Bet neviens jau neklausās, kad uz vietas saka, ka tempu vajag lēnāk. Moš ar žagariem pa pirkstiem sist?:)
Mājas alus pasākums 11.decembrī 18 AleHouse
Jeb piemēram testēšanai piedāvājamais minimālais tilpums 1 litrs vai 2 litri vai kāds cits tilpums...DDD Var atnest arī 5 litru muciņu... ar klepus sīrupu DDDD
Vienkārši vajag mēģināt lēnāk. Vispār jau tas grūti ir 20- 30 cilvēku barā, kas visi reizē runā. Ņemot vērā, ka šoreiz būs Valdis Čunka, varbūt tomēr orientējamies uz ne vairāk kā vienu alu uz cilvēku
forši, es tieši 2L taisījos nest
Tātad katram viens aliņš cienāšanai, pārējais no bāra vai no galda apakšas savā glāzē.
Jā piekrītu Andim L , kapēc kautkas būtu jāierobežo!!!
Manuprāt "problēma" ir apstāklī ka ir "steiga"! Jā protams, ka katrs kas centies, darījis, lolojis un atnesis, grib iedot pagaršot citiem un dzirdēt viedokļus... un tas ir tikai normāli! Nu padomājiet paši... plkst. 18 sākam un vienam otram jau pēc pusotras stundas jau pēdējais tr-ts uz Tukumu, Juglu, Cēsīm vai Jaunmārupi! Sorry džeki, bet visi nedzīvo Iļguciemā vai Bruņinieku ielā ;) Nevaru atsaukt atmiņā, ka šovasar pēc pasākuma pie Sergeja vai Vaļuka kādam būtu bijuši iebildumi pret litrāžu vai daudzveidību!
Secinājumi... viss jāatstāj kā ir... kas var, grib, atnāks... pārējie citu reizi ;)
OK, tad Tukumnieku alu degustējam pirmo ...
Nekad nebūs labi. Kad uz pirmajiem pasākumiem pirms 2 vai 3 gadiem bija labi, ja divi pašdarinātie, tad bija mazuma piegarša. Tagad daudzuma piegarša. Man pēdējais patīk labāk :))) Bet es domāju, ka pasākumu var uzlabot, katru otro vai trešo reizi taisot tematisko pasākumu. Varbūt pat mini-sacensības, teiksim viens alus no katra un tad ilgāk pakavējas pie viņiem un saliek atzīmes. Pārējos pasākumos pa starpu ierastā kārtība.
No trešās puses, man sāk likties, ka jātaisa viss divas reizes mēnesī. Tas nekas, ka visi netiks, toties cilvēku skaits mazliet izlīdzināsies un visiem būs vairāk laika. Turklāt tiem, kas tagad netiek, būs papildus opcija.
Turklāt mazliet nesaprotu kādēļ tie, kas dzīvo uz Kurzemes vai Vidzemes pusi neorganizē lokālos pasākumus. Teiksim, Siguldā, Cēsīs, Dobelē vai Jelgavā...
Tieši tā, Ati, visiem nekad neizdabāsi... būs tādi kam pa tālu, vai pa daudz, vai pa stipru... vai kāposti skābi... vai es :))! Bet runājot par viena veida/stila aliem... nu jā... Tu, es, sabrūvēs, vēl kāds... atnesīs uz tematisko pasācienu... bet ne Tu, ne es, nedzīs prom tos kam būs savādāki, citi, ali... un atkal viss aizies pašplūsmā!
Varbūt vajag arī rudens/ziemas sezonā ik pa laikam uzrīkot "ilgos" pasākumus... kādā pirtī, viesu namā vai pie kāda kam liela māja :)
Lokālie pasākumi jau ar nav slikta ideja, bet #cesnieks ar #Andi var arī šodien tikpat gudri parunāt kā #AndisL ar #smartins, jo citas opcijas nav... nav to pasākumu apmeklētāju "reģionos"!
Reģionos vienīgais, kas trūkst, ir kāds, kurš organizē. Arī Rīgā bija pasākumi kādreiz, kur 3 vai 4 cilvēki bija. Vajag sākt un gan jau dalībnieki atradīsies. Nē, protams, ja visiem no Vidzemes ir ērti braukt uz Rīgu, man jau nav iebildumu. :)
Pa lielam jāatstāj Rīga, izdabāsi vienam - iegriezīsi otram.
Par apjomiem - šī vienīgā otrdiena ir savēta tradīcija un atstājam, kā ir. Tur visi reizē var izrunāties , sadzerties alu un pa mājām.
Degustācijām var pievienot vēl vienu otrdienu, bet šeit stingri nosacījumi uz apjomu. Max 6 alus veidi un lieta darīta. Degustācijas otradienā var detalizētāk pieiet pie katra alus un koncentrēties uz niansēm. Savādāk pa lielam tāda atzīmēšanās sanāk, ka esi ko izvārījis. Tā pat ar rūgtumiem - ja manu dzer pa vidu vai bēgās šķiet IBUs 16, lai gan ir 26 un tikai to vienu dzerot jūti. Tas ir kā Pekaiņa joks - pasākumam noslēdzoties iedzert Tērvetes alu, tiešām liekas salds.
no jums nevar saprast ko darīt, dabūsiet 2L skābo kviesi...
kastrolis said: no jums nevar saprast ko darīt, dabūsiet 2L skābo kviesi...
OK
Sveicināti, vai, ja esmu topošais miestiņvāris - varu nākt un klausīties, ko zinoši ļaudis spriež par aldarību? Vai kā atsevišķas tikšanās apmeklētājs iekļaušos kopējā "nodarbību" pēctecībā jebšu nekā tāda īsti nav? Biedru-naudu ar plēš kāds vai tik no sirds, tik no sirds ? Juris
Tu esi kāds padsmitais, kas tā jautā ... Īsas atbildes uz taviem jautājumiem ir:
Jā Jā/Nē Nē/Jā
Iģeaļno !
kā tur īsti ir, vai var nest tādu alu, kas jau vienu reizi ir nests? - man no aliem ir tikai tas pats Latvijas dzintars 1 l pudelēs.
eu nu Valdi, kas tas par tādu jautājumu, nes tik šurp, izdzersim :)
lab, paņemšu, tieši 2 pudelēm sanāk vieta fotokameras somā , to arī paņemšu.