#Linards:
Konkrēta lektora lekcija nav paredzēta, ja vien kādam nav kas konkrēts piedāvājumā.
Ņemot vērā pagājušo gadu pieredzi, kad tika novērotas daudz un dažādas nesavtīgas mikrolekcijas, radās doma izveidot sarakstu no dalībniekiem, kuriem ir specifiskas zināšanas kādā jomā. Tad šiem dalībniekiem izsniegt atpazīstamības zīmes, lai jebkurš var pie viņiem vērsties ar jautājumiem.
Piemēram:
Linards - jautājumi par oficiālas alus darītavas izveidi kas saistīti ar licencei nepieciešamo dokumentu sagatavošanu. (PVD, VID, VVD u.t.t.)
STLV - tīrība, testi, mērierīces.
Kastrolis - elektronika
Alusvedējs - elektriska HERMS brūvēšanas sistēma
Vobla - BIAB sistēma (ar vienu roku, ibio)
Kalēju alus - etiķetes
AndisL - citi rūgstošie dzērieni
u.t.t.
No šī piemēra pagaidām dalīties ar zināšanām individuāli piekritis ir Linards, tāpēc visi kas varētu būt noderīgi kādos jautājumos kas saistīti ar alus brūvēšanu, un labprāt ar dalītos ar citiem, lūdzam pieteikties šeit forumā, vai pieteikuma anketā pasākumam.
#papakarlo:
Esmu dzirdējis, ka brūvēpats.lv pārstāvis arī neskoposies ar informāciju un praktiskiem padomiem...
#Rimants:
Rimants, pilniigi droshi, nevienam neatteiks padomu par etikjeteeem, alus paliktnjiem, plakaatiem, baneriem utt. ujpr. Dizains, to izgatavoshana. interesantas idejas sava alus promoteeshana utt.
#Vobla:
Piesakos.
Maisa metodei līdz 30 litriem dzīvokļa/mājas/virtuves apstākļos tiešām saredzu vairāk plusu nekā mīnusu un esmu pat gatavs pastrīdēties ar oponentiem kaut attiecība metožu izmantošanā ir 95% pret 5% man par sliktu 😃
Tā ka gatavojiet argumentus🙂!
#Kastrolis:
es jau nevienam neatsaku arī ikdienā. cits jautājums kurš var uztvert manu nesakarīgo stāstījumu 🙂
#alusvedejs:
heh, izrādās man kādas īpašās spējas piešķirtas 🙂
es nav pret. atceros pagāšreiz vienam uz galda vienam tenu caur releju pie kontoliera vienojām klāt. šķiet elementāras lietas, bet izrādās citiem tā ir raķešzinātne.
vienīgi džekum vadi nebija līdzi paņēmušies un nācās ar pirkstiem zīmēt iedomātas savienojumu līnijas uz galda kas līdz mājām noteikti padzisa. citiem iesaku ņemt līdzi ne tikai pričendāļus, bet arī kādus vadiņus kai var uz galda savienot un visu vienā gabalā mājās aizvest.
btw - kādi priekšlikumi par atpazīstamības zīmēm? Andim laikam ka navajag - to tāpat visi atpazīst. Vobla staigā apkārt ar maisu vienā rokā, ibio?

Tieši Sergeja svētdienas lekcija Dāvim par tenu pieslēgšanu caur SSR releju mūs tad arī uzvedināja uz šo domu 🙂 . Protams Valda piektdienas nakts lekcija, ibio, arī atstāja iespaidu! 🙂
    Nu tad es pieņemu, ka Vobla, Kastrolis, alusvedējs, rimants, un Raivo ir pieteikušies. Nianses izrunāsim personīgi. Gaidam vēl dalībniekus kas uzņemsies lektoru lomu. Nekautrējoties!

8 days later

Programma pagaidām šāda.

image kraukli-programma.png

Sanāk, ka gudrām runām atvēlēta tikai viena stunda. No 20:00 līdz 21:00. Nedrīkst aizkavēties ar vakariņām un nokavēt...

piektdienas ierašanās taču būs atļauta?

pinnīgs bezcers ka es no saviem laukiem varētu sestdien no rīta aizbraukt līdz Kraukļiem un ierasties uz 10:00.

Zelcs
            jā. rakstīts taču ka 21:00 ir jābeidz runāt un jāsāk dejot!

13 days later

alusvedejs piektdienas ierašanās taču būs atļauta?

Būs! Līdzīgi kā pērn tad par šo naksnošanu būs jāsamaksā Krauķļu saimniekiem uz vietas, plus pašiem jārūpējas par vakariņām un brokastīm. Vēl precizēšu izmaksas. galvenais neizšaut visu pulveri, lai paliek spēks galvanajam sestdienas pasākumam. 🙂

Atgādinu, ka galvenā pieteikšanās un maksāšana ir līdz aprīļa beigām, jo kā bija minēts "Maksājot pēc 30.04.2017 dalības maksa katri personai palielinās par 5eur." Tas galvenokārt, lai samazinātu to, ka visi piesakās pēdējā brīdī, kas apgrūtina organizatoriskos darbus.

Nakšņošana no 5dienas uz 6dienu 7€.

5 days later

MartinsK Maksāšu , maksāšu, cik var draudēt ? Mani te Rekets moka, un tad vēl Kraukļi🙂 . Pirms nedēļām atapos ka jāvāra konkursi- izvāriju🙂

AndisL
                    Dārgie cilvēki, lūdzu nevāriet alu! Latvieši ir aldaru tauta, latvieši alu darina.

Pirceejs Nē, latvieši vāra alu, tapat kā vāra angļi, amerikāņi, beļģi, vācieši un citi. Alu nevāra daži norvēģi. Varbūt arī kāds latgalis, bet pārsvarā gadījumu tas nav nekas, ar ko vajadzētu lepoties.

Nē, tomēr nē! Noteikti ir aldari kuri vāra misu, bet alu Latvijā vāra retais. 🙂

Ceru ka Kraukļos šādas šahtas ir vismaz 30 gab. Nauri?
                          image ekranuznemums-11.png

Pirceejs Latvieši ir aldaru tauta, latvieši alu darina.

Labi, ka beidzot terminoloģijas komisija ieradusies. Ceram vēl uz virkni vērtīgu aizrādījumu.

Pagājušo gadu tieši hoķis bija un pārsvarā varēja redzēt to telefonā, vai šogad būs uzlabojumi translācijas pāraidei? Tieši 20 maijā Latvija cīnīsies pusfinālā par iekļūšanu finālā, es tik nezinu pret kuru komandu🙂

Vobla Ja LMT būs uzcēlis lielāku torni, tad būs arī uzlabojumi 🙂

6 days later

Dalībnieku skaits jau ir gana kupls, pieteikušies 55 lieli, 7 mazi. Daudz dalībnieku visos konkursos. Par to arī liels prieks 😉