cik tad tu tur ietaupīsi uz tiem apiņiem... vismaz tiem ko es leišos pērku man uz 23L misas izmaksas ir 40 santīmi par 25g aromātisko un 25g rūgto apiņu...
Iesals, apiņi un raugs
[deleted]
tas tak bij joks par to ietaupīšanu.
[deleted]
Es tik gribēju zināt vai esmu pareizi sapratis, ka apiņu utilizācijas % ir arī atkarīgs no misas koncentrācijas, t.i. jo koncentrētāka misa, jo vairāk apiņu vajadzīgs.
Brīvdienas pagāja godam. Rūgst labi. 3,6 kg Munich, 1,4 Vienna un 260 g Caramel Special-B iesali, 50 g Magnum apiņi. Smaržoja un izskatījās jau labi, ir sajūta, ka būs tāds diezgan rūgts. Pēc divām nedēļām jābrauc pudeļot.
Kur dabūji Munich un Vienna iesalus?
Sarunāju un atveda no Lietuvas uz alus pasākumu. www.savasalus.lt Viņi itkā ir ar mieru sūtīt arī ar kurjeru vai pa pastu, tikai nezinu izmaksas.
[deleted]
Cik maksāja Vīnes un Minhenes?
[deleted]
savasalus.lt sūta uz Latviju, bet publiski tas nav nekur vēl paziņots laikam. Vajag uz e-pastu rakstīt, tur mājas lapā ir. Varētu būt ap 5 Ls būt par 10 kg, bet precīzi nepateikšu, bet viņiem ir laba iesalu izvēle un specializētajiem tas var būt to vērts. Vēl vairāk attiecībā uz apiņiem un raugiem.
[deleted]
Ati, kāpēc neko jaunu neraksti? Laikam alu vairs nedzeru? Ja tie iesali ar lielu atlaidi maksā 5 litus/kg, nu i nafig tādus, Minhenes pie otriem lēšiem bija kādi 50+ liti/kg
[deleted]
Vai, 50+ santīmi/kg
Viņi var atsūtīt, izmantojot DPD kurjeru - 3-10 kg apmēram 5 Ls. Ja tā ir taisnība, tad tas ir ļoti pieņemami.
[deleted]
Kspc, man bija atvaļinājums. Tā kā nākamais gaidāms tikai nākamgad, tad atļāvos internetu atstāt novārtā. :)
[deleted]
Pirmo reizi izmantoju S-33. Vai tas ir normāli, ka šis raugs tik slikti nogulsnējas?(līdzīgi kā maizes raugs)
es visu laiku brūvēju ar S-33, līdz šim nav bijušas absolūti nekādas problēmas ar nogulsnēšanos. Pēc 2-3 nedēļu rūgšanas, viss raugs smuki guļ apakšā. Pa ziemu vispār bija forši, pirms notecināšanas uz 24h uzmetu uz balkona, tad vispār perfekti nogulsnējās.
[deleted]
Ka tik nebūs ko iesmērējuši ar S-33 uzlīmi. Es gan T nepazemināju pēc rūgšanas, jo nav kur. raugu no apakšas ielēju būrkā, lai saglabātu nākošai reizei, bet nakti stāvot ledusskapī prakiski nebija nodzidrinājies virsējais slānis.
nu man pa vasaru ar nav kur pazemināt T, bet nogulsnējas tāpat ļoti labi
[deleted]
Var jau būt, ka viss ir kārtībā, bet iepriekš tas grima kā akmens.
[deleted]
tieši tā arī izskatījās
Es arī tieši tādu pašu izmantoju un problēmu nav bijis. Moš tur ir kāds zinātniskāks pamatojums apakšā, kapēc tev negrimst, jo ķīmija jau baigā ir tajā alus brūvēšanas procesā...
a cik tu ilgi viņu raudzē? Un vispār par cik tu pirmo reizi izmanto S-33 varbūt ka tev ir cits priekštats par nogulsnēšanos nekā man un varbūt ka viss ir kārtībā? :) katrā ziņā pēc 2 nedēļu rūgšanas viņš man nekad nav dzidrs, bet ļoti labi nodzidrinās 2-3 ndēļu laikā pēc pildīšanas pudelēs, kad ieliek aukstumā. Te pēdējo partiju slinkuma pēc sanāca 4 nedēļas noturēt pirms pildīšanas, tas gan bija jau fermentācijas traukā nodzidrinājies...
moš bildi vari ielikt?