Kāda materiāla detaļas jāmazgā?

    Vispārēja tīrīšana - stikls, NT, plastmasa

      Vai LIDEKS –OXYDEZ KONCENTRĀTS 1L drīkst skalot pet pudeles un pēc tam pildīt jau alu? Nopirku, bet īsti netiku skaidrībā ar proporcijām. Vai tomēr labāk ar jodu dezinficēt visu?

      • BOD replied to this.

        papakarlo Droši vien slikti meklēju, bet izskatīju lapu un tā arī neatradu - tādēļ arī jautāju. Kādās cenās un kādos tilpumos pieejams?

          neimets132 proporcijas tak rakstītas uz pudeles.

          Es šķaidu vienu korķīti ar 5L ūdens un noturu 30min

          Var jau ar daudz koncentrētāku vienkārši izskalot, bet man drošāka liekas ieliešanas un noturēšanas metode

            kastrolis Nav pieredze ar tevis nosauktajiem, bet galvenā īpašība ir sašķidrināšana, kas palīdz tīrīšanas šķidrumam tikt mazākajās rieviņās un plaisiņās, kā arī tas, ka nav bīstams rokām / ieelpojot. Dzesētājs pēc mērcēšanas spīd un laistās.

              17 days later

              Varbūt muļķīgs jautājums, bet kāpēc misas blīvums atšķiras pirms vārīšanas un pēc? 😃 Jautāju tāpēc, ka mazliet "sačakarējos" meistarībā. Sestdien vārīju 10l tumšo eilu (2,2kg iesals). Izfiltrēju kādus +/- 15l un misa likās ne tik salda un lipīga. Pamērīju ar areometru blīvumu, rādija 5 %. Pārrēķinot alkoholā tur sanāk limonāde. Nu ko, liku misu vārīties un aizskrēju uz veikalu pakal vienai iļģuciema iesala burciņai. Vārot pievienoju vēl to iesala burciņu. Nu viss štokos, atdzesēju un pirms rauga pievienošana vēlreiz nomēru blīvumu...nu jau 14 % (pēc areometra rādījumiem). Sanāks kārtīgs tumšais padzēriens. 😃 Nezinu, cik būtu blīvums pēc vārīšanas, ja nebūtu pievienojis to iesala burciņu.

                viss pareizi. vārot iztvaiko ūdens. pēc vārīšanas blīvums vienmēr palielinās atkarībā no vārīšanās intensitātes, katla diametra utt. kādas būs blīvuma izmaiņas pirms un pēc vārīšanas uz savām iekārtām varēsi noteikt ar laiku pats pēc pieredzes, tad arī varēsi precīzāk aprēķināt vajadzīgo iesala daudzumu vajadzīgā rezultāta sasniegšanai.

                  Kas varētu būt par lietu, ka vārot ar neiesaletiem kviešiem, konkrēti putraimiem, kuriem es taisu cereal mash gandrīz nevar dabūt proteīnus kukuļos, nu tados kurus var kārtīgi nosmelt? Savelt saveļas, bet izslīd caur dušlaku. Kad vāru ar iesalu un pārslam viss ir pa skaisto, gandrīz nezaudēju alu dēl biezumiem - sākumā vāru ~ 40 minūtes uz nelielas liesmas, tad stundu iegriežu ručkā un nosmeļu līdz gandrīz tīram alum, katlā pēc tam paliek gandrīz tikai apiņi.

                  Ar putraimiem gandrīz katru reizi ~ 10 L no 40 L katla pēc fermentacijas aiziet uz izlietni, jo pat pēc fermentacijas tur apakšā kārta ar biezumiem.

                  Receptes bija ar 50% un 20% kviešu putraimiem, gan ar gan bez proteīnu pauzes. Varbūt kādam ir kādas idejas?

                    es neko nesmeļu nost un fermenterī gāžu visu katla saturu iekšā - nosēdumi ir kādi 3-4L uz 20L. Nosēdumu daudzums atkarīgs no rauga veida un alus (jo stiprāks / tumšāks, jo vairāk nosēdumu). Kādu raugu izmanto un pie kādas temp. ?

                    Varbūt ir kāda īpaša tehnika 40min uz lēnas uguns vārīt, bet ideja ir no paša sākuma pēc iespējas ātrāk uzcelt līdz vārīšanās temp. un vārīt ar kārtīgu burbuli, lai visādas gudrnosauktas figņas mazāk izveidojas un vairāk izdalās ārā

                      Jesus dažādus witbīrus, tur tiek iizmantoti tieši neiesalēti kvieši, dod citu garšu kā izmantojot kviešu iesalu.

                      Gaišāka krāsa arī, bet tas man ir kā "blakusefekts". Pamēģini, nav nekā sarežģīta ar cereal mash.

                      Joks, ka pievienojot neiesalētas parslas, citās receptes, gan mazakos apjomos, viss ok.