Paga, džeki! Jūs tiešām domājat, ka ir iespējams šādu projektu veiksmīgi darbināt, veidojot to barā!? Viena lieta, kad viens taisa, pārējie investē prasot tikai savu peļņas daļu, bet ja grib būt līdzīpašnieki-direktori-rīkotāji, lemt par ģeogrāfisko izvietojumu, nosaukumu, receptēm un tūkstošiem citu nianšu, manuprāt, vairāk par viens jau ir bars un bardaks. Tas ir kā sportā, kad komandas īpašnieks māca trennerim kā spēlēt un ko komandā ņemt! Nepārprotiet, es neapšaubu ne jūsu spējas veidot biznesu, ne to vadīt un pelnīt ar to, bet es neticu, ka tikai formāli pazīstami cilvēki kopā var veidot lietu, kas saista vairāk kā laulības!
Es perspektīvā būtu gatavs iesaistīties piemēram sekojošā modelī:
X ir izveidojis mazo alus darītavu, vai vēl labāk darītavu-krogu , kur tad arī tiek realizēta daļa produkcijas. Es slēdzu līgumu ar X par to, ka viņš aicina mani pēc konkrētas (manas) receptes, uzvārīt konkrētu daudzumu, konkrēta alus. Gatavā produkcija tiek realizēta uz vietas vai par X izveidotiem kanāliem ārpus kroga. Es par šo vārīšanu saņemu vai nu konkrētu ciparu, vai nu % no realizētā alus, tādejādi uzņemoties pastarpinātu atbildību par kvalitāti! Nedomāju, ka tuvāko gadu laikā ar šādu vēlmi es vērsīšos pie X, jo pats labi apzinos, ka manas aldara spējas vēl ir "bērnu autiņos", un vispār varu pateikt pavisam tieši... visiem mums sanāk labs un ļoti labs alus, bet tāds kuru es dzertu arī par naudu, sanāk tikai dažiem! :))