Ar mazo 2x50L ir pamaz, man sanāk 8x20L un vēl paliek pāri. E.

atkarīgs arī kas iekšā balonā. mums pie zuka no lielā sarkanā balona sanāk 6x40L ja maisījums un 8x40L ja tīrs propāns. nu aptuveni.

Es domāju atteikties no gāzes, un pāriet uz elektrību. Pasūtīju no štatiem tos ULWD 5,5 kW tenus, un vienu iemontēju katlā. Jau testējot uz ūdeni sapratu ka baigais monstrs. Šodien vārījumu dabūju pabeigt kā ierasts... uz knapi pavelkošas plīts virsmas. Tam 5,5 kW tenam ir tāāāda jauda, ka mani 30 litri vārījās tā ka viss pa gaisu gāja. Priekš tāda apjoma kā man tagadējie katli, pietiek uz pusi mazāka jauda. Tagad ir divi varianti... mazākas jaudas tens, vai lielāks katls. Tens pēc vārīšanas tīrījās ļoti labi, nekāda aplikuma vai piedeguma pazīmju. Vads uz tenu gan sila, un kontaktdakša arī baigi sakarsa, kaut arī nepārtraukti dabūju viņu padarbināt tikai 11 minūtes. Ūdens no 48 C līdz 100 uzsila pa 11 minūtēm.

20141220_205048.jpg

Man pat ar 1.5 kW dakšiņu iet pa gaisu alus, ja abi gāzes riņķi deg, tāpēc izmantoju tikai brīžos, kad gāzes plītij jaudas pietrūkst.

A kā ir ai ar tenu var misu vārīt? nepiedeg?

Ar šo tenu mierīgi. Es mēģināju iemērcamo spirāli uz 1500 W , tur gan mazliet rauj klāt cukuru. Šie ULWD teni ir ar mazu jaudas blīvumu uz laukuma vienību, t.i. pie vienādas jaudas šie ULWD ir ar lielāku laukumu (daudzreiz garāki) kā parastie, un tāpēc pašiem nesakarstot tie rada lielu siltuma atdevi kopumā.

Elektrība protams ir laba lieta ja ir attiecīgs pieslēgums (vada diametrs). Kā vajadzētu būt copy/paste no kaut kāda foruma Kabeļa diametra izvēle Parasti kabeli veido 2–4 dzīslas. Dzīslas šķērsgriezumu nosaka tās diametrs. Ja spriegums ir mazs, vara dzīslai vajadzētu būt ne mazāk par 1 mm2, alumīnija – 2mm2. Ja spriegums liels, šķērsgriezums tiek izvelēts pēc konkrētas jaudas. Parasti tiek aprēķināts, ka 1 kW slodzei vajag 1,57 mm2 dzīslas šķērsgriezuma. No tā var aprēķināt, kādu šķērsgriezumu vajag katram konkrētam gadījumam. Alumīnija vadiem tas ir 5 A 1 mm2, vara – 8 A 1mm2. Piem., ja jums ir boileris ar jaudu 5 kW, to vajadzētu savienot ar vadu, kas paredzēts strāvai, kas nav mazāka par 25 A, bet vara vada šķērsgriezumam vajadzētu būt ne mazākam par 3,2 mm2. Ja tiks izmantots alumīnija vads, tā šķērsgriezumam jābūt lielākam nekā vara, jo caurlaidība sasniedz tikai aptuveni 62 proc. no vara vada caurlaidības. Piem., ja vajag 2,5 mm2 vara vada, tad alumīnija vajadzēs 4 mm2. Vispār jau vajadzētu ņemt kabeli ar lielāku diametru, jo var būt, ka vajadzēs pieslēgt vēl kaut ko. Tāpat vajag noskaidrot, vai vada diametrs ir saskaņojams ar faktisko maksimālo slodzi, ar blakus skaitītajam esošajiem drošinātajiem vai automātisko slēdzi. Kādai vajadzētu būt vada markai?

hmm.. kāreiz biju štukojis uz vasaru uztaisīr Herms tipa minibrūzu bet tādu kurš būtu pārvadājams un pie vajadzības lietojams gan ar propānu gan elektrību (lai pie dabas krūts varētu brūvēt).. šis tens pietiekami lēts 5,5kw amazonē ir pa $25.56.. vajadzēs iepirkt un lēnām sākt plānot konstrukciju...

es 40L katlu vāru ar ~4kW jaudu. tā ka 5.5 izklausās pietiekami.

^^ kautkāda herņa sarakstīta.

2.5mm^2 principa var normāli līdz 25A izmantot. šaurā vieta parasti ir ievada drošinātājs. vēl nevajadzētu pieslēgšanai izmantot 16A vienfāzu dakšas un spraust viņas tādā pašā 16A sadzīves ligzdā. uzsilst tas viss pamatīgi.

5 days later

man ir vienfāzu sadzīves dakšas un ligzdas un nesilst jo izmantoju 2.5 mm^2 vara vadus.

pirmajā piegājienā biju pieslēdzis tenus ar ierindas datora barošanas vadiem kam laikam 0.7 mm^2 vada šķērsgriezums. tie momentā uzsila :)

7 days later

resns kabelis ir pirmais nosacījums, bet 16A ligzdu priekš stiprākas strāvas vienalga neiesaku. 16A no vienas fāzes ~3.7kW.

6 days later

PicoBrew Automates Home Beer Brewing

http://techcrunch.com/2015/01/09/picobrew-zymatic/?ncid=rss&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Techcrunch+%28TechCrunch%29

6 days later

MartinsK said: PicoBrew Automates Home Beer Brewing

http://techcrunch.com/2015/01/09/picobrew-zymatic/?ncid=rss&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Techcrunch+%28TechCrunch%29

šis te- katras 60 sekundes ziņo tev uz telefonu par procesu- tas tak ir sms bomberis :)

man ir doma paspēlēties ar šo.. kādam varbūt ir pieredze ar viņu? Izkatās ka +/- viss ko vajag viņa ir, bet ja nav vienmēr jau var pārtaisīt pa savam :)

http://dougedey.github.io/SB_Elsinore_Server/

6 days later

Nomainīju tenus. 5,5 kW pret 3,5 kW. Jau labāk, bet vāku tāpat nedrīkst likt, iet pa gaisu. Vāru 30 litrus. Vadus arī nomainīju, no mīkstās dzīslas uz cieto, un arī vairs nesilst. Tagad vēl pasūtīju no ībeja kaut kādu jaudas regulatoru no 0-4000 W . Uzlikšu vēl to, un tad jau laikam ar dievu gāze :)

Linard, vai tev ir viens vai vairāki teņi? Ja vairāki saslēdz virknē!

Ir divi, bet strādā viens, un pietiekoši strādā :) ! Otrs rezervei.

saslēdz tospašus virknē un būs 2x mazāka jauda!

Man 50 L ir 3.7 un 500L 18.7, man prasās vairāk