Man pēdējais vārījums nejauši sanāca ar līdzīgu garšu kā Brengulim.
Sāku iejavot (brew in a bag metode), nācās aizskriet un atstāju bračku, lai pieskata. Viņš laikam pārkarsēja un preboil bija 1.030 iecerēto 1.040-45. Pielika pāris ēdamkarotes ar griķu medu un OG beigās iznāca 1,060. Es šausminājos, ka iznāks sauss un stiprs eils, ko būs jāizdzirda vietējiem alkašiem, bet par brīnumu pēc 1,5 nedēļas, kad mērīju blīvumu pirms pudeļošanas FG 1.028. Tā vien liekas, ka raugs pat nepieķērās klāt iesala cukuriem. (US-05 raugs). Pagaršoju un momentā asociācija ar Brenguļu gaišo kaut arī galīgi negaidīti.
Recepte bija 50/50 Vīne ar Pilzeni un izmēģināju rudzu red karmeli.
Sapildīju pudelēs ar keramiskajiem korķīšiem, ja nu izdomās atsākt rūgt, varēs nedaudz spiedienu palaist ārā.