lampa Nevajag jau uzbrukt cukuram tik ļoti. It sevišķi, ja cilvēkam aptrūkstās ekstrakts.
Ja ir doma brūvēt beļģu stila alu ar 10+alko grādiem, tad cukurs būs okey. Parastam alum cukurs nedos neko, izņemot alko grādus. 1kg. cukura dod 0,5 litrus spirta. Uz 20 litriem, tas pacēla alko par 2,5 grādiem. Ja bez cukura būtu sanācis teiksim 5,5 grādīgs aliņš, tad tagad būs 8,0 grādīgs. Ar tādiem pašiem panākumiem varēja pēc rūgšanas pieliet vienu litru 50 grādīgu šņabi. Ekstrakts nevar aptrūkties, ja zina ko dara. Burku ta nopirka. Ja gribēja stipro alu, vajadzēja sagrabināt arī otrai. 🙂))
Tāpēc arī saku, ka jālasa forums, lai būtu sajēga ko dara. Kuplu takš atrada, tātad interese ir un varbūt arī īstais gēns kautkur dziļumā snauž, Tas nav uzbrauciens, bet gan padoms.
Pats , kad uzzināju par Kuplu, veselus deviņus mēnešus studēju šo forumu, vācu informāciju un aprīkojumu līdz dzemdēju savu pirmo alu ( iesals, 40 litri.).
Tagad stāžs vairāk par gadu. Kāda pustonna ar kapeikām sabrūvēta, bet tāpat daudz ko nezinu. Bet nu katram savi piegājieni...