesala ekstraktu.....
Atbilde ģeniāla!
-"Vot i zvani savam internetam par saviem jautājumiem!"
Galvenais neaizmirsti kur nākošreiz (ne)pirkt izejvielas.
Kungi, vēl viens jautājiens! Fermentācijas process paliek tās pašas divas nedēļas neatkarīgi no cukura vai iesala ekstrakta?
- Edited
Jo stiprāks un tumšāks alus, jo vēlams ilgstošāks fermentācijas process. Eilu gadījumā, vieglākiem (4-5%) ar nedēļu pietiek, bet man pēdējā laikā labāk patīk sasniegtais rezultāts pēc 10-14d + 7d ar kaķi / piedevām + 7d uzgāzēšanās.
Iesala ekstrakts + ūdens no misas neatšķiras, bet cukurs izrūgst labāk par misas cukuriem, tāpēc to izmanto, lai iegūtu ''sausāku'' garšu
ArtursDenisovs 2 nedēļas ir tikai aptuveni vidējais laiks. man viens saisons mēnesi rūga, uz kautkāda S-04 plāceņa uzliets gan jau pa nedēļu pilnīgi izrūdzis būs. bet nu ātrā atbilde ir - jā, 2 nedēļas turi ja nav burbuļatora un nemēri blīvumu.
Un jā, cukura pievienošana padarīs alu sausāku, plānāku garšā, bet stiprāku attiecīgi. Ar iespējamām netīkamām piegaršām. Cita lieta, ja pārāk daudz cukura pieliek, tad raugs atkarībā no šķirnes pamirst pie 10-15 alko grādiem un neizrūgušais cukurs paliek alū (brāgā). Un tad pēc kāda laika savvaļas raugu mutanti vai citas baktērijas var pārņemt kontroli pudelē, un pārgāzē mantu un uzspridzina pudeles.
Labrīt, kungi!
Jauna diena, jauni jautājumi, jaunas galvassāpes
Tātad svētdien iejaucu COOPERS ekstraktu ar ilģuciema iesalu. Pirmdien klusums. Otrdien sāka rūgt un burbuļot tā, ka prieks skatīties. Vakara (trešdien) viss apstājās
Cerēt, ka rūgšanas process turpinās?
- Edited
Kāpēc ? Pēc apraksta šķiet, ka galvenā rūgšana beigusies. Pats process neapstājas, bet turpinās lēnāk un prātīgāk - ar gariem zobiem tiek apēsts mazāk garšīgais
Reāli burbuļoja vienu dienu
- Edited
Visticamāk viss ok, paspēja norūgt. Ja gribi pārliecināties, tad jāpērk blīvuma mērītājs un jāmēra. Pretējā gadījumā pēc kādām 10 dienām pudeļo un viss.
ArtursDenisovs
Kad es taisiju no cooper vedīgiem man ar parasti 1-2 dienas tā kārtīgi tikai burbuļoja, bet parasti gaidiju tās 7-10 dienas.