Jāpaceļ Brenguļa recepte augšā. 😃
Tā kā iepriekšējās 13 partijas vārīju eilus, nāca ideja beidzot arī pamēģināt lāgeri uzmeistarot. Recepte īsumā tāda: Uz 20litriem 5kg Maris Otter iesals, 15gr Magnum (60min), raugs W34/70, vārīšana 60min.
Iebēru iesalu pie +65C un cēlu uz +70C, pēc tam noturēju 60min, beigās Mashout. Vārīšana sanāca salīdzinoši švaka (knapi mutuļoja), jau kuro reizi sev saku, ka tā elektriskā plīts man normāl nevāra alu, kad vairāk par 20 litriem misas. Nu neko, atdzesēju līdz 20C un nonesu uz pagrabu lai atdziest pie +13-14C. Raugu piebēru no rīta, jo nevarēju pats nodzīt līdz vēlamajai temperatūrai. OG sanāca 13 (plato).
Jautājums vai pagrabā pie +13-14C būs labi priekš šī rauga? Doma pēc nedēļas pārliet 2.fermenterī un ielikt ledusskapī uz nogatavināšanos pie +5-7C. Cik ilgi turēt 2 fermenterī un kad pudeļot? Paldies!