kurzemnieks

Nāca līdzi starta komplektam, pavisam vienkāršs, kā karotes tipa, attiecīgi pa 2/4/6 gramiem beras. Atsevišķi Akciza mājas lapā pārdodas.

    Kāda materiāla detaļas jāmazgā?

      Vispārēja tīrīšana - stikls, NT, plastmasa

        Vai LIDEKS –OXYDEZ KONCENTRĀTS 1L drīkst skalot pet pudeles un pēc tam pildīt jau alu? Nopirku, bet īsti netiku skaidrībā ar proporcijām. Vai tomēr labāk ar jodu dezinficēt visu?

        • BOD replied to this.

          papakarlo Droši vien slikti meklēju, bet izskatīju lapu un tā arī neatradu - tādēļ arī jautāju. Kādās cenās un kādos tilpumos pieejams?

            neimets132 proporcijas tak rakstītas uz pudeles.

            Es šķaidu vienu korķīti ar 5L ūdens un noturu 30min

            Var jau ar daudz koncentrētāku vienkārši izskalot, bet man drošāka liekas ieliešanas un noturēšanas metode

              kastrolis Nav pieredze ar tevis nosauktajiem, bet galvenā īpašība ir sašķidrināšana, kas palīdz tīrīšanas šķidrumam tikt mazākajās rieviņās un plaisiņās, kā arī tas, ka nav bīstams rokām / ieelpojot. Dzesētājs pēc mērcēšanas spīd un laistās.

                17 days later

                Varbūt muļķīgs jautājums, bet kāpēc misas blīvums atšķiras pirms vārīšanas un pēc? 😃 Jautāju tāpēc, ka mazliet "sačakarējos" meistarībā. Sestdien vārīju 10l tumšo eilu (2,2kg iesals). Izfiltrēju kādus +/- 15l un misa likās ne tik salda un lipīga. Pamērīju ar areometru blīvumu, rādija 5 %. Pārrēķinot alkoholā tur sanāk limonāde. Nu ko, liku misu vārīties un aizskrēju uz veikalu pakal vienai iļģuciema iesala burciņai. Vārot pievienoju vēl to iesala burciņu. Nu viss štokos, atdzesēju un pirms rauga pievienošana vēlreiz nomēru blīvumu...nu jau 14 % (pēc areometra rādījumiem). Sanāks kārtīgs tumšais padzēriens. 😃 Nezinu, cik būtu blīvums pēc vārīšanas, ja nebūtu pievienojis to iesala burciņu.

                  viss pareizi. vārot iztvaiko ūdens. pēc vārīšanas blīvums vienmēr palielinās atkarībā no vārīšanās intensitātes, katla diametra utt. kādas būs blīvuma izmaiņas pirms un pēc vārīšanas uz savām iekārtām varēsi noteikt ar laiku pats pēc pieredzes, tad arī varēsi precīzāk aprēķināt vajadzīgo iesala daudzumu vajadzīgā rezultāta sasniegšanai.

                    Kas varētu būt par lietu, ka vārot ar neiesaletiem kviešiem, konkrēti putraimiem, kuriem es taisu cereal mash gandrīz nevar dabūt proteīnus kukuļos, nu tados kurus var kārtīgi nosmelt? Savelt saveļas, bet izslīd caur dušlaku. Kad vāru ar iesalu un pārslam viss ir pa skaisto, gandrīz nezaudēju alu dēl biezumiem - sākumā vāru ~ 40 minūtes uz nelielas liesmas, tad stundu iegriežu ručkā un nosmeļu līdz gandrīz tīram alum, katlā pēc tam paliek gandrīz tikai apiņi.

                    Ar putraimiem gandrīz katru reizi ~ 10 L no 40 L katla pēc fermentacijas aiziet uz izlietni, jo pat pēc fermentacijas tur apakšā kārta ar biezumiem.

                    Receptes bija ar 50% un 20% kviešu putraimiem, gan ar gan bez proteīnu pauzes. Varbūt kādam ir kādas idejas?