^^ ja alus ir saskābis, tad lej laukā. Ja nav sakābis, tad pudeļo.
Negatavs alus garšo pēc negatava alus. Dažs labāk, dažs sliktāk, bet pēc tā noteikt, kāds būs pēc sagāzēšanās un 1-2 nedēļām īsti nevar.
^^ ja alus ir saskābis, tad lej laukā. Ja nav sakābis, tad pudeļo.
Negatavs alus garšo pēc negatava alus. Dažs labāk, dažs sliktāk, bet pēc tā noteikt, kāds būs pēc sagāzēšanās un 1-2 nedēļām īsti nevar.
Es būšu, paņemšu līdzi IPA un brown ale.
Dainis said: ^^ ja alus ir saskābis, tad lej laukā. Ja nav sakābis, tad pudeļo.
Man pašam ir reāla problēma noteikt vai alus ir saskābis vai tādai nedaudz skābenai garšai jābūt no kāda spec iesala. Es esmu vairākus izlējis uz šo šaubu pamata, man paranoja pašam tādu dzert, kur nu vēl citiem dot. Lai gan esmu devis draugiem nogaršot un ir teikuši, ka labs un patīk tāds skābens. Bez žēlastības atņemu un izlietnē Vai saskābušam alum ir jākāpj ārā, vai nav teikts?
Man reizēm kāpj, ja ilgi stāvējis (pusgadu, vai pie pudeļošanas nogulsnes daudz satiek iekšā)
Ja garšo, nelej ārā - kotur prātot
Saskābušam alum ir jāgaršo negaršīgi skābam - noēt apiņus, ķermeni, atstāj netīkamu skābumu.
Piekrītu Linardam par nenogatavojušos alu. Man pašam liekas, ka mani oktobra sākumā vārītie eili vēl procesā. Nezinu gan vai tikšu uz pasākumu, bet pārliecības par īstu gatavību rudens eiliem nav. Lāgeri manā izpildījumā nogatavojas daudz ātrāk, bez visas lāgerēšanas pēc mēneša ir labi baudāmi.
Nelej ārā, skābie tagad dikti modē! :) Arī ir piedzīvots, ka cilvis totāli saskābušu Tālavas Ķēmu dzer un saka, ka tā tieši patīkot.
hipsteri arī saskābušos labiešus gardām mutēm izķoksēja
divi mēneši eilam ir pats labums, ja nav tumšasi - pēc tam jau pamazām sāk apiņi pačibēt
Būšu! Iekrajusies vairaki alinji, kadus 3-4l panemsu!
Būsim 2 pers. :)
+ 2 muulji no Jelgavas. Pirmoreiz. Piedaavaajumaa iiru sarkanais no red X, cream eils, minhenes lageris.
Būšu. ar 5 gab "Latgales Tumšais" jaunumiem no D-pils brūža. Tehnoloģe gribēs dzirdēt atsuksmes un ieteikumus.
Es ar tā kā briestu... 85%, ka būšu...
Būšu ar Stautu, jauda ABV 8.9 % melns, biezs un pus gadu stāvējis.
buushu, liidzi nemshu 1L beļģu eilu
Pēc tilpumiem - briest drope. Aknām rītvakars drūmos toņos. :)
Ka izskatas, busim gana lai piepilditu lielo telpu, lai nav jadruzmejas, ka pagasreiz?
Būšu
Kāda nu drope - 1.5L uz galviņu. Izskaitīju, ka būsim 23 cilvēki un kādi 35L alus (pieņēmu, ka katrs pa litram no nosauktā nesīs).
Varētu 2 topošos raudzētājus līdziņemt. So, lai būtu lielā telpa.
nevaru izdomāt, paņemt arī magnum viva vai labāk atstāt mājās... 20. novembra brūvējumu gan laikam neņemšu lai nepiesit mani par zaļa alus atnešanu :)