• Pasākumi
  • Mājas alus pasākums Labietī 12.novembrī 18

Pēc idejas, pasākumam vajadzētu notikt, ne ?

Vot es ar domāju... Izskatās ka tikšu.

OK, tad rezervēju lielo galdu uz nākamo 2dienu.

Es ļoti gribu, lai šis pasākums notiek, jo vēlos izlikt kritikai savu vasaras kviesi. Pirmo reizi. Man lūgums, vai kāds nevar paķert mazu grādmēri pludiņveidīgu līdzi? Man nemaz nav un % rēķinu tikai pēc kalkulācijām "aluskalējā".

#####

Dainis: atbildes pārceltas uz https://kupla.lv/topic/hidrometrs/page/3

Tas neies cauri. Vajag sākotnējo blīvumu zināt.

zenkis said: Es ļoti gribu, lai šis pasākums notiek, jo vēlos izlikt kritikai savu vasaras kviesi. Pirmo reizi. Man lūgums, vai kāds nevar paķert mazu grādmēri pludiņveidīgu līdzi? Man nemaz nav un % rēķinu tikai pēc kalkulācijām "aluskalējā".

:)))) Alum alko jau nemēra ar pludiņveidīgi, jo tas nav iespējams

Ogre said: Tas neies cauri. Vajag sākotnējo blīvumu zināt.

"rēķinu tikai pēc kalkulācijām "aluskalējā"" nozīmē aprēķinot "Vajag sākotnējo blīvumu zināt"

Nu bet tad jau tu visu zini. Ko tad tu gribi vēl?

janis said: :)))) Alum alko jau nemēra ar pludiņveidīgi, jo tas nav iespējams

Es visticamāk kaut ko nesaprotu, bet tēvam savā laikā bija iegremdējamais pludiņveidīgais grādmēris stiprajai dzirai - kādēļ alus glāzītē šādu pašu nevar iegremdēt un veikt mērījumu? Cukuri traucēs? Ta jau liķierim ar grādus nevarētu nomērīt?

jurisok said: Nu bet tad jau tu visu zini. Ko tad tu gribi vēl?

Precīzus grādus nomērīt, jo alus ļoti raugains arī pildot pudelēs pēc otrreizējā fermentera. Interese īsāk.

Tas raugainums ir garšā vai tas raugs peld pa visu alu? Nosēdīsies taču. Lai gan otrreizējā jau nu vajadzēja mierīgi gulēt šam dibenā, sakratīji neesot uz pildīšanu varbūt. Zinu, ka normāls stils, ka pirms pudeļošanas uz dienu iesviež ledusskapī trauku, ja kādam ir iespējas, lai raugs nogulsnējas smukāk.

jurisok said: Tas raugainums ir garšā vai tas raugs peld pa visu alu? Nosēdīsies taču. Lai gan otrreizējā jau nu vajadzēja mierīgi gulēt šam dibenā, sakratīji neesot uz pildīšanu varbūt. Zinu, ka normāls stils, ka pirms pudeļošanas uz dienu iesviež ledusskapī trauku, ja kādam ir iespējas, lai raugs nogulsnējas smukāk.

Pilnībā piekrītu, raugs gan garšā, gan nogulsnējies smuki aukstumā pēc pudeļošanas, kaut pudeles horizontāli guļošas ledusskapī ik pa nedēļai apgrieztas uz otru pusi. Interese un aizdoma par to, ka grādu vairāk nekā pēc aprēķiniem, tas arī vienkārši viss, pārbaudīt gribas. :)

Nu ja tu gatavini alu pudelēs, tad atrodi iespēju pudeles turēt vertikāli tomēr. Tas nav vīns, ka korķi jāmitrina, lai neizkalst :) Tad nav ko brīnīties, ka saliešanas mirklī tev pilns ar raugiem. Vertikāli turētām var atļauties apakšu neizliet uz lieta darīta, tev tādas iespējas nav.

Spirtometram precizitāte ir pāris grādu robežās un jo mazāks blīvums / grādu dzērienam jo neprecizitāte ir lielāka. To jau pēc skalas var pateikt - http://1w.lv/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/ibrowser/scripts/popup.php?url=/kandzasaparati/s111006085538.jpg&clTxt=Click%20on%20image%20to%20close%20window

Dainis said: Spirtometram precizitāte ir pāris grādu robežās un jo mazāks blīvums / grādu dzērienam jo neprecizitāte ir lielāka. To jau pēc skalas var pateikt - http://1w.lv/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/ibrowser/scripts/popup.php?url=/kandzasaparati/s111006085538.jpg&clTxt=Click%20on%20image%20to%20close%20window

šim izskatās zemo grādu skala tāda "nosacītas redzamības" - nemēdz būt tādi tikai 0-20 ?

Bumbulītis mēra blīvumu. Stipro gadījumā tas ir kalibrēts ar domu, ka mērāmais šķidrums sastāv no ūdens ar savu blīvumu un etilspirta ar savu jau mazāko blīvumu. Alus gadījumā to komponenšu ir ievērojami vairāk un daļa pat ir apzināti atstātas alu (nerūgstošie cukuri), tāpēc šādi neko nevar izmērīt, tikai iegūt kaut kādu vidējo temperatūru slimnīcā :) Cik esmu dzirdējis, tad arī kandžā tiek uzskatīts, ka spirtometrs rāda visnotaļ nosacīti, jo tur tomēr visāda draza iekšā. Ja tur uztaisa gājienus caur kolonnu, tad jau iegūst ticamus rezultātus.

Ne par % mēri tēma - par to var diskutēt tikšānās reizē. Slēdzam tēmu. Jautājums, tēmā, man Rīgā tikai 1L, ko izstādīt - ja pa īsu uz visiem, tad man uz Ogri jābrauc pakaļ šodien, kā, piemēram Dainim, izskatās, būs daudz šoreiz ļaužu ?

Es gribetu pirmo reizi atnakt, apskatities kas un kaa..bet bez alus (ja drikst). :)

ugis_n said: Es gribetu pirmo reizi atnakt, apskatities kas un kaa..bet bez alus (ja drikst). :)

Nāc droši, laipni aicināts. Galvenais nekautrēties un tincināt vecmeistarus cik tik var - es arī tā daru un darīšu. Viņiem jau patīk :)

Man būs 1L+1L (ar kaķi un bez). Katrs stiepj pēc spējām. Vismaz 1L ir vēlamais apjoms, bet var arī 0.5L uz padsmit mutēm sadalīt, ja ļoti gribas.