"Dabīgo" variantu iesaku aizmirst. Tev ir jāpanāk, lai gatavajā misā nav laktobaciļa konkurenti - citādāk nāks visādas vemekļu un bomžu smakas.
Jāliek tīra laktobaciļa kultūra, jānodrošina anaeroba vide (atkrīt viena daļa lakto "konkurentu"), jānosit misas sākuma pH līdz 4,2-4,4 (atkrīt vēl viena daļa lakto baciļa "konkurentu"), jānodrošina konkrētajai laktobaciļa sugai optimālā temperatūra, lai lakto var izkonkurēt visus atlikušos "konkurentus". Katrai laktobaciļa pasugai ir cita optimālā temperatūra (piemēram, Lactobacillus Plantarum labi (bet samērā lēni) rūgst arī istabas temperatūrā).
Mans secinājums - Berlineru mājās var uzraudzēt, tomēr vajag speficisku aprīkojumu. Un arī čakarēšanās vairāku dienu garumā ir pamatīga. Tāpēc es labāk izvēlos lambiku - uzvāri misu, pieliec rauga/baktēriju kultūru, pēc 3-6 vai 12 mēnešiem jau vari dzert skābulīti.