Latvijas jaunie ali un alus darītavas 2015
Brūža leģenda man atgādina Aldara Mājas Alu. Diezgan salds, bet bez salkanuma. Viegli dzerams, bet nekāds.
Valmiermuižai Meteņu alus - https://twitter.com/valmiermuiza/status/563976454363684864
Darba vajadzībām skatījos lēmumus par PVN maksātājiem. Nejauši pamanīju SIA "Ataru Alus" Adrese: Ādažu nov., Atari, Krasta iela 1
Kaut kāds realtīvi jauns uzņēmums.
Reģistros jau visādi mistiķi, teiksim "Jenotu alus". :)
Atradu, ka Valmiermuiža Degalu piereģistrējusi. Pirms pusgada, bet nereti tik ilgi iepriekš arī reģistrē preču zīmes. Ja nemaldos, lietuviski degalus ir degviela, laikam gan ne nominatīvā :)
http://databases.lrpv.gov.lv/database3/index.aspx?lang=LV&id=363&RecNr=M-14-814
Aldaris Brūža Leģenda - Kellerbier, 5.3%
Tumša dzintara krāsā, necaurspīdīgs. Aromātā nedaudz medus. Blīvs, piesātināts. Salds gluži nav, kautgan ir neliels saldenums, bet to kompensē apiņi un ir arī rūgtums garšā, kautgan apiņu aromātu īsti nejūt. Ir tā piegarša, kuru parasti asociē ar ''vecajiem-labajiem'' dzelteno cisternu aliem. Žēl tik, ka pēc 2-3 malkiem ar garšu jau aprod un pamazām pēcgaršā medainums tikai paliek, kas pusglāzē apnīk. 0.33L būtu labāks tilpums. Un eiro ar kapeikām es par tādu alu netaisos maksāt. **
Aldaris Samta Eils, ar vīna raugu raudzēts, 5.8%
Ļoti dzidrs un gaišs - pilzenes iesals tikai izmantots, droši vien. Aromāts nav spēcīgs - nedaudz uz baltvīnu velk. Garša patīkami, pēc ābolu sidra nedaudz. Nav ļoti sagāzēts, kas ir labi. Īpaši vairs nav ko teikt. Vasaras pļumpvasers. Patīkams, bet vien-dimensionāls, bez niansēm. Nu, kā standarta sidrs. **
atis said: Reģistros jau visādi mistiķi, teiksim "Jenotu alus". :)
Šitas riktīgs mistiķis. Bet bija "JenotA alus", tas ir mana lauku uzņēmuma vecais nosaukus. Jaunais ir "Jenots LV".
Ataru alu ir Alus Tirgus!
- Awaiting approval
LĪGATNES ALUS Tumšais Bunkurs (5.0%)
MartinsK said: Man garšo pēc tāda nedaudz vājāka Leffe Blonde.
Pēc Leffes garšo tāpēc ka Ruņģa kungs priekš sevis vārījis:), jo pats atzina ka Leffe viņam ar garšo lai gan man šķiet ka tā bija tumšā:)
Dainis said: LĪGATNES ALUS Tumšais Bunkurs (5.0%)
6.0 %
- Awaiting approval
Dainis said: LĪGATNES ALUS Tumšais Bunkurs (5.0%)
6.0 %
- Awaiting approval
Tikko izdzēru. Tos 6% nevar just, dikti plāns. Prasās krietni vairāk ķermeņa un gāzi bik vairāk. Savādāk ir ok aliņš.
Jaunais Kolups gan ir cieti labs. Ļoti labi dzerās un lielisks balanss.
Pašlaik dzeru ''Pa Ķirbi'' (7.7%) - arī grādus nejūt
Biedrs izteicās, ka garšvielas nejūt, bet ir piededzis ķirbis. Garšvielas ir kripata aromātā (kas ir pat nedaudz skābens), bet sākumā vairāk kafiju-šoceni juta. Garšā nedaudz tumšie iesali, bet ne izteikti. Ķirbi nespēju sačāpstināt. Garšvielas īsti arī. Drīzāk jūt nelielu asumu, itkā kripata čili būru. Pēcgaršā nedaudz grauzdētais iesals. Ķermenis liekas vidēji blīvs. Kopumā OK, bet šķiet, ka iesals / garšvielas /ķirbis ir viens otru neitralizējuši nevis papildinājuši. Pilots un Akacis labāki.
Kolups Jurim ļoti labs izdevies,litrs aizgāja nemanot un ar baudu
Ogre said: Tikko izdzēru. Tos 6% nevar just, dikti plāns. Prasās krietni vairāk ķermeņa un gāzi bik vairāk. Savādāk ir ok aliņš.
Jaunais Kolups gan ir cieti labs. Ļoti labi dzerās un lielisks balanss. Pēc pāris nedēļām būs jaunās iekārtas, varēšu sapildīt normāli gāzētu pudelēs un keg, līdz ar to arī tik ātri nesāks ieskābt, būs co2 pietiekošā daudzumā kas neļaus baktērijām tik ātri attīstīties.
Braumeister said: Pēc pāris nedēļām būs jaunās iekārtas, varēšu sapildīt normāli gāzētu pudelēs un keg, līdz ar to arī tik ātri nesāks ieskābt, būs co2 pietiekošā daudzumā kas neļaus baktērijām tik ātri attīstīties.
Tad jau jāieplāno Hygiena tīrības testera izmēģinājums uz pildītājiem varbūt? uz to brīdi man varētu būt beidzies Demo laiks Dunduļa mazākajā ražotnē.
Skābu es gan neko nesagaršoju.