šodien bija visneraženākā vārīšanas diena kāda man bijusi.. vārīju tumšo alu uz baltijas portera bāzes, taču par cik man tikai saison raugs bija ledusskapī, tad īsti stilam neatbilstošu. OG vajadzēja būt 1.075. grainfathers pievīla ar temperatūras noturēšanu.. 67 grādu vietā pacēla uz 73 un tad lēkāja augšā lejā līdz manuāli slēdzu iekšā un ārā sildelementu, lai daudz maz noturētos pie plānotā. jau pašā sākumā, kad ieraudzīju tos trakos 73-74 grādus, sapratu - nebūs labi un nedabūšu vajadzīgo cukuru ārā no iesala. Pre-boil gravity bija 1.031. bija divi varianti - sausais iesala ekstrakts (bet bija pārāk maz, lai sasniegtu 1.075 un arī negribēju miksēt ar jau esošo misu) vai arī vārīt mežonīgi ilgi, līdz misa kļūst koncentrētāka. beersmithā tieši ir boil off kalkulators ar kuru aprēķināju, ka jāvāra 4,7h, un beigās tā pat tikai 1.060 dabūju, un iztvaikoja gandrīz puse 🙂 interesanta diena.. toties aprikožu saison izdevies lielisks, šodien noprovēju - ļoti labs, vēl mazliet jānostāvās, lai gāze ir tīkamāka.
