Es ar pagaršošanu Kastroļa gadījumā biju domājis pagaršot tieši tās dienas misas recepti ar ļoti daudz carapils.
Un nevis pagaršot beigu blīvumu...

    runājot par garšošanu. pielieciet jebkurai misai 10% no iesala masas cukuru(saharozi) un liksies ka ir nenormāls saldums. iesala cukuri uz mēles dod minimālu saldumu, tapēc par neizrūgušajiem cukuriem saka "ķermenis" vai "tumīgums" ka neatstāj jūtamu saldumu. attiecīgi misai ar paredzamu lielāku beigu blīvumu vajadzētu būt mazāk saldai.
    kurš zin, to var sagaršot?

      Minhene vēl normālu ķermeni piedod.

      Nav sanācis taisīt divus vienādus vārījumus ar un bez auzām, bet viņas īpaši neesmu jutis, tik duļķainumu piešķir, ja pāri 15% piemauc.

        Carapils labakais variants, laikam, pats gan neesmu lielos daudzumos licis, Edgars Raganu Labiesa serijai lika ap 20% ja nemaldos lai paceltu beigu blivumu. Man biezakie ali sanakusi ar laktozi un lielu % tumso/karamelu iesalu + sekli grauzosh raugs.

          tāds nebija manīts

            kraukļos nekošļāji? es vienreiz liku tumšajam no kura beigās sanāca granātas.

              6 days later

              ugis_n 40% carapils

              Bet baigi no rauga atkarīgs. Us-05 labi ietekmē carapils, tai pat laikā s-04 gandrīz nereagē

                man tāda sajūta ka 1762 ar neuzķersies. dažās dienās noēda aptuveni līdz plānotajam blīvumam un tagad jau gandrīz nedēļu grauž ļoti lēni. nevajadzēja temperatūru tik ātri pacelt uz 25C bet nu jau vairs neko...

                  5 days later

                  ugis_n P.s. Testa recepte piemineti jauni un interesanti, nedzirdeti apini, kas dod vanilas, kremigu apelsinu aromatus.

                  Tas jau ir blends🙂

                    Man ar 35% CaraPils FG=1.022 (OG=1.063), bet ar 35% Minhenes - FG=1.020 (OG=1.059). US-05 abiem

                      Raksts ticams, bet pastāstīšu, kā man tagad sanāk visi ali ar beigu blīvumu ne mazāku par 1020. Runa ir par +/- parastajiem aliem, ap 5%, sākuma blīvums ~1060
                      Principā, vismaz 20% Cara 30EBC vai CaraPils, iejavošana pie 50C un uzreiz celšana līdz 68C. Šādi man sanāk ali ar beigu blīvumu 1020-1024. Diezgan konstanti, pat ar dažādiem raugiem (US05, MJ-M20, MJ-M84). Un tas ir stabils beigu blīvums, pēc tam nekas nepārgāzējās un glabājas labi.

                      Protams beigu blīvums nav vienīgais, kas nosaka, ka alus garšos tumīgi un pilnīgi.

                      Rakstā teiktajam piekrītu, ka pilnīgāku mutes jūti var dabūt, ja alus nav pārgāzēts un ja alū ir piem. neiesalētas lietas, arī rudzu iesals. Dūmakainie ali bieži vien uz sajūtu arī garšo pilnīgāk.

                        Write a Reply...