Braumeister said: Alk Outlet Braslas un Mežciema var dabūt :)

image https://kupla.lv/assets/files/2/2300.20160114_141338.jpg

Lats veikalos Lielvārdes Kriek arī par 59 centiem. Par tādu cenu dzerams. Termiņš — 31. janvāris. Bet kādai trešdaļai pudeļu alus gar korķi sūcas ārā, ja noliek horizontāli. Nezinu, kā viņi tik pavirši sakorķējuši.

Tajos pašos Latos arī Brooklyn Brewery IPA un Brown Ale par 0,99 EUR.

Varbūt tikai lielākajos Rīgas LATS veikalos ir Brooklyn Brewery. Latvijas Ziemeļaustrumu reģionā LATS veikalos nekas tāds nav redzēts...

Pretī Gaiļezeram tirdzniecības centrā, laikam, Penta jauna alko bode, tur brūklenes ali par 97 centiem. Paņēmu lāgeri, kas gandrīz tikpat labs kā Bostonas lāgeris- ārā kāpējs, cita pudele vairāk, cita mazāk, garšā neko sliktu gan nejūt, datumu uz pudeles nevaru atrast

Drausmīgs mēsls tas Lietuvas Lielvārdes krīks. Ja tāda ir labo laiku garsa, bail pat iedomāties, kā bija sliktajos laikos. Kkāds sīrups un zilskābe, kas arī rada visu "kirshu" garshu.

Labākais, kas viniem bija -Lielvardes IPA, bet to tik vienu varijumu uztaisija, laikam...par daudz apinji aizgaja! :)

^ rezultāts arī bija ļoti nelīdzens - pudele no pudeles krasi atšķīrās, kautgad pilnīgs sūds nebija: OK, labs, ļoti labs - kā nu kuro reizi gadījās

Dainis said: Es gan tur neko no Citras nesagaršoju. Pats gan nedzēru, bet biedrs, skābuļu cienītājs, bija ļoti priecīgs pacienāt un solīja šo te nekad vairs nepirkt.

Bet tu re, ka "biedrs skābuļu cienītājs" pārdomāja un tagad lok šo slavēdams

Edzins said: Drausmīgs mēsls tas Lietuvas Lielvārdes krīks. Ja tāda ir labo laiku garsa, bail pat iedomāties, kā bija sliktajos laikos. Kkāds sīrups un zilskābe, kas arī rada visu "kirshu" garshu.

Es gan par to kiršu krīku teiktu, ka tas ir viens no labākajiem aliem, ko Līvplēsis Lietuvā taisa. Ja vēl novāktu saldumu, ko droši vien tirgus sekošana Iļģuciemam prasa, tad nu ļoti neslikts savam stilam būtu.

Edzins said: Drausmīgs mēsls tas Lietuvas Lielvārdes krīks. Ja tāda ir labo laiku garsa, bail pat iedomāties, kā bija sliktajos laikos. Kkāds sīrups un zilskābe, kas arī rada visu "kirshu" garshu.

Edzins jau pieradi pie Belgu vertibam:))) Pirmsākumā man šķiet ka bija pat labāks, iekams pudeles nepildīja!

subgrade said: Bet tu re, ka "biedrs skābuļu cienītājs" pārdomāja un tagad lok šo slavēdams

Mazohists tak ... bet nedaudz pagaršojot, likās normālāks, varbūt visāda draza sākumā tika sarauta iekšā

Tērvetes Tumšais Vinilbārs. 2,5 EUR/0,5 l Bārmenis raksturoja kā "ok" tumšo, bez īpaši paliekošiem iespaidiem. Bija vēl daži epiteti, kuri sakrīt ar manu vērtējumu! Alus nu ļoti tumšs. Smaržā manis ieviestais kritērijs - "slapjais suns". Kas likās dīvaini, ir tas. ka pie šāda alus saldENuma, viņam ir tik pliekana garša. Neticu, ka Tērvete būtu pievienojusi saldinātājus, bet iespaids tāds palika. Vēl kas likās interesanti, ir tas, ka nejutu dedzinājumu, vai auksto kafiju, kam manuprāt jābūt priekš/pēc garšā noteikti. Kopumā iespaids labs, lai gan man tomēr Valmiermuižas un Užavas tumšie labāk iet pie sirds.

zenkis said: Ja alus pirms ir pabijis ledusskapī pie 5C, tad divatā (viens ber apinīti, otrs ar aiztaisāmo žigli ciet; es to darīju viens- arī raižu nav) to var ātri aizpildīt. Bet man, piemēram, saskābušais alus nav pārgāzēts pudelē, ar visu cukura uzgāzēšanu. Tā ka milzu atšķirību starp kaķot veikala Cīsiņu Gaismu un savējo es neredzu. Pildot glāzē caur tējas sietiņu, traucēkļi zobiem tiek likvidēti, un putu noturība dēļ apiņiem arī necieš. Alus gan kļūst nokrāsā zaļganāks.

iebērt tos apiņus jau nav problēma. pēc tam taisot vaļā parasti kāpj ārā tapēc ka apiņi pudelē. vai man vienam tā?

Man arī kāpj ārā, ja apiņi tiek pudelē. Interesanti, vajadzētu būt otrādi, jo apiņi ir antiseptiski. Skābo alu jālej no pudelēm atpakaļ raudzējamajā traukā, pievieno apiņus, notur cik nu grib un atpakaļ pudelēs ar cukuriņu, vai kegā ar CO2. Varētu kādu pamēģināt, bet man cita problēma, alus nevis saskābst, bet veidojas pretīga garša.

Ilgāk pastāvot tā varētu būt

Apiņu dēļ kāpj ārā jo nostrādā Mentos+Cola efekts. T.i. smalkās daļiņas ļauj ātrāk atbrīvoties co2?

^domāju ka tieši daļiņas pie vainas.

Jā, kāpj ārā. Bet tā kā manis ieteiktais domāts vasarai, tad pieņemu, ka alus pirms pabijis ledusskapī, un ir līdz tiem 5C nodzesējies. Un tad ar veiklām vai ne tik rokas kustībām- vienā rokā pudele, otrā attaisāmais, uz galda jau stāv nepacietīgā glāze ar tējas sietiņu ūūūnnn... aiziet glāzītei un brūverim svētki. Es tā vasarā ar Cīsiņu Gaismu pēc Edgara sena ieteikuma apiņus testēju dārzā, veselu kasti- nez ko te var vīpsnāt.

PS: mani visvairāk uzrunāja Centennial/Simcoe kombinācija 50/50, klasīka tā teikt: "sveķi uz citrona".

iekš Walters&Grapa notestējām vakar jaunākos Dunduļus (1-2 mēnešu jaunumi, bet 1x Rīgā ienākušies).

Kurko Keptinis lejamais - brūvēts no "Biržu Duona" speciāli ceptas maizes. Maizes gaidījām vairāk, bet labs dzerms tiem, kam Rudzi patīk.

Devyniaragis mazajās 0,33 ļoti labs likās. vai nu patiks vai nē. īpatnējs sīrupains, ar ļoti specifisku garšu.

Viens mans draugs, kad uzzināja, ka esmu sācis brūvēt alu, nemitīgi tramdīja mani, lai iedodu nodegustēt kādu no maniem vārījumiem. Sagaidīju viņa dzimšanas dienu un nolēmu, ka varētu veikt nelielu eksperimentu - aiznesu viņam ne tikai divus savus alus, bet vēl divās citās pudelēs pārlēju divus dažādus Walter alus un uz pudelēm uzlīmēju savas etiķetes. Teica, ka dzers pa vienam īpašos vakaros un tad man atsūtīts atsauksmes. Tād lūk ko viņš rakstīja, nezinot, ka konkrētajās pudelēs ir Walteri (viens bij gaišais, otrs, laikam, Strong):

- ''ideāls rūgtums, garšas sajūta dzerot. Bet uzsit pēcsaldumu bik pa daudz.''

- ''Nr. 1 ir pārsteigums! Es tam dotu nosaukumu ''Jaunava''. Pēc sajūtas iet lejā laiski un dzirkstoši un liekas ooo labais... un tad tu saproti, ka ar savu jūrnieka rīkli neko nejūti! Sāku čāpstināt un izjust un tagad ir skaidrs, nedaudz vairāk rūgtuma un piebērt garšas pastiprinātāju un vuolā - alus karstas vasaras laimes brīžiem. Šai receptei ir potenciāls!''

:)

Būs jāpamēģina