Ugis said: Kads ir jau noprovejis Belgu iesalus no Alus Tirgus? Atsauksmes?

Vel gaida savu laiku... Laikam pec divam nedelam meginasu.

15 days later

man ar interesē paņemt pāris speciālos iesalus no alus tirgus. kurš ir bijis pēdējā laikā? sortiments ir? un dzirnavas?

18 days later
      3 months later

Jautājums vai vācu/čehu/uk Pils iesalam pret LV Pils iesalu pie vienādiem kg un iejavošanas t OG būs augstāks vai tikai garšas īpašības atšķiras?

Pec manas pieredzes ar Bestmalz pilsner un Latraps pilzeni, pirmajam pie vienkarsas single infusion mash efektivitate vismaz 10% labaka, par garsu neesmu testus veicis, bet pagasgad Dainim bija 3 gaiso iesalu vivas un labakais vairumam laikam ar Pale iesalu likas.

Man bija ar Pils (Vācu vai Leišu), Pale un Maris Otter. Pils stabili iesūkāja, bet par Pale (Vācu) un MO domas bija 50/50, kurš labāks, tā ka lietoju lētāko ;)

man nesen bija 100% efektivitāte ar latraps pilzeni. kļudu aprēķinos vēl neesmu atradis...

4 months later

Vai nav iespēja no kāda Rīgas centra apkaimē šodien līdz 18.30 dabūt ap 500g gaiša karameļu/crystal iesala samaltā veidā? Līdz 100ebc, ideālā gadījumā CaraAmber 70. Neesmu savus brūvējumus paņēmis līdz, pretī varu dot vai nu naudas gabalu vai kādu cienījamu alu (labietis/valmiermuiža vai kas nu kuram). 2668726viens

šodien biju visu dienu Rīgā, ar lieku/neizņemtu Pale Crystal....bet 1kg...

3 months later

Ielikšu augusta cenas Staļģenei. Ņemot vienu pilzenes 50 kg maisu cena 27,23 ēriki ar pvn. Neprasot izsniedz pilnu specifikāciju precei. No mazajiem pircējiem viņi grib priekšapmaksu, jo kāds pi-s nav samaksājis par preci, bet ja tu esi jau pie viņiem pircies un viss bijis OK, tad problēmas nebūs dabūt uzreiz. Fiksētās klientu cenas fotografēt neļāva,bet var teikt, ka ļoti labas patstyāvīgiem picējiem.

"man nesen bija 100% efektivitāte ar latraps pilzeni. kļudu aprēķinos vēl neesmu atradis..."
                  Nav iespējama ne pēc kādas teorijas
                  ![image stalgene.jpeg](http://forums.k
                  image iesals.jpeg

image iesals-aa.jpeg
                  upla.lv/assets/files/2017-08-25/06:17:450-stalgene.jpeg)
                  image stalgene.jpeg

100% efektivitāte velk uz to, ka iesals iebiris nedaudz vairāk

nu raivo parasti kādu 1% vairāk iesver. ja efektivitāte ~95% un cukura saturs ir 82.1 nevis 79% kā man ielikts tad gandrīz jau sanāk kopā gali...

2 months later

Vai kāds ir pircis iesalu Daugavpils iesalnīcā uz vietas? Tāda iespēja vispār pastāv? LATRAPS iesalnīcā var nopirkt arī fiziskas personas. Bet kā ar Daugavpili?

5 months later

Esmu novērojis ka BestMalt pils iesals sablīvējas vairāk nekā Latraps vai Mamas D pils iesals kā rezultātā misas tecināšana notiek daudz lēnāk, es pat teiktu trīs reizes lēnāk!!! Jums tā pat šķiet?

Visi vienā vietā malti? Es maļu mājās ar savām dzirnavām un neesmu novērojis atšķirības sablīvēšanās pakāpē. Visi izfiltrējas apmēram vienādi.

Arī neesmu novērojis atšķirību, ne ar Raivo malumu, ne arī pašam maļot.

Nezinu kāda ir graudu izmēru atšķirības bet samalts pat vizuāli izskatās tā ka BestMalt pils ir ar mazākām čaulām a šobrīd pieejamais Mamas D ir ar lielākām un tumšākām čaulām kas šķiet arī palīdz labāk izfiltrēties!

Varbūt iemesls ir tāds, ka Latrapsim un Mamas ir nepiemērota graudu šķirne ar mazākiem graudiem un līdz ar to vairāk čabas pret saturu?