a man kaut kaa visi tumshie agraak vai veelaak ir paargaazeejushies. itkaa visi taisiiti ar saliidzinoshu "body". daljai toch bij infekcija, par dalju vot domaaju, mosh tur raugs leenu garu grauzh tomeer to "body" nost. jo tipa atkal nebij taa ka ietu plashumaa. hvz, katraa gadiijumaa pieveersties pastiprinaati dezinfekcijai tas mani rosinaaja :)
alus putas
Jā, Zux, ar laiku raugs lēnu garu noēd drusku body un var pārgāzēties, to es ar esmu novērojis.
Par cik no Janvāra tikai vāru, tad alus svaigs, max 1.5 mēnesis no pudeļošanas.
Cukuru beru stnadartu - tējkarote bez kaudzes. Garšas ziņā sagāzējas mazāk, kā viekala ali.
Bet vai tad infekcija var būt, bet garšai netraucē, jeb sāktu traucēt, ja pagaidītu vairākus mēnešus. Nu man jau arī primā doma par infekciju bija, bet nesaprotu, kapēc dažās un kapēc garšai nav ne vainas.
Tāpēc ka izmaiņas garšā var parādīties arī pēc laika. Ja infekcija tur ir, tāpat kā apiņu un iesalu garša, tad viņa nekur nepazudīs, bet ar laiku sabojās visu tā ka pazudīs i apiņi, i iesali i viss cits. Tagad atcerējos, Tevis aprakstītā situācija ir līdzīga manam inficētajam kviesim. 2 nedēļas bija dzerams, bet tad aizgāja tu-tū!
Tumšajiem jau karamele var nomaskēt nelielu skābenumu. Arī apiņi.
Man tik ingveralum pēc pāris mēnešiem sāka pēc attaisīšanas pa pus pudelei putās iznākt - pieņēmu, ka ar laiku kautkā sareaģēja.
Pamēģini nomarķēt pudeles (izolenes gabaliņu uzlīmē).
Nevar būt tā, ka pudelēs, kurās sapilda alu kurš tuvāk plācenim, nonāk vairāk rauga un sagāzēšanās ir lielāka ?
Kā arī runājot par "tējkarote bez kaudzes", tad tējkarošu izmēri mēdz būt dažādi, labāk zināšanai nosver cik tai karotē lien iekšā.
Alus Pasaulē Ķekavā bija šāds dzēriens pa kādiem 0,59 EUR, nu ar tādu uzrakstu bij grēks 4paku neņemt! Protams nekas dižs, bet atcerējos Anglijas laikus- tur pārsvarā visi ali tā ap 4% (nodokļu likmes), bet pie 4% tiem ir tāds krēmīgs tumīgums lielākai daļai, bundžu var vertikāli glāzē iemaukt un tad putas lēni pāriet alus konsistencē saglabājot ļoti blīvu sīku putu cepurīti! Lūk, pie mums tā nav, un tagad brūvējot saprotu ka tādas putas un tumīgumu var panākt gan ar auzām gan speciāliem iesaliem- bet tas nav tas tas ir kas cits!!! Kas ir šais Angļu alos savādāk (Boddington, Carling u.c.)? Tās putas ir tik blīvas!
Vobla Man liekas ka nosaukums NITRO visu izsaka. Es arī senlaikos iefanoju par Īru paba Kilkenny, līdz uzzinaju ka "Kilkenny is similar to Smithwick's Draught, however, has less hop finish, and it has a nitrogenated cream head similar to Guinness." Principa vienīgais iemesls, ko redzu, lai parietu no pudeļošanas uz kegu.
Narkomānisks variants bez nitro - http://publin.ie/2015/giving-guinness-a-head-with-a-syringe-how-it-used-to-be-done/
Vispar es te pabūros pa internetu un saka, ka risinajums ir arī putukrejuma sifoni, ka reiz uz 0.5 ir pieejami, tikai saldā krejuma vietā pildam savu alu un lejam. Varbūt kādam ir saimniecībā, kas var notestēt?