Aroma steep jau arī ir pie temp. (zem 75C, laikam). Tas gan nav vēl mēģināts.

Skaidrs, ka kaķis dod rūgtumu, bet nez vai aprēķināmu (no alfa skābes)

    2 months later

    Gustavs jau plauktos! Šovakar Ulmaņa gatves Maximā 1.41 eur. Atdzesēšu, testēšu. Sveiciens Uģim!

      rreinis lasot Uģa komentārus par sastāvu un kaķa apjomiem, ir nesaprotami, kā šāds alus var maksāt tik lēti. Paldies par info, jāiet meklēt

        dumbris Aldaris pierāda, ka mazie baigi vārās 🙂 visticamāk, tas viņiem nav peļņas, bet sejas maiņas pasākums.

          Rēzeknes Maximā - 1.31 eur. Man gan dubultās IPAS negaršo, bet par šādu cenu jau var dzert spaiņiem!

            nezinu, kād bija konkursam, bet šī sanākusi vieglā gala DIPA - nav īpaša ķermeņa salduma un arī apiņu blieziens nav ļoti liels - kā labai parastai IPAi. Ir jau labs un par tādu cenu jāgrābj, kamēr ir. Manā piemājas Latā pa €1.45. Gan jau standarta cena būs pie €2.20, bet tāpat lēti.

              Maximā bez atlaides ir tie 1,31Eur.
              Ļoti gaidīju šo iepirkumu, vakar pat uz Tvaika ielu aizbraucu ( pēc alus un nevis ārstēties 😃 ) bet šie saka ka nī un nī, tik pēc prezentācijas, a Zoļiks (Apūzes iela) jau dzer pilnām mutēm! Nu dabūju es ar Dominas Maximā un nevis parastā plaukta bet pie atdzesētajiem ledusskapjiem- speciāli braucu, apskatījos, nav! Kurva, b... tad paņēmu produktus svētku galdam un vēl reizi nogāju gar alu- manu prieku, Gustavs kā dzīvs, paņēmu pats un ieteicu draugiem ko satiku turpat, tas plaukts palika tukšs..

              nja, maximā Gustava plauktā tikai cenu zīme. deficīts. Uģi, kāpēc Gustavs un ar traktoru?

                rreinis tapēc, ka zvanu par uzvaru no Rasiņa saņēmu vēl slimnīcā esot, dienu iepriekš piedzima dēls! Un tas nav traktors 🙂

                BOD šis nav tas alus kurš bija konkursā! Es neliegšu, man patīk. Price/performance vienkāŗši izcils, bet šis nav tas alus par kuru balsoju. Tā nu tas ir... uz lielajiem katliem visi ali sanāk citādāk, un tā ir aksioma!

                  Linards Aldara alus ir ļoti dzidrs un bez nogulsnēm. Saules eilam 0 nogulsnes, Gustavam gan bik bija. Salīdzinoši mums ir 10x vairāk. Vai varētu būt ka Aldaris nofiltrē alu pirms pildīšanas, un tādejādi zaudē garšu? Jeb vienkārši ļoti efektīgs cold-crush...? Un gāzē ar CO2? Gustavs patika, ļoti! Pirkšu vēl.

                    PeterisT par filtrēšanu nezinu, bet ļoti lielu lomu dzidrībā spēlē ne tikai t.s. cold crush, bet arī tas cik labi izgulsnējas olgaltumvielas un proteīni vārot, kā viņus atdala no misas (cik labs ir virpulis) un koniskais fermenteris. Tas tāds novērojums iz dzīves! 😉

                      Filtrets netika, bet bez pasterizacijas gan Aldaris nobijas izlaist so alu.
                      Attieciba uz dzidribu, tas bija parsteigums ari Valdim ar komandu, jo cik sapratu, vel neilgi pirms pildisanas viss bijis ka nakas, un merot rauga koncentraciju (nepateiksu detalas, bet norma ir 2-5milj rauga sunu pirms pildisanas), visu laiku ap 5 ari turejies un tad bezmaz viena nakti nokritis lidz 1milj, kas, ja pareizi sapratu, ir pat zem vinu lageru normas pirms filtracijas!!!
                      Bet alus NAV FILTRETS. Kops varisanas procesa klat nebiju, tapec nemaku komentet, ka alus uzvedas fermenteri, bet pec otra dryhopa tika aizgriezta ciet tvertne un sagazets bez papildus co2.

                        ugis_n Interesanti, kā viņi nodrošina apiņu nenokļūšanu pudelēs? Tak tie fermenteri ar visu "racking arm" nav paredzēti tādam apiņu daudzumam pat ja alus uz 0 atdzesēts un apiņu plācenis ir augstāk par ventili, vienīgi ja apiņu daudzumu pa apakšu nolaistu, bet tad jau nesanāktu kopējais plānotais daudzums 6 tonnas (vai cik tur?).

                          Tā arī viņi (vismaz vienu brīdi) darīja, ka nefiltrētajiem vispirms visu rauga slāni ar apiņiem pa apakšu laida nost 😉

                            Vobla Nolaida pa apakšu un pudeļoja. Arī bez sausās apiņošanas tāpat ir jālaiž nost pa apakšu, jo pat pliks rauga slānis parasti ir virs racking arm ņemšanas vietas.

                            Write a Reply...