Zelcs Whirlpool apiņošana īstenībā ir interesanta štelle, kuru neesmu baigi pētījis. Parasti lieku uz 20min pirmd dzesēšanas. Bik papētot šo, atradu šādu experimentu: http://www.port66.co.uk/whirlpool-hopping-80c-vs-100c/
Būs jāpaexperimentē
Aldara mājbrūvētāju kauss 2017
Aroma steep jau arī ir pie temp. (zem 75C, laikam). Tas gan nav vēl mēģināts.
Skaidrs, ka kaķis dod rūgtumu, bet nez vai aprēķināmu (no alfa skābes)
Gustavs jau plauktos! Šovakar Ulmaņa gatves Maximā 1.41 eur. Atdzesēšu, testēšu. Sveiciens Uģim!
Rēzeknes Maximā - 1.31 eur. Man gan dubultās IPAS negaršo, bet par šādu cenu jau var dzert spaiņiem!
nezinu, kād bija konkursam, bet šī sanākusi vieglā gala DIPA - nav īpaša ķermeņa salduma un arī apiņu blieziens nav ļoti liels - kā labai parastai IPAi. Ir jau labs un par tādu cenu jāgrābj, kamēr ir. Manā piemājas Latā pa €1.45. Gan jau standarta cena būs pie €2.20, bet tāpat lēti.
Maximā bez atlaides ir tie 1,31Eur.
Ļoti gaidīju šo iepirkumu, vakar pat uz Tvaika ielu aizbraucu ( pēc alus un nevis ārstēties ) bet šie saka ka nī un nī, tik pēc prezentācijas, a Zoļiks (Apūzes iela) jau dzer pilnām mutēm! Nu dabūju es ar Dominas Maximā un nevis parastā plaukta bet pie atdzesētajiem ledusskapjiem- speciāli braucu, apskatījos, nav! Kurva, b... tad paņēmu produktus svētku galdam un vēl reizi nogāju gar alu- manu prieku, Gustavs kā dzīvs, paņēmu pats un ieteicu draugiem ko satiku turpat, tas plaukts palika tukšs..
nja, maximā Gustava plauktā tikai cenu zīme. deficīts. Uģi, kāpēc Gustavs un ar traktoru?
Linards Aldara alus ir ļoti dzidrs un bez nogulsnēm. Saules eilam 0 nogulsnes, Gustavam gan bik bija. Salīdzinoši mums ir 10x vairāk. Vai varētu būt ka Aldaris nofiltrē alu pirms pildīšanas, un tādejādi zaudē garšu? Jeb vienkārši ļoti efektīgs cold-crush...? Un gāzē ar CO2? Gustavs patika, ļoti! Pirkšu vēl.
Filtrets netika, bet bez pasterizacijas gan Aldaris nobijas izlaist so alu.
Attieciba uz dzidribu, tas bija parsteigums ari Valdim ar komandu, jo cik sapratu, vel neilgi pirms pildisanas viss bijis ka nakas, un merot rauga koncentraciju (nepateiksu detalas, bet norma ir 2-5milj rauga sunu pirms pildisanas), visu laiku ap 5 ari turejies un tad bezmaz viena nakti nokritis lidz 1milj, kas, ja pareizi sapratu, ir pat zem vinu lageru normas pirms filtracijas!!!
Bet alus NAV FILTRETS. Kops varisanas procesa klat nebiju, tapec nemaku komentet, ka alus uzvedas fermenteri, bet pec otra dryhopa tika aizgriezta ciet tvertne un sagazets bez papildus co2.
ugis_n Interesanti, kā viņi nodrošina apiņu nenokļūšanu pudelēs? Tak tie fermenteri ar visu "racking arm" nav paredzēti tādam apiņu daudzumam pat ja alus uz 0 atdzesēts un apiņu plācenis ir augstāk par ventili, vienīgi ja apiņu daudzumu pa apakšu nolaistu, bet tad jau nesanāktu kopējais plānotais daudzums 6 tonnas (vai cik tur?).
Tā arī viņi (vismaz vienu brīdi) darīja, ka nefiltrētajiem vispirms visu rauga slāni ar apiņiem pa apakšu laida nost