http://www.tcbsistemas.lv/
Es no šiem, tur gan aizgāja viens darbinieks kas stundām bija gatavs par ķīmiju stāstīt tik daudz ka tādu informācijas apjomu nevarēju uztvert🙂 bet nu domāju ka arī citi pastāstīs. Un sārmam cena ir smieklīga ap 1 EUR/l. Bet juridiskām personām! Protams tur ir arī vis cits- skābe, tīrītāji, sajaukti varianti utt.
Es vienmēr jaucu uz aci, viens kausiņš (100ml) uz tilpumu jebkuru 😃

Par plastmasiem un gumijām ir tā ka labāk neatstāt ilgstoši, iemērc uz laiciņu un viss! Man pat krutās silikona trubiņas izstaipījās- domāju ka no atstāšanas ilgstoši efektīvos šķidrumos!

Vobla , no ilgstošas mazgāšanas ar sārmu, skābi, turēšanas agresīvajā Misā, silikons ar laiku nobeidzas tāpat. Nesen rezerves daļās man tika atsūtītas melnas blīves smuko balto silikona vietā. Biju neapmierināts, bet tā uzzināju, ka EPDM gumija ir daudz noturīgāka darbam agresīvā vidē, kas esot silikona vājā vieta.
      Bet jā, tur turēt ilgi nevajag, pie tam nav nozīmes, jo sārms ar laiku sadalās. Dezinfekcijai ar ilgtspēlējošu efektu viņiem bija ķīmija uz skābes bāzes, bet tikai tā ir vairāk jāizskalo.

jurisok Bet jā, tur turēt ilgi nevajag, pie tam nav nozīmes, jo sārms ar laiku sadalās.

Nu nu, tas gan izklausās fantastiski. Par ko tad sārms var sadalīties?… Par oksīdu un ūdeni? 😉

runājot par piegādes jautājumu, man ar aktuāli. No veikaliem kur pirku pazudis NaOH. Atradu ka kautkādi bitenieku veikali tirgo par relatīvi pieņemamu cenu 1kg spainīšus un vēl kautkur netā manīju 25kg maisu pa 32eur. Sķīduma lietošana un glabāšana īpaši nesajūsmina... visforšākais ir ka dzesētāju mazgājot var iebērt granulas ūdenī un tādējādi pie reizes arī šķīduma temperatūru pacelt.

Es sārma šķīdumu dabūju jusma.lv. Viņiem mājaslapā nav, bet viņi ieteica niknāku par Lidex - EX-37.
            Ap 4eur par litru. Koncentrāciju nepētīju pagaidām kas un kā.

neizskatās labi. 1-2eur/kg vajadzētu maksāt.

a month later

Sveiki visiem!
                Ko cienītie foruma biedri domā par sālsūdens izmantošanu dezinfekcijai? Piemēram, 1kg sāls uz 10L ūdens. Dezinficēt doma mazos priekšmetus - burbulinatorus un to gumijas, silikona caurules, korķīšus, toveru vākus utt.
                Vai šo līdzekli varētu jebkādā mērā uzskatīt par dezinfekcijai pielietojamu? Proporcija ir no zila gaisa paķerta.
                Padalieties, lūdzu, ar pārdomām.

zenkis priekškam? Paņem STARSAN un lieto. Vai citu atzītu līdzekli. Par sāli pats izdomāji, vai kautkur izlasīji?

Pirmkārt, ir zināms apjoms vārāmās sāls, kas ūdenī šķīdīs, līdz tas kļūs piesātināts. Respektīvi, nevar izšķīdināt drūmo apjomu un iegūt sev vēlamo drūmi nikno koncentrāciju.
                    Otrkārt, koncentrēts sālsūdens un visas tās gumijas šļauciņas - man liekas, ka ilgtermiņā nez vai šis šķīdums būs draudzīgs šiem materiāliem. Pie tam uz visiem šiem materiāliem sāls paliks. Visu pēc tam pārskalot? Kāda jēga dezinfekcijai?

Ja runā par to, cik lielā mērā visi nevēlamie organismi tiek iznīcināti, to lai komentē kāds biologs.

Pieļauju, ka iznīcina labi, bet jā - tas viss pēc tam ir jāskalo ar sterilu ūdeni, kas ir ekstra solis.

Vai Rīgas ūdens nav gana tīrs no "beer spoilage" baktērijām?

a year later

Beidzās StarSan, bija slinkums iedziļināties tematā par alternatīviem produktiem 🙂

ASV gan ebay, gan veikalos brīvi pieejams - cena 32oz (nepilns litrs) ap 25usd ar piegādi pa štatiem, savukārt brāļi no senlatvijas www.eshopwedrop.lv par gana saprātīgu ciparu piedāvā no ASV paciņu piegādāt līdz piemājas pakomātam (šī nav reklāma, ir daudz šādi pasta paku kurjerkantori, bet šis ir labs, lēts un gana ātrs).

Galu galā pakomātā cipars sanāca StarSan 22.73eur + pasts 17.14eur = 39.87eur

ps. jā, zinu, ka dārgi, bet ne tik ļoti, lai iespringtu un testētu alternatīvas
                          ps2. muitas deklarāciju jāaizpilda pašam, ja to dara neapdomīgi - var gadīties papildus izmaksas 😉
                          ps3. lidojot spiediena maiņu dēļ bija neliela noplūde no pudeles, bet nu pavisam nedaudz

image img-20191202-182646.jpeg

Raivo vēl nav palikuši krājumi? Vai citas iespējas caur viņu sūtīt? Jāliek katrā bruvepats sūtījumā klāt.
                            Pašam pieredze tāda - mazāks tilpums par Mārtiņa norādīto gāja piecus gadus. Un nesen no Raivo pasūtīju puslitra burku. Tātad gadus sešus problēmu nebūs. Es gan viņu izmantoju tikai pudeļu, korķu un apiņu maisa dezinficēšanai.

hmm, nesen no Raivo nopirki? cik es sapratu, tad Eiropā jau nepilnu gadu nenopērkams izstrādājums.....

MartinsT
                                Neatceros. Visdrīzāk pagāšgad. Pasūtījumu lapās neatradu.
                                Jāzvana viņam jājautā par pieejamību. Ja ir tad galvenais atstāj man vienu burciņu.

@janis s#209466 skaidrs. Tad tas bija no vecajiem krājumiem. Pašlaik tur problēmas ar produkta EU sertifikačiju vai kautkas tāds, kādēļ nevar oficiāli izplatītāji ievest, jau ilgu laiku ...
                                  Tādēļ mēs iegādājāmies šādā ceļā.

@janis s#209461 Ieinteresēja ja tu izmanto tikai pudeļu, korķu un apiņu maisa dezinficēšanai, kā tu dezinficē lietas pēc vārīšanas, fermntācijas trauku un citus verķīšus?

Jautājums pārejiem varbūt mazliet pagulps, nesen sāku leitot starsan. Cik saprotu skalot neklo nevajag pēc viņa? Respektīvi ja paliek mazliet pudelēs dezinficējot tad nav ko satraukties? Noindēties nevar