Tamdēļ es iesācējiem vienmēr iesaku taisīt ar vienu temperatūras pauzi, lai nav jāčakarējas!

Efektivitāte uz iesalu attiecas, apiņiem viss ir otrādi, jo švakāka misa, jo vairāk rūgtuma ar to pašu apiņu devu.

Lai noturētu temperatūru es katlu lieku cepeškrāsnī uz 60C.

Ja pieliesi pilnu burku, tad rūgstot tev putas ies pāri!

Dzesēšana nekādā jēgā nebija - peldināju auksta (10C) ūdens vannā, bet 20min pagāja kamēr līdz 25C tika un nekādus proteīna kunkuļus neredzēju.

Uz vienu vārījumu gandrīz 0.5m3 gāzes izgāja.

P.S. Mana cepeškrāsns saucas Карпаты 17 ... labāk nelikt tur neko vērtīgu ;)

A tu dzesējot kārtīgi maisīji? :) Bet vispār tev kaut kur jāsteidzas? 20min tas jau normāli bez speciāla dzesētāja...

Varbūt ka normāli, bet ne vienu reizi kunkuļi neizveidojās. Maisīju arī. Ik pa minūtei.

Bij ,bij kunkuli, tu vienkaarsi nepamaniji:)))

pavisam sīkas bālākas daļiņas tur bija - varbūt tie arī bija tautasdziesmās daudzinātie olbaltumi, bet tāpat caur sietu burkā salija ...

kad Aldarī iedeva misu (apinīša) pagaršot, tā bija ļoti salda. man gan knapi saldumu varēja just. Čoms vispār saputroja ūdeņus un pa daudz piegāza klāt porteri taisot - beigās 6l sanāca un beigu produkts visai pašķidrs, bez salduma

un vēl 30 dienas jāgaida - vāks

A tu ko tos olbaltumus olas lielumā gribēji? :)) Pofig, ka salija caur sietu, nosēdīsies.

6L raudzējamā materiāla ar to 1,12kg iesala recepti? Nu tad saldumu nevarēji gribēt, tur uz 3% tas aliņš tev būs. ;)

Es jau gribēju tādu seksīgu kunkuli, kā tev bildē bija ...

Tad porteris vispār kā kvass būs, jo tam pat vairāk ūdeni piegāza un bez lieliem zudumiem vārījās - 6l sanāca. Man ESB bija 4.5l, bet IPA 5.5l. Nez kā IPA pēc tavas receptes būs sanākusi - neesmu vēl prasījis.

skatos tagad receptē (900gr uz 5L) ka es ar laikam to efektivitāti biju piemirsis, būs uz 4% ;)

skatos tagad receptē (900gr uz 5L) ka es ar laikam to efektivitāti biju piemirsis, būs uz 4% ;)

Atis izdzers - viņš tak bēdājās, ka pie mums nav labu švako alu ;)

es ar izdzeršu Kaut kā pēdējā laikā pats ar esmu sācis mēģināt brūvēt 3-4 grādīgos. Īstenībā baigi grūti uzbrūvēt labu 3 grādīgu alu...

Man tikko viens brūvējums sanāca galīgi pa švako. Vārīju BIO vēvelīti no Aizputes tumšā iesala. Kaut kas ar to tumšo nav kā vajag. Vienmēr lieku vienādu iesala daudzumu visiem brūvējumiem, bet šoreiz OG 1046 un FG 1030.

Man ar tiem aizputes iesaliem efektivitāte par 40-50% zemāka nekā leišu iesalam. Iespējams, ka viņam problēmas ar enzīmiem un ja piešautu drusku lietuvieti klāt, tad efektivitāte būtu labāka.

Nu tā arī sapratu. Gribēju ekoloģisku. Rezultātu varēsiet nobaudīt. Un vēl, ļoti grūti strādāt ar to iesalu, bet varbūt rezultāts atsvērs visu.

ai, gan jau ar dēļ BIO-EKO un velnsviņzinkāda iesala, pāris stirnas bez kājām palika

es savam pirmajam porterītim kuru vārīju jāņu naktī pieliku pārāk daudz tumšo iesalu.

rezultātā sanāca riktīgi mells 3%centīgs labu labais vasaras padzēriens! ārti vien plauktiņš iztukšojās.

Laikam jau pārcentos ar to tumšo iesalu, jo gan Mārtiņa K darītais Aizputē, gan Jāņa vasarā darītais no Aizputes iesala bija ļoti ok. Es dzīvoju laukos un zinu kā tiek indēta labība, tā kā tam EKO nav tikai nosaukums.

Nu vot tā arī bija! ka miksēju ar leišu iesalu tad Aizputniekam efektivitāte bija okei. Kad vienu pašu tad ir par 30% zemāks ekstrakta iznākums salīdzinot ar leiti. Bet es jums teikšu vēl vienu lietu - kad savulaik Biržos bija nopērkams čehu pilsneriesals , tam ar bija zemāks iznākums un tam ko Edgars dabūja no Valmiermuižas, vācu Klostermalz arī bija krietni zemāks iznākums. Runājot par to BIO nozīmi es vairāk gribētu uzsvērt ka tas ir ražots Latvijā. gan izaudzēts gan pārstrādāts iesalā. Ja tas iesals pie manis kustēsies tad gan jau arī ar laiku uzlabosies kvalitāte. Pašlaik viņi man apsolija ka ja lieta ies, tad uzstādīs asnu tīrāmo mašīnu. Es jau patreiz esmu vienīgais pircējs viņiem. Man jau pofig , peļņas ziņā vienalga vai tirgot leišu vai Aizputes iesalu. Šitam jautājumam nevar gluži pieiet no banālā patērētāja viedokļa. Un starp citu man visi ali ar Aizputes iesalu ir sanākuši ļoti labi.

Piekrītu Tev par 200%! Pavasarī uz Aizputi vērtēšanai varētu sabrūvēt no Aizputes iesala. Būtu ļoti interesanti.