Vai var kaut kur labaratoriski noteikt paša audzētiem apiņiem alfa skābes daudzumu?
Apiņu pasūtīšana, audzēšana, novākšana
Kāds jau kaut ko paspēja uzvarīt ar Dienvidāfrikas apiņiem? Pie igauņiem ir parādījušies 2020 gada ražas.
Pagaidām izlietošu esošos un tad paskatīšos, varbūt uz vasaru kādu viena iesala, vienu apiņu alu uzvārīšu, apraksti jau daudzsološi, redzēs kā būs.
Par kādiem apiņiem ir runa ?
Varbūt kāds var atnest saišķi ar apiņiem, man vajag dekoratīviem nolūkiem stīgas 1-2m garas ar lapām un apiņiem, der jebkuri arī meža, galvenais lai izskatas pēc kaut kā. Piegāde uz Avotu 74a, Alus Rūme Trofeja.
1 maisiņš (tipa Rimi mazais) = 1 0,5l aliņš, nu max 3 maisiņus vajadzētu
2017.gada Southern Sublime (N1/69), Southern Tropic (U1/108) un U3/132 mēģināju, bet tie šeit nav un US/132 nav attīstīts. Var jau būt, ka ir uzlabotas un var tagad mango un guavu sagaršot ... https://www.zahops.com#za-hops-descriptions
Vobla Gemosa austostāvvietā uz Mūkusalas ielas, uzreiz pa labi kā iebrauc teritorijā, vakar redzēju. Domāju metrus 10 varēs saplūkt ja vēl ir aktuāli
Zelcs Skaidrs, paldies. Pagaidām cik apkārt redzu bez īpaša wow efekta atsauksmes, laikam vai nu līdz mājbrūvētājiem nonāk ne tie svaigākie apiņi, vai arī pats par sevis tās šķirnes nav tas, ko gribētos sagaršot pēc Mosaic u.c. aromāta bliezējiem.
Mēģināšu atkal, varbūt no kāda biedra var dabūt kādu apiņu stādu / saknes gabalu? Gribās laukos pie sētas ieaudzēt
blondine
Es varētu padalīties, man aug Cascade, Chinook un Comet. Kurš ir kurš, to gan vairs nezinu. Pavasarī parasti atroku un kādus saknes gabaliņus ar dzinumiem pārstādu citur. Runājam konkrētāk, kad paliks siltāks, pagaidām vēl zeme sasalusi.
MarisLiepins Paldies priecāšos par visiem
Kā ar Tevi sakomunicēt? Un kad?
blondine
Divi nulle divi 40552
Atsūti savu numuru. Padošu ziņu, kad ķeršos pie apiņiem.
Vai ar apiņiem var noaudzēt pergolas jumtu līdzīgi kā noaudzē ar vīnogulājiem? Tā lai salapojo viņš dod ēnu.
GirtsE
Iespējams. Es esmu mēģinājis ~60° slīpumā novilkt striķus ap kuru apinim vīties. Radās iespaids, ka tas viņiem nepatīk- visu vasaru nīkuļoja, bet var jau būt, ka konkrētajā vietā cita iemesla dēļ slikti auga.
Atliek vien mēģināt.
Sveiciens, plānots samazināt apiņu audzes, pārāk izpletušies! Tādēļ piedāvāju daudzgadīgus augus.
Cascade - alfaskābe 3-4%, rogas nogatavojas oktobra vidū;
Latvijas rūgtais - alfaskābe 14-17%, rogas nogatavojas augusta vidū.
Jautājumi pa tālruni: 2seši 3 četri 0000 Ainārs