Jā, pierakstītāji bija daudz, bet atskaites neliek neviens! :) Kā jau vakar apspriedām individuāli, šis ir pēdējo 2 gadu (tik ilgi es piedalos pasākumos) viens no kvalitatīvākajiem pasākumiem. Un galvenais tas, ka nebija neviena alus ko izcelt, vai arī tieši otrādāk, izliet. Ja man būtu jāizvēlas viens, tad tas būtu Aigara Wit Nr. 41
Mājas alus pasākums Labietī 12.novembrī 18
Linards said: Kā jau vakar apspriedām individuāli, šis ir pēdējo 2 gadu (tik ilgi es piedalos pasākumos) viens no kvalitatīvākajiem pasākumiem.
fu..k, ka netiku tomēr ... Vismaz tevi nedaudz iesildīju ar rūgto apetaizeri :)
Linards said: Kā jau vakar apspriedām individuāli, šis ir pēdējo 2 gadu (tik ilgi es piedalos pasākumos) viens no kvalitatīvākajiem pasākumiem.
Tad man paveicies,jau ar pirmo reizi notrapit uz tik labu pasakumu! :) Bija labi, seviski patika Dainja IPA (bez dry-hop pat labak,man personigi),ka ari kviesinieki Linarda un otram autoru neatceros..
Mani favorīti bija Aigara WIT un Daiņa Chitra. GirtsE kanēļa alus bija labs "nestandarta" alus.
Linards said: Jā, pierakstītāji bija daudz, bet atskaites neliek neviens! :) Kā jau vakar apspriedām individuāli, šis ir pēdējo 2 gadu (tik ilgi es piedalos pasākumos) viens no kvalitatīvākajiem pasākumiem. Un galvenais tas, ka nebija neviena alus ko izcelt, vai arī tieši otrādāk, izliet. Ja man būtu jāizvēlas viens, tad tas būtu Aigara Wit Nr. 41
Manu acetona alu tak izlēja
Mans TOP: 3. Linarda kviesis - kā Edelweis, tik bez alpu puķītēm. 9. AndisL - Latvijas tumšais. Pabiezs, tumīgs. Kā normālam pustumšajam pieklājas. 15. AndisL - tumšais Čehu - šito jau pagājušajā pasākumā saslavēju 17. AndisL - Slīkonis Nr.2. 18. Aigars - Wits 19. ĢirtsT - ķipa IPA ar Cascade 23. Aigars - Wit bez zālēm. Labāks par zāļu versiju un labākais no mājražotajiem šajā vakarā.
Man tomēr sava kaķotā versija patīk labāk. Reiņa maigais radziņš arī priecēja un patīkami pārsteidza V-muižas Porteris Nr.1 - uz Rauchbier vilka - desīgs, ar daudzšķautņainu - bagātu garšu. Var tik piekrist Atim, ka Aldara Porterim ir uzradies nopietns konkurents. Man šis pat labāk patika.
Braumeister said: Gluži manas domas, piektdienas butu ok
Jāņem vērā arī komersanta intereses. Piektdienas tomēr ir pļaujas laiks un nebūtu korekti, ja mājbrūvētāji ar savu alu aizņemtu praktiski visu krogu.
nu un piektdienās daudzi cilvēki "brauc uz laukiem" kur nu kuram tas ir.
Tas skaidrs, ka visiem nekad nebūs labi. Un 5dienas arī skaidrs, ka īsti nederēs gan no komersantu viedokļa, gan lauku aspekta, gan teātriem/klubiem/dāmām u.t.t. Bet, piemēram, Janvāra otrā 1diena, Februāra otrā 2diena, Marta otrā 3diena, Aprīļa otrā 4diena, Maija otrā 1diena... un tā uz riņķi.
Par šito jau ir diskutēts un nekas mainīts netiks
Visiem nekad neizdabāsi, tāpēc nav ko nemaz mēģināt sačakarēt sistēmu kura strādā! :)
Starp citu, kāpēc tieši otrdiena, nevis trešdiena vai ceturtdiena ? Bija kāds īpašs pētījums, vai tas bija ''Alas'' saimnieka uzstādījums ?
Tāpēc ka otrdiena ir pirmā diena pēc nedēļas nogales kad ir "atgriezusies" veselība :))
Pasākums jaudīgs! Paldies par uzņemšanu, bet par Labieti pēc piederības! Mazliet lai nosēžas. Paldies arī tiem kuri pieraksta, bet mani sapratīsiet. Tā jau to kasti stiept uz pasākumu no nekurienes ar četriem sabiedriskajiem transportiem, un pildspalvu vēl vest līdzi būtu riktīgi pa smagu. Par cik rudens vārījums vēl pazaļš, patīrīju pagrabu. 2012.gada alus no viena rauga garšo praktiski vienādi. Man gan receptes arī stipri līdzīgas, tik apiņi pamainīti. Tā kā manā variantā nav nozīmes sevišķi ilgi glabāt, ja gribās atšķirīgu alu. Tie noslīkušie ali bija kādus čertrus mēnešus pavadījuši zem ūdens, jo radiem applūda pagrabs un iesala durvis. Nācās gaidīt pavasari. Savā pagrabā glabāju kolēģu iemainītos alus. Pa kādam jau izdzeru, bet nu kaut ko jāmēģina kādu gadu saglabāt. Redzēs ko autors teiks? Pavasarī Žukam bija pārsteigums, ka pēc Blomes izvilku viņa alu. Bija baigi labs. Ar eiliem laikam citādi nekā ar lāgeriem.
Otrdiena tādēļ, ka visvairāk cilvēku var tikt. Mainīta netiks, bet neviens neliedz rīkot citus pasākumus, tai skaitā piektdienās. Var reizi mēnesī otrdienā un reizi piektdienā.
Pēc pieraxtiem: 1) AndaL 2011 gada maija brūvējums - apiņi pazuduši 2) Ata vecais 4 gadus vecais infekciozais alus - vīniņš 3) Linarda kviesis - smarža, puta smuka. garša iesaldena, pēc tam augļainums. Normāls 4) Daiņa defektīvais - garša acetonīga 5) MartinsK vieglais portrets - silts, siltam vairāk jūtams dedzinātais iesals 6) AndaL vecais, 2012 - ēsterīgs, rūgtums atkal pazudis ar gadiem Pa vidam apspriež, ka neviens nav dzēris Papakarlo (Raivo alu). ;))) Raivo proties! ;) 7) Linarda Freestyle - karameliska garša, nedaudz diacitelīgs 8) Linarda kukurūzas cream ale - jocīga garša, bet dzert var. Pagājušā gada eksemplārs bija krietni labāks. 9) AndaL latvijas tumšais - nedaudz asa smarža, liekas padaudz tumšais karameļu. 10) Valmiermuižas porteris - smarža nevisai, bet garša piepildīta, dedzinātais un dūmu iesala viegls smeķis. 11) AndaL 3 mēn. zem ūdens pavadījušais - gluds, ar neko neizceļas 12) MartinsK Vīnes eils - sīvums no apiņiem, citrusains 13) Daiņa Chitra - smaržā citra. Labs, labs citrusains rūgtums 14) Daiņa Chitra ar kaķi - Citra IPA, sausāks Viss sāk jau garšot tā, ka nevar saprast kā garšo ;) 15) Imanta ābolu (sula) - komplicēts ābols, vīnīgs 16) AndaL Slīkonis 2 - nedabūju... 17) Aigars VID alus - ļoti labs, brīnos, ka tik labu kviesi var saražot MauriBrew raugs 18) Ģirts Cascade IPA - smarža maiga, garšā apiņi, pēcgaršā arī labs apiņu ieblieziens. Labs. 19) ĢirtsE kanēlis - smaržā kanēlis jūtams. Garša smaga. 20) Labieša jaunais radziņš - ķimeni jūt, ir skābenumiņš garšā, bet patīkams 21) MartinsK No more lager ar Citra kaķi 22) AigarsL otrs kviesis - ir ok, bet pirmais bij labāks 23) Zeņķis ābolu, aliču alus - pierakstīts, ka kaut kas nav labi... Interesants ;) 24) Zeņķis citruss - smarža un garša iesaldeni citrusaina 25) Pelešķu velns - jocīgi, bet pieraxts beidzies...
:)
Chitra = Chinook + Citra
Man vislabāk patika Nr.3 un Nr.5. Laikam pat Nr.5., Mārtiņa K vieglais porteris, likās labākais.
atis said:
Vispār es varētu atnest pagaršot kāds sanāk, ja infekciozu alu notur trīs gadus, patiesībā tagad jau ceturtais. Bet, ja nebūs kastroļa, man būs žēl tās pēdējās divas pudeles vaļā taisīt, vēl pirms pusgada bija ļoti labs.
es slimoju un vēl jāpastrādā pa vidam :( tiko izdomāju forumā ieskatīties pamanīju ka ir bijis pasākums... infekciju izdzērāt, kā bija? mums ar žuku jau kādi 100L laktobaciļa infekcijas stāv, tapēc nedaudz interesē kas pēc gadiem gaidāms. bet nu mežonīgie jau dažādi...
Tiešām šoreiz bija daudz labu alu. Parasti man pasākumos ir viens izteikts favorīts, tad šoreiz tādi bija 4 vai 5ci ali.
No pierakstiem un vājatmiņas. Linarda kviesis - atgādina vieglu saisonu, gaišs baigi, drusku skābens un ananasīgs, bagātīgs CO2 līmenis. MartinsK porteris - interesants, bet ne kā izteikts porteris, drīzāk vienkārši tumšais, tumīgs, sākumā šokolādīgs, uz beigām tikai grauzdētais vai dedzinātais iesals. AndisL - laikam ka vecais 2012, aromātā koka miza, zaļa un svaiga, iesala buķete kā biterim, patīkams, sauss, apiņus izteiktāk uz beigām jūt. Linarda "Frīstails" - sviestains un biezs, nevaru alus veidu identificēt. Linarda kukuruzņiks - aromātā konservēta kukurūza, atgādina Labieša alu, uz beigām rūgtums iekož mēlē minimāli, miltaina tekstūriņa, buķete šķiet nesabalansēta. AndisL, "Latvijas tumšais" - labs biterītis, ne tik esterīgs, iesal-melnāks, labs ar vidēju ķermeni. nezināma autora "mežonīgais" - labs skābais, bet pa plānu un ābolainu - drusku dabīgu saldumu un ķermeni biezāku klāt, kādu sārtogu pielikt un būs bomba! AndisL "slīkonis 1 un 2" - smarža kā iejavas traukam, svaigai misai, patīkami svaig-graudains aromāts, apiņus jūt maz, bet rūgtums IR, dīvains un feins. Pirmais jautājums uzreiz radās, cik vecs alus, jo aromātā un garšā kā jaunalus. MartinsK Vīnes eils - pierakstīts, ka interesants, jāatgriežas pie vēlāk. Dainis: bez kaķa - aromāts patīkams, saldens, bišku pēc iesvīduma, IPU neatgādina, drīzāk labi apiņotu biterīti; ar kaķi - izteikt, kontrastains apiņu aromāts, dīvaini, bet šķiet sausāks nekā nekaķotais. Aigars Wit 1 - foršs, pikants, aromāts feins, sabalansēts, garša arī bez asiem stūriem, saldāks par Hoegardenu. Witbiers šī vārda cienīgākajā izpildījumā. Bravo! ĢirtsT cascades IPA - kaķis labs, bišķi rūgtuma vairāk kā iesala salduma, kā PA labs, rūgtums tāds neass, pašā laikā. Ģirts (cits) 8.4% kanēļa - interesants, etiķains sākumā, labs ķermenis, kanēli jūt maz, man patika tāpēc prasīju papildporciju. Aigars wit 2 - ļoti normāls kviesis, vairāk uz vācu tipa pusi, gāzēts daudz, man prasās mazāk, prasās tumīgāku, svaigāku garšas buķeti, viegli sausinošs, pierakstīts - uzzināt cik % ? Zenkis ābolu-aličas kviesis - pārāk raug-pikants, drusku mazāk vajag, skābuma ar par daudz, vairāk ķermeņa un salduma, bet saglabāt augļainumu - būtu forši. Zenkis Citrusu kviesis - arī pa daudz raug-pikants plus iespējams karameļu iesalu vispār ārā jāņem, bet tās citrusu mizas jūt, varētu pat drusku vairāk.