nu gan Linards te dod vaļā!

ja tev vajadzētu pieliet spaini ar ūdeni, kā būtu vieglāk? caur D110 kanalizācijas cauruli vai caur adatas caurumu?

sūknim ar magnētisku piedziņu vēl var piegriezt ciet izplūdi un lai magnētos spolē cik grib.

tas kas bildē pavisam noteikti nav ar magnētisko piedziņu. izskatās pēc parasta elektromotora ar tinumu un enkuru kuram ass galā ir kaut kāds sūknējamais. jo grūtāk elektromotoram griezties jo lielāks elektrības patēriņš un garstums tinumos. ja karstums tinumos par lielu motors izbeidzas.

galīgi na par iejavojamo diskusina aizgāja. droši vien nāksies pēdējos pāris ierakstus uz sūkņu topiku pārcelt.

Nu ir tam sūknim bypass pietaisīts, bet tāpat viņa ražība 1,5m3 ir krietni par lielu. Mans skatījums - līdz 20 L sūknis vispar nav vajadzīgs, līdz 100 L pietiek ar "tipa" akvāriju sūkņa ražību, šis varētu noderēt pie 500 L - 2000 L vārījumiem.

8 days later

sūknim aiztaisot izplūdi samazinās pretestība un palielinās apgriezieni. kas attiecas uz cauruļu diametriem tad nezinātniski izsakoties ļoti īsa un tieva caurule būs ar mazāku pretestību nekā ļoti resna un gara. turbulence.

ja nav teorētisko zināšanu tad vēlams vismaz praktiski pamēģināt ;)

a month later

Es iejavošanai izmantoju sietu- "mash bag", man tādi sieti 240 x 260 cm noliktava ir kādi 6 gab, cena 20 eur/gab. Šinī variantā nekas nekur nav jāpārlej vis notiek viena katlā.

IMG_1274.JPG

IMG_3802.JPG

Kurš ir šitādus lietojis - viņi ir ilgtermiņa ieguldījums? Kā ar izskalošanu pēc tam, cik lielam tilpumam šitādi derēs

Man ir 45l kastrolis, ar vienu audeklu var pietikt 4 tādiem katliem, ja katls ir lielāks tad diviem bet nav vēlams vairāk par 10kg iesala bērt jo tad kad misa ir samirkusi jābūt Arnoldam jaunībā lai to izceltu notecēšanai. Es to mazgāju veļas mašīnā vienu pašu bez mazgāšanas līdzekļiem, esmu lietojis jau 8 reizes un izskatās tāds pats kā bija sākumā.

Vai materiāls ir pārtikai un cilvēka organismam draudzīgs?

Oriģinālā bijis kā aizskars, laikam neilons vai kāda cita šķiedra ļoti izturīga, rūtiņas nemaina attālumus. Pirms sāku lietot gabaliņu vārīju kādas 10 min un pārliecinājos ka nekas neizdalās un nešķīst ūdens tīrs. Pats arī dzīvs sveiks un vesels:) Rīt varu ielikt bildi tuvplānā ar mērlenti.

6 months later

To IlguciemaZux, nezinu kā var privāti atbildēt tāpēc rakstu šeit:) Šie audekli joprojām ir pie manis noliktavā pieejami. Pats ar viena gabala 1/4 esmu iejavojis vairāk par 14 reizēm un nekādu nolietojuma pazīmju nav, tas sevi ir pierādījis. Svaru tas iztur lielāku nekā var izcelt, es parasti lieku 5-7kg iesala un ceļot ārā tas sver +/- 10-15 kg. Tā ka droši zvani un vari dabūt to 2218829astoņi.

Vobla noteikti grib sagraizīt viņu gabalos un pārdot pa daļām? :) Nu ok, pusi varētu paņemt eksperimentam. Varbūt kāds grib otru pusi paņemt?

Exciter. es varētu otru pusi paņemt. Vobla, rīt droši vien zvanīšu. Trauki daudzmaz sagādāti, jānopērk propāna balonam regulējamais reduktors un varēs mēģināt pirmo brūvējumu... :)

lynx85, ok paņemam uz pusēm, tikai es šonedēļ neesmu baigi mobīls. Vai nu tu paķer un nogriez pusi un es savākšu nākošnedēļ kaut kur, vai es nākošnedēļ paķeršu veselu un nogriezīšu pusi.

11 days later

Paturpinot trauku tēmā par audumiem ;) No iepriekš pieminētā Voblas auduma gabala puses sanāca pašūt pēc grāpja ģimja un līdzības - katls 60 litri, bildē viss redzams. Šuvu kā cilindru ar apaļu dibenu, vismaz nav jāvāc liekās malas kas karājas pāri. No tā auduma puses man sanāk divi šādi + kādam mazākam katlam no atgriezumiem ar sanāk.

mashbag.JPG

Ideāli, šādu jau var tirgot pa 40 eur/gab:) Klau bet šuves ir no piemēroti izturīgiem diegiem ja?

Nedaudz nepadomāju - vajadzēja šūt ar minimāli platāku augšu lai var aplocīt pāri katla ārmalai un apvilkt gumiju riņķī - tad vispār bēdu nezinātu. Par diegiem, itkā jā, vajadzētu turēt, tā kā katls man ir paliels un deglis (bildē stūris redzams) ar uz padsmit kW, tad drīzumā notestēšu arī lielākus apjomus. Es gan aiz tām 4 cilpām ceļu ar statīva un sviras palīdzību, tā ka nav jābūt arnoldam jaunībā

14 days later

Varu nedaudz papildināt info: brīvdienās savārīju 3 katlus, iejavoju 7-9kg, maiss visu lieliski izturēja. Nezinu cik pareizi, es vēl praktizēju diezgan stingru nospiešanu maisu savērpjot, griežot uz riņķi virs katla. Lai nu kā - man jau nu likās baisi ērti un vienkārši.

Maisā brūvētāji, tie kas iemaisa katlā ar maisu un izceļ to pēc tam ārā, tur tak normāla nefiltrēta miltaina zampa sanāk. Jūs tādu arī vārat? Pēc manas pirmās pieredzes visu to pasākumu prasās tāpat filtrēt daudz maz. Nākošajā vārījumā izravēšu lokano santehnikas šļauku, jo tā mani sāk bieži izbesīt un iekraušu to iejavas maisu tajā spainī, lai var caur krānu nolaist misu un liet pa virsu graudiem, lai filtrējas. Mani tā maisa padarīšana vairāk interesē kā filtrēšanas šļaukas aizvietotājs, tapēc viena katla koncepcijas neievērošana mani neuztrauc.

eeeee ... a caur šļauku kāda tad dižā filtrācija sanāk ?! man, izmantojot sākumā rupju sietu, bet katlā lejot smalkāku, vaitad notiek filtrācija - vienkārši iesala daļiņas neiekļūst katlā, tas arī viss ...

Galvenā filtrācija notiek caur drabiņām. Pirmais litrs duļķains, kuru uzlej pa virsu drabiņām. Pēc tam nāk dzidra misa. Maisa variantā maisot iejavu visi milti, olbaltumvielas utt tiek izsisti cauri maisa materiālam un viss paliek katlā kad izceļ maisu. Tas ir klasiskajā maisa metodē. Filtrācija caur drabiņām nenotiek. Varbūt arī, ka nevajag, bet man tā zampa izskatījās dramatiski, jo esmu pieradis pie relatīvi dzidra materiāla vārkatlā. Cerams, ka normāli nosēdīsies un nodzidrināsies.