man nesen bija 100% efektivitāte ar latraps pilzeni. kļudu aprēķinos vēl neesmu atradis...
Iesals
Vai nav iespēja no kāda Rīgas centra apkaimē šodien līdz 18.30 dabūt ap 500g gaiša karameļu/crystal iesala samaltā veidā? Līdz 100ebc, ideālā gadījumā CaraAmber 70. Neesmu savus brūvējumus paņēmis līdz, pretī varu dot vai nu naudas gabalu vai kādu cienījamu alu (labietis/valmiermuiža vai kas nu kuram). 2668726viens
šodien biju visu dienu Rīgā, ar lieku/neizņemtu Pale Crystal....bet 1kg...
- Edited
Ielikšu augusta cenas Staļģenei. Ņemot vienu pilzenes 50 kg maisu cena 27,23 ēriki ar pvn. Neprasot izsniedz pilnu specifikāciju precei. No mazajiem pircējiem viņi grib priekšapmaksu, jo kāds pi-s nav samaksājis par preci, bet ja tu esi jau pie viņiem pircies un viss bijis OK, tad problēmas nebūs dabūt uzreiz. Fiksētās klientu cenas fotografēt neļāva,bet var teikt, ka ļoti labas patstyāvīgiem picējiem.
"man nesen bija 100% efektivitāte ar latraps pilzeni. kļudu aprēķinos vēl neesmu atradis..."
Nav iespējama ne pēc kādas teorijas

100% efektivitāte velk uz to, ka iesals iebiris nedaudz vairāk
nu raivo parasti kādu 1% vairāk iesver. ja efektivitāte ~95% un cukura saturs ir 82.1 nevis 79% kā man ielikts tad gandrīz jau sanāk kopā gali...
Vai kāds ir pircis iesalu Daugavpils iesalnīcā uz vietas? Tāda iespēja vispār pastāv? LATRAPS iesalnīcā var nopirkt arī fiziskas personas. Bet kā ar Daugavpili?
Esmu novērojis ka BestMalt pils iesals sablīvējas vairāk nekā Latraps vai Mamas D pils iesals kā rezultātā misas tecināšana notiek daudz lēnāk, es pat teiktu trīs reizes lēnāk!!! Jums tā pat šķiet?
Visi vienā vietā malti? Es maļu mājās ar savām dzirnavām un neesmu novērojis atšķirības sablīvēšanās pakāpē. Visi izfiltrējas apmēram vienādi.
Arī neesmu novērojis atšķirību, ne ar Raivo malumu, ne arī pašam maļot.
Nezinu kāda ir graudu izmēru atšķirības bet samalts pat vizuāli izskatās tā ka BestMalt pils ir ar mazākām čaulām a šobrīd pieejamais Mamas D ir ar lielākām un tumšākām čaulām kas šķiet arī palīdz labāk izfiltrēties!
Varbūt iemesls ir tāds, ka Latrapsim un Mamas ir nepiemērota graudu šķirne ar mazākiem graudiem un līdz ar to vairāk čabas pret saturu?
- Edited
par šķirni neko nezinu, bet raivo pats vienreiz teica ka samaltam latrapsim ir daudz lielāks tilpums. varbūt tas bija jau par d-pili, bet runa noteikti bija par lv pilzeni.
p.s. atšķirību var ievērot tikai tie kam filtrēšanas sistēma darbojas uz robežas. es, piemēram varu iejavot gandrīz jebko un nesprūst. 80% kviešu bez problēmām.
Re ku bildes, skaidri redzams ka MamasD iesalam čaulas ir lielākas nekā Bestmalta pils.
Bet nebūtu slikti dzirdēt Papakarlo viedokli par filtrēšanās īpatnībām starp vienas sugas bet dažādu ražotāju iesaliem!?
Dažādiem iesala ražotājiem tiek izmantoti dažādi sieti, ar kuriem viņi kalibrē graudus (atdala mazos). Ja grauds ir lielāks, bet dzirnavas pieregulētas uz mazāko, tad loģiski, ka samaļ miltos vairāk. Bet arī alusdarītavās maļ dažādi, es biju pārsteigts, ka Aldarī samaļ tik smalki, bet tas tiek darīts dēļ efektivitātes celšanas.
MAZAIS domu GRAUDS
Kā Jūs salīdzinātu BM Pale iesalu ar BM Vīnes iesalu, tie ir vienā cenā bet nojaušu ka Pale lieto daudz, daudz biežāk kā Vīni, kur tā atšķirība, kur sāls? Pale ir kraukšķīgāks, Vīne tumīgāka... peil ļauj vairāk apiņiem izcelties, vīne ķermenim mazapiņotiem???!!!
Es neteiktu, ka atskiriba butu loti kardinala, ari taisot ar vines iesalu ka bazi, nav ta, ka parlieku iesalains butu. Vine jau ari drusku tik tumsaka, ka pale.
Atzina no Latraps Ivara otrdien pasakuma: Latraps Vine pec sertifikata datiem ir 1:1 ar Bestmalz Pale iesalu, ta ka vins ieteica pameginat Latraps Vines ka aizstajeju Pale iesalam, varbut kadam noder...