Miera iela 19
Mājbrūvētāju seminārs 09.02.2016., plkst.18, bārā "Walter & Grapa"
Es soreiz ar apinotiem aliem. Pliny the baby (PtE klons ar zemaku efektivitati) un 3-veidu HBC438 apinu Pale ale (bez kaķa/ar hbc438/ ar nelson sauvin kaķi pa 6g/l)
Piekāpšu uz īsu brīdi, ar spirtotu medalu ;p
Ta jau būs savi Sorachi Ace IPA (ja maz pa divām pudelēm no paveida varu vēl sagrabināt - pārāk labi iet iekšā) un kāds kaķošanas eksperiments jāpaķer.
Būšu ar auzu stautu, porteri, varbūt vēl vienu stautu. Vēl paķeršu vienu pudeli nevārīta gruit eksperimenta. Ar piedevām galīgi garām nošāvu - nav pārāk dzerams, bet "misas ziņā" viss ir ok - var droši nevarīt, ja patīk izteikts "nefiltrētuma" efekts. Bet arī tas ir uz jautājuma, jo auzas tika izmantotas. Noteikti atkārtošu metodi ar Weissbier, jo izskatās cerīgi. Kopā ar nosparge brūvēšanas diena rezultātā sanāk krietni īsāka, kā arī energoefektīvāka un ļaus uzvārīt lielāku porciju tiem, kam ir problēmas ar plīts jaudu.
bruvmaris said: Būšu ar auzu stautu, porteri, varbūt vēl vienu stautu. Vēl paķeršu vienu pudeli nevārīta gruit eksperimenta. Ar piedevām galīgi garām nošāvu - nav pārāk dzerams, bet "misas ziņā" viss ir ok - var droši nevarīt, ja patīk izteikts "nefiltrētuma" efekts. Bet arī tas ir uz jautājuma, jo auzas tika izmantotas. Noteikti atkārtošu metodi ar Weissbier, jo izskatās cerīgi. Kopā ar nosparge brūvēšanas diena rezultātā sanāk krietni īsāka, kā arī energoefektīvāka un ļaus uzvārīt lielāku porciju tiem, kam ir problēmas ar plīts jaudu.
Varbūt vari iemest kādu linku ievirzei par to nevārīšanas metodi? Izklausās intriģējoši...
http://mutedog.beer/blog
Ieraksts par pašu (ne)vārīšanu - http://mutedog.beer/blog/brewing-raw-ale
https://www.facebook.com/events/1706987249514859/
Izejam plasakas tautas:)
Rencis said: https://www.facebook.com/events/1706987249514859/
Izejam plasakas tautas:)
Man liekas, ka tie otrdienu pasākumi ar masu pieplūšanu kaut kā vairāk jāierobežo, jo būtiski var mainīt formātu. Vai nu jātaisa kādas lekcijas par to, kā brūvē alu mājās. Vismaz man pašlaik izlasot, liekas, ka tā arī būs, ka man pastāstīs kā to darīs. Neesmu pret iziešanu masās, bet tad vismaz tie, kas atrod info forumā vai mājbrūvētāji paši uzaicina. Facebook arī to var izdarīt, uztaisot slēgtos pasākumus ar ielūgumiem.
jurisok said: Man liekas, ka tie otrdienu pasākumi ar masu pieplūšanu kaut kā vairāk jāierobežo, jo būtiski var mainīt formātu. Vai nu jātaisa kādas lekcijas par to, kā brūvē alu mājās. Vismaz man pašlaik izlasot, liekas, ka tā arī būs, ka man pastāstīs kā to darīs. Neesmu pret iziešanu masās, bet tad vismaz tie, kas atrod info forumā vai mājbrūvētāji paši uzaicina. Facebook arī to var izdarīt, uztaisot slēgtos pasākumus ar ielūgumiem.
Par ielugumiem laba doma:)
nav jau jēgas uz tiem pasēdēšanas un papīzdēšanas pasākumiem baigās masas saukt - kad ir vairāk par padsmit cilvēkiem, ir grūti to ierasto litriņu normāli saliet un viedās ( ) sarunas par bļaustīšanos pārvēršas ;)
Ir jau ok, Rencis jau neieaicināja visu FB. ;) Drusku popularizēties mums vajag.
Būšu ar saison diviem paveidiem: 1. kur raugs savu farmhouse šķautni kautrīgi rāda 2. kur cidonijās esošie fenoli pastiprināja rauga piparoto šķautni + skābums no ogām
atgādināšu par iespēju startēt festivālā un cīnīties par naudas balvu.
Home brewers are invited to participate in exotic beer & ales festival ŽMOGŠALA-3 which will be held on the 27th of February in Vilnius, Lithuania. This year it will be a contest! Your beer should be a kind of “winter beer”, no other restrictions apply. How to participate? You should have at least 10 liters of your beer. A brewer can have up to 3 kinds of beer for the contest (10 l each). Please take care of the beer presentation: labels, descriptions, booklets, etc. A brewer and one extra person are invited free of charge. Contest Every beer gets unique number. Festival guests taste the beer and you should mark the beer number in the special contest card. Later each guest will vote for his favorite beer. The contest will be held from 14 till 18, later you can continue serving your beer, but it will be out of the contest. Money, collected by selling the voting cards will go to the winner of the contest as homebrewer’s shop “Savas alus” coupon. Contacts - Gediminas (GiN) gin@apiealu.lt or Artūras (Peckelis) arturas.tota@gmail.com.
Vispār Jelgavā tika iedibināta tāda laba tradīcija, ka mājbrūvētāji tusējot kādā šādā jaunā vietā atstiep un uzdāvā vietas saimniekam un kolektīvam kādu pudelīti pašbrūvētā. Aicinu arī šoreiz uz ko tādu.
Tad būsim sešatā ?
Būšu ar kārtējo IPAs versiju.
Dainis said: Tad būsim sešatā ?
Neko negribu solīt, bet...
Tur tapat vietas nav daudz! Vel jau nez cik no FB sludinajuma atnaks..
Atnesīšu vienu čehu stipro (garšā beļģisks), ko atvedu no Prāgas. Rīgā nav manīts.