Lasot Valda aprakstu, man ir aizdomas, ka tur ir ļoti daudz acetobaktēriju (kas rada acetoskābi (etiķi)) un laktobaktēriju (kas rada pienskābi) un enterobaktēriju. Tās visas pamatā rada tikai skābi, bet ne alkoholu. Es ceru, ka es kļūdos, bet tur draud izveidoties šausmīgi skābs, etiķains mazalkoholisks padzēriens.
Lai palielinātu izredzes saķert savvaļas raugus, ne tikai skābi radošās baktērijas:
1) Misu vajag uzvārīt. Pa nakti atstāta iejava ir ideāla vide laktobaktēriju un acetobaktēriju augšanai.
2) Misu vārot jāliek klāt apiņi (vecināti vai nevecināti). Misā virs 10-15IBU lielākā daļa laktobaktēriju nespēj vairoties
3) Misu pirms rauga ķeršanas vēlams nodzīt līdz 4,5pH - tā liedzot iespēju tajā aktīvi vairoties enterobaktērijām
4) Misu pēc raugu saķeršanas nevajag aerēt un jāsargā no skābekļa pielaišanas. Brettanomyces skābekļa klātbūtnē ražo etiķskābi.
Īsumā - brūvētājam ir jāpalīdz savvaļas raugiem iedzīvoties un sākt vairoties. Ja raugiem nepalīdz - baktērijas dominē, visu pārņem un sakauj raugus "vienos vārtos".